1. Team Fortress 2 (PC)

Team Fortress 2 (PC)

Uitgever Valve heeft altijd al gevaarlijke zetten gemaakt om games uit te geven met alleen een multiplayer, denk aan Counter-Strike en Day of Defeat. Nu Valve in 2007 de lang verwachte Team Fortress 2 uitgeeft met een cartoony look, is het de vraag of deze game zijn voorgangers kan evenaren.

Team Fortress 2 (FPS) heeft verschillende looks gehad, waaronder een realistische met ‘echte’ soldaten. Toen de game eenmaal uitkwam was het wel even schrikken want uiteindelijk heeft het spel een cartoony look gekregen en dat zier er verfrissend en erg grappig uit. Er zijn dan ook veel details. Een van die details is het is het doodgaan van een speler. Je valt dan niet zomaar dood neer. Nee, je spat als het ware uit elkaar en je kunt je ledematen overal zien liggen. Het spel is gemaakt met de source-engine en hiermee laat Valve dan ook zien dat die engine zeker nog niet uitgeteld is.

In het spel heb je twee teams: RED en BLU. En in elk team zijn er negen verschillende klassen. Je hebt de Demoman die zijn klus klaart met de zo geheten pijpbommen, de Engineer die verschillende objecten kan bouwen, de Heavy die samen met zijn minigun alles omver knalt, de Medic die de spelers weer opkrikt als ze gewond zijn, de Pyro die alles in vuur en vlam zet, de Scout die enorm snel is en extra hoog kan springen, de Spy die in de vijandelijke basis, vermomd als een speler van hen, kan infiltreren en daar iedereen op zijn pad neersteekt, de Soldier die met zijn rocketlauncher alles verwoest wat op zijn pad komt en de Sniper die met zijn sluipschuttersgeweer iedereen op lange afstand neerschiet. Omdat er zoveel verschillende klassen zijn is het maar de vraag of die goed uitgebalanceerd zijn en dat zijn ze zeker. Als voorbeeld nemen we de Scout, hij is heel snel maar kan weinig kogels verdragen, de Heavy daarentegen is heel sterk maar loopt daardoor wel weer heel erg langzaam. Het leuke is dat ze er allemaal verschillend uitzien en hun eigen speelstijl hebben. Dus er is genoeg variatie.

Andere ‘Meet the Team’ video’s kun je hier vinden.

Je hebt verschillende gamemodi waaronder een capture the flag mode maar hierbij is de vlag vervangen door een koffertje met belangrijke informatie. In de andere maps draait het voornamelijk om het veroveren van gebieden ook wel control points genaamd. In de modi payload moet je een bom vervoeren of tegenhouden. Door de manier waarop deze modi zijn uitgewerkt draait het om het samenwerken en om het tactisch spelen. Als er bijvoorbeeld al vier Sniper’s zijn is het niet slim om ook aan de slag te gaan als een Sniper. Het beste is dus om een gevarieerd team te hebben. Als je dat niet hebt ben je eigenlijk al verloren en juist dit zorgt er voor dat er moet worden samengewerkt.

Om nog eens te zorgen dat je beter je best doet tijdens het spelen kun je zogenaamde ‘achievements’ halen. Je hebt algemene 'achievements maar ook voor één specifieke klas. Met die ‘achievements’ kun je betere wapens vrijspelen. Tot nu toe zijn die er alleen nog maar voor de Medic, de Pyro en sinds kort ook voor de Heavy. De kans is zeer groot dat er met nieuwe patches nieuwe ‘achievements’ en nieuwe wapens komen die vrijgespeeld kunnen worden. Valve heeft ook een handige ‘tool’ in de game gestopt waardoor jij werkelijk al je stats kunt bekijken. Hoe lang je hebt gespeeld. Hoeveel objecten je hebt vernield. Hoeveel mensen je hebt vermoord. En ga zo maar door. Dit kun je dan ook nog eens per klasse bekijken, zodat je heel makkelijk kunt zien waar jij goed in bent en waar je nog aan kunt gaan werken.

Het is moeilijk om echte minpunten van de game op te noemen. Een van de minpunten is dat er tijdens de release maar zes maps waren. Maar dat is al veranderd door de patches die al zijn uitgebracht en die nog zullen worden uitgebracht. Ook de maps die door spelers zelf zijn gemaakt zorgt voor een voldoende aantal maps. Een ander minpunt is, is dat er geen singleplayer is maar dat maakt niet zoveel uit. Maar al deze minpunten gaan teniet aan alle voordelen en de gameplay die werkelijk fantastisch is.

Conclusie en beoordeling

In mijn inleiding stelde ik de vraag of Team Fortress 2 zijn voorgangers zoals Counter-Strike en Day of Defeat kan evenaren en dat kan hij zeker. Het spel is naar mijn mening nog beter zelfs. Dankzij de speciale look en de verschillende klassen is elk potje anders. Het is dus zeker een aanrader voor iedereen die houd van een lekkere shooter met een flinke dosis humor.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Vernieuwende cartoon-style;
 • Gedetailleerd leveldesign;
 • Goed gebalanceerde klassen;
 • Achievements en vrij te spelen wapens.
 • Minpunten
 • Weinig maps tijdens de release.

Dit artikel delen

Over de auteur

Chiplink Al aantal jaren lid op InsideGamer maar ik kom sinds kort nu ook Gamer checken.

Reacties

 • Man ze zouden het toch wel eens echt moeten overwegen hoor. Ik zeg niet dat alle oude games een grafische update verdienen, maar enkel die paar legendarische verdienen het echt wel. Een remake van FF VII is een automatische aanschaf, same goes for MGS.

 • ik vind het ook jammer

 • Erg jammer, wat heeft Sony en S-E dan voor ons in petto?

 • NEeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !! @#$@!$ … boycot Square Enix.  of….het is een vorm van marketing om toch een hype te creeren en opeens PATS een vette gameplay trailer met Cloud in gevecht met Sephiroth en en … waar is de doos tissues?

 • Jaja, FFXIII zou eerst ook de volle capaciteiten van de ps3 gebruiken, en dus alleen mogelijk zijn op de PS3(dus exclusive), en kijk nu eens….

 • helaas :(

 • Tweede harde klap voor sony…

 • Komaan, Squenix, maak die shit nu eens! Dan heeft de PS3 ook weer wat om trots op te zijn. :(

 • Jaja, alles veranderd met de dag. Vergeet niet dat Sony ook nog wat verassingsklappen kan uitdelen hè.  PS: Is Playstation Lifestyle wel officiëel? Lijkt me niet hoor.

 • FF7 remake SONY PS3 EXCLUSIVE  Morgen.  Werd gister geroepen. :')


 • Dit zegt niks…. Ik denk niet dat als iemand vraagt gaan jullie vanavond FF VII onthullen dat ie dan ook ja zegt. Dan is de verrasing eraf.

 • Gelukkig. Al die fucking remakes. Laat klassiekers wat ze zijn. Zorg dat de ps3 nieuwe exclusives krijgt geen oude.

 • Square Enix? Sterf. :)

 • Lol ach de Sony conference komt nog hoor Bman…

 • omg, nu die gasten het geld gezien hebben fokken ze sony ook goed xD dadelijk hoor je nog, FFVII remake voor de x360 aangekondingd\" xD echt…

 • omfg

 • helaas… maar niks aan te doen!

 • Ochja een remake minder is nou ook niet zo'n probleem.

 • ze willen het gewoon nog niet bekend maken.

  be patient, young padawans.

 • Tja als het wel zo was zouden ze het ook nu nog niet bekend maken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren