1. E3: Battlefield 2

E3: Battlefield 2

Het eerste deel was een enorm commercieel succes. Al snel volgde het zogenaamde vervolg, de oorlog in Vietnam, die wederom vaak over de toonbank ging. Maar nu krijgen we een echte opvolger. Battlefield 2 combineert de vele uurtje speelplezier van het eerste deel, met de techniek van vandaag.

In Battlefield 1942 moesten we het doen met speelwerelden en wapens gebaseerd op de Tweede Wereldoorlog. Battlefield 2 speelt zich daarentegen af in de huidige tijd en zal ook van de huidige wapentechnologie gebruik maken. In onze presentatie zagen we hoe bijvoorbeeld een helikopter homing-missiles met een paar flares wist te ontwijken. Die raketten werden van een anti-aircraft tank afgeschoten, die op zijn beurt gebruik maakte van een lock systeem. Door een paar seconden op de helicopter te richten kon er heel simpel een raket op de helikopter geschoten worden. De mogelijkheden om jezelf te beschermen en om de vijand af te maken zijn dus flink uitgebreid.

De technische verbeteringen mogen er ook zijn. De E3 demo toonde ons een Arabische stad, vol met prachtige details. Kleine nauwe straatjes, grote pleinen en een heuse moskee wisten mij flink te overtuigen. Maar ook de verschillende voertuigen zitten vol detail. Een tank had bijvoorbeeld een jerrycan, een trekhaak en nog een paar kleine dingen op zich zitten. Alles om het realisme neer te zetten.

Tevens is het nu mogelijk om door een paar verschillende objecten heen te schieten. Zo zagen we op een gegeven moment benen van een vijand achter een metalen plaat. In het eerste deel had je snel om de hoek moeten kijken om daarna de vijand met kogels te doorzeven. Nu hoeft dat niet meer. De makers lieten ons zien dat er gewoon door de metalen plaat heen geschoten kon worden. Vervolgens keken we om het hoekje en bleek de vijand inderdaad gedood te zijn.

Maar het grootste verschil is dat er nu met maximaal honderd man tegelijk gespeeld kan worden. Stel je eens voor om samen met vijftig teamgenoten het op te nemen tegen vijftig vijanden. Enorme veldslagen liggen dus in het verschiet. Om die veldslagen een beetje te coördineren hebben de makers wat veranderingen aangebracht. In tegenstelling tot zijn voorgangers zul je in Battlefield 2 ook als commandant spelen. Als commandant speel je Battlefield 2 als een strategie spel en zul je de spelers op het speelveld op verschillende manieren moeten helpen. Voor de spelers die gewoon als soldaat spelen is er ook het één en ander veranderd. Hoe beter je speelt, hoe hoger je rang wordt, en hoe meer mogelijkheden je krijgt. Denk hierbij aan het gebruik maken van nieuwe wapens.

Battlefield 2 zal alles worden wat Battlefield 1942 ook was, maar dan mooier, groter en hopelijk ook beter. Het eind van dit jaar moet het spel uitkomen en kunnen we definitief zeggen of het wat is.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik weet dat het niet super veel info bevat, maar echt maar valt er niet over te vertellen :)

 • Misschien nog wat vroeg voor een preview?

 • moet je zeker wel een goede pc voor hebben

 • harstikke leuk met ze 100e online maar wtf heb je dan wel niet voor server nodig 0_o maja lijkt me leuke game :D desert combat deed ook wel :)

 • ga ikke kopen heb ze allemaal gekocht duz:P:D

 • Battlefield 1942 was echt vet. MoH stond daar zo een beetje tegenover als grote concurrent maarja.

 • Die ga ik echt zeker wel kopen! Nog meer online fun :D

 • BattleField 2 lijkt me wel leuk maar, dat je als je rang beter word dan poas nieuwe wapens kan gebruiken vind ik een stuk minder want dan heb je op een geven moment geen kans meer als die andere heel goed bezig zijn.

 • lijkt me vet.. klinkt vet.. hopelijk geen gelul :)

 • ziet er goed uit, hopen dat dit niet net als vietnam een slap aftreksel van 1942 wordt

 • Ziet er super uit!

 • soso, das vet. wordt denk ik wel heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel zwaar voor je computer als je met honderd man online ant knallen bent. die van mij zou ontploffen!

 • hmm, commanders he…

  lijkt me verdacht veel op natural selection

 • 100% lijpheid, ik zelf von vietnam wat minder, ik hoop dat deze game echt phat wor ! aangezien het nu in het heden is en de soldiers zijn uitgerust met de nieuwste wapens :D i can't wait !

 • EA & BATTLEFIELD RULEZZZZZZZ :D:D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren