1. E3: Medal of Honor: Pacific Assault

E3: Medal of Honor: Pacific Assault

Medal of Honor: Allied Assault is nog steeds een van de meest populaire multiplayer spellen. Hoewel het nooit heeft kunnen tippen aan de populariteit van Unreal Tournament en CounterStrike is het spel op grote clanladder websites als Clanbase nog steeds populair. Het is dus niet verwonderlijk dat Electronic Arts nu met een nieuw deel komt, Medal of Honor: Pacific Assault.

Zoals de naam al doet vermoeden speelt dit spel zich helemaal af in Azië en de boven de Stille Oceaan. Jij bent een Amerikaanse marinerekruut en je bevindt je ineens in een hel wanneer Japan jouw basis, Pearl Harbor, aanvalt. Je overleeft de zware aanval ternauwernood en dan moet het spel eigenlijk nog beginnen. Zoals je wel kon raden speel je vanaf Pearl Harbor de geschiedenis na. In iets meer dan dertig missies probeer je de vrede terug te brengen waar de Jappen dat zo ruw verstoord hadden.

Leuk en aardig, maar het is tegenwoordig niet meer zo dat elk oorlogsspel zomaar succes heeft. Waar Allied Assault nog relatief weinig concurrentie had, moet Pacific Assault toppers als Call of Duty doen vergeten. Gelukkig hebben de makers hun best gedaan. De eerste indruk is meer dan goed en dat is voor een belangrijk deel te danken aan de kunstmatige intelligentie. Waar zowel medestanders als vijanden in Allied Assault op z’n zachtst gezegd niet erg slim waren, reageren ze nu allemaal realistisch op jouw acties. Storm jij ergens naar binnen, dan zullen jouw mannen je proberen te dekken. Je vijand zal zich echter verschuilen zodat jij hen niet direct kunt raken, om jou daarna zwaar te belagen wanneer je in je eentje bent. Daarbij kan de vijand ook allerlei tactieken toepassen, variërend van een stormaanval tot een poging je te flankeren. Hier moet je echt goed opletten: ze proberen het waar het maar mogelijk is.

Het spel kent veel meer diepgang dan zijn voorgangers. Je zult nu niet zo veel ammunitie of verbanddozen op de grond vinden. Heb je iets nodig, dan zul je de medic moeten laten komen. Dat is echter riskant, want wanneer de medic bezig is zijn zowel jij als hij extra kwetsbaar. Er is ook rekening gehouden met de gevolgen van schotwonden op verschillende plaatsen in het lichaam. Wanneer je in je hoofd geraakt bent zal het ook echt direct einde oefening zijn. Omgekeerd geldt natuurlijk hetzelfde voor de vijand; je zult niet zomaar in het wilde weg kunnen schieten, je moet ze gericht raken. Zo heb je de vijand snel dood en belangrijk: zo spaar je ammunitie.

Technisch voldoet het spel verbazend makkelijk aan de huidige standaard. De omgevingen, de karakters: alles ziet er even scherp en gedetailleerd uit. De engine brengt alle actie probleemloos op het scherm. Alle weergegeven objecten in het spel zijn ook echt, dat wil zeggen: wanneer er een vliegtuig neerstort vlak naast je of zelfs bovenop je, dan zul je dat niet na kunnen vertellen.

De besturing is vrij standaard zoals we die wel kennen van de meeste FPS spellen. Tegenwoordig komen we nauwelijks nog onspeelbare FPS spellen tegen en Pacific Assault brengt daar geen verandering in. In vergelijking met de vorige Medal of Honor spellen is er iets meer bewegingsvrijheid. Zo kun je sneller wegduiken wanneer je onder vuur ligt en wanneer je op je buik ligt kun je wegrollen om een beter schot te krijgen.

Uiteraard kent het spel ook een mulitplayer modus. Er zitten twaalf multiplayer maps in het spel. Er zijn in totaal 21 wapens. Je kunt er twee tegelijk meedragen; een hoofdwapen en een pistool. Medal of Honor: Pacific Assault lijkt toch een beetje onverwacht een topper te gaan worden en is bij voorbaat al een waardige opvolger van Allied Assault. Het spel verschijnt in september in de winkels.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ik kijk al zo lang naar dit spel uit. In mijn ogen eindelijk een goeie opvolger van allied assault. En de ontwikkeling is al zo lang bezig, als het nou nog niet goed werkt…

 • ik weet het wel zeker ga maar eens naar www.pacificassault.nl

 • ik niet, word namelijk wel heel moeilijk die game te beaten, maar het ziet er iig wel goed uit

 • Het ziet wer wel mooi uit maar idd wat Ganster D al zegt Call of Duty was niet zomaar een spel…

 • Lijkt me echt een heel tof spel, tenzij het zo'n stront wordt als Rising Sun.

 • mohaa was echt het beste spel tot nu toe.

  mohp[a gaat die echt wel verslaan.

 • Klinkt hoopvol. Ik wacht ook al een hele tijd op dit spel. Gelukkig hebben ze nog wat aan gesleuteld anders was die misschien net zo slecht geweest als Rising Sun.

 • Ziet er me aardig vet spel uit. Dit word een must-have.

 • Nu moeten ze WEL een community gaan opzetten, een goeie althans en niet de game verneuken door allerlei fouten en perfomance probs erin te laten zitten zoals bij BF:V.

  En ze moeten niet zomaar kappen met supporten, zoals bij ZH.

 • '' Medal of Honor: Pacific Assault lijkt toch een beetje onverwacht een topper te gaan worden en is bij voorbaat al een waardige opvolger van Allied Assault. ''  Wat is dat echt ? Onverwacht een topper gaat worden, ik denk dat de Medal Of Honor reeks zich ver hiervoor al heeft bewezen als een topgame voor op de PC en vooral daarbij de multyplayer.

 • precies, en je kan het op een gemiddelde pc draaien zeggen ze.

 • Medal of Honor is, ondanks de reputatie die het spel heeft, niet van het kaliber Call of Duty. Met die regel bedoel ik dat ik verwacht dat het spel wellicht hoge ogen gaat gooien, zelfs tegen een topper als CoD.

 • ach ja….de pc moh's zijn goed en de console moh's zijn gewoon kut. wat doe je er aan ? nou een pc kopen dus heheh  alleen waar blijft die f*cking demo !?!!

 • ziet er prachtig uit ben es benieuwd of hij beter is dan cod ,ik ben dus een fan van war games en ik ben zeker dat mohpa een must have zal zijn ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren