1. Pokémon Diamond (NDS)

Pokémon Diamond (NDS)

Pokémon, wie kent het niet? Toen ik als kleine jongen vroeger naar de serie keek, dacht ik: wow, dat wil ik ook kunnen. Toen ik een gameboy kreeg, met het spel Yellow, werd die droom werkelijkheid. Pokémon vangen, ze gebruiken om te vechten, ze trainen… Dit was duidelijk het beste spel dat ik ooit had gehad. Nu, zo’n zeven jaar later, heb ik een Nintendo DS met het spel Diamond. Of ik het spel nog even ‘cool’ vind als Yellow lezen jullie hier in mijn recensie.

Het antwoord op die vraag is overduidelijk ja. Waarom? Omdat het nog steeds even ‘spannend’ is als Yellow zeven jaar geleden. De graphics, ja, die zijn een heel stuk veranderd. Voor een game van de Nintendo DS is Diamond een pareltje, alles ziet er erg netjes uit, er zitten details in de gebouwen, pokémons en ga zo maar door. Zelfs is Pokémon Diamond de eerste Pokémongame die 3D is, je ziet dus echte hoogteverschillen als je bijvoorbeeld een berg opklimt.

Als we het dan weer over de gameplay gaan hebben zie je weinig verandering. Maar de vraag is: Moest die gameplay dan ook veranderen? Nee, deze is zo eenvoudig, al zeven jaar lang, en ze werkt prima. Een knopje voor dit, een knopje voor dat. Tóch is er wat verandering,

namelijk in de gevechten. Die maken nu gebruik van het touchscreen, zo moet je aantikken met je pennetje wat je wilt: vechten, weglopen, voorwerpen gebruiken en wisselen van pokémon. De Pokémon zijn niet allemaal even origineel, sterker nog, sommige zien er niet uit. Zó abnormaal is dat nou ook weer niet, er zijn er immers al 493.

De speelduur, die is dan weer heel wat langer geworden door die 493 pokémon, is wel een groot pluspunt. Je doet er echt verschrikkelijk lang over om al die pokémon te vangen zonder codes en dergelijke. Als je het spel éénmaal hebt uitgespeeld, kan je je Pokémon die je in de vorige Gameboy Advance spellen overzetten naar Diamond, erg gemakkelijk als je ooit aan die 493 Pokémon wilt geraken, alhoewel je er maar zes per dag kan overzetten.

Nog één klein dingetje vind ik vervelend, als je een paar Pokémon goed hebt getraind, wordt het spel simpelweg te gemakkelijk. Spijtig dat die ‘uitdaging’ er dan wat af gaat, of toch niet? Jawel hoor, maar zeker niet helemaal. Hier is de Battletower voor. Hier vecht je tegen trainers met Pokémon die altijd hetzelfde level zullen hebben als die van jouw, level 50. Ook kan je hier met een vriend van je samen vechten. Hoe verder je geraakt, hoe moeilijker het wordt.

Met je vriend vechten, hoe dit je dit dan? Met het draadloze verbindingssysteem van je ‘DS’. Nu heb je teminste niet meer zo’n stomme kabel nodig om te traden en te vechten met/tegen jouw vriend. Ook maakt het spel gebruik van het nieuwe Wifi-netwerk, erg handig als je een vriend hebt die aan de andere kant van de wereld woont. Maar je kan ook gewoon ‘vreemden’ tegenkomen waarmee je dan kennis mee kunt maken.

Om af te sluiten ga ik het nog snel hebben over een kleine extraatje in de game, namelijk de Pokétch, een handig apparaatje waarmee je allerlei dingen mee kunt doen. Zo kun je er bijvoorbeeld mee zien hoe het met je pokémon gaat in je party, of hoe laat het is… Hoe verder je het spel uitspeelt, hoe meer opties je zo vrijspeelt.

Conclusie en beoordeling

Pokémon Diamond is een absolute topper voor de DS. Degenen die zeggen dat dit spel 'uitmelkerij' is, die kennen dit spel duidelijk niet goed genoeg of zijn geen fan. De graphics, extra's zorgen ervoor dat je als echte fan deze game zeker moet kopen.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • graphics
  • simpele gameplay
  • Battletower...
  • Pokétch
  • Minpunten
  • niet zo'n originele Pokémon
  • Die niet alles goed maakt qua makkelijkheid

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren