1. Grand Theft Auto: Vice City Stories (PS2)

Grand Theft Auto: Vice City Stories (PS2)

Een duik nemen in de wonderschone zee bij Miami is zeker niet verkeerd. Gelukkig kan dit in Grand Theft Auto: Vice City Stories ook. Jawel dames en heren… Er is een nieuwe GTA uit! Nou ja… Nieuw? Natuurlijk is deze game al eerder verschenen op de PSP, maar een paar maanden later is er ook een PlayStation 2 versie gelanceerd. Dit betekent veel goeds, want nu kunnen ook wij genieten van de mooie stranden en lekkere dames! Maar laten we niet te vroeg juichen, want krijgen we niet hetzelfde effect als bij GTA: Liberty City Stories?

We gaan weer wat jaren terug in de tijd in deze nieuwe GTA. Het speelt zich namelijk af in Vice City, in 1984. Vice City is gebaseerd op het wonderschone Miami. Jij speelt marinier Victor Vance, waarvan je de achternaam misschien nog kan herinneren. Victor Vance is namelijk de broer van Lance Vance, die we in Vice City al ontmoet hebben. Victor Vance zit aardig in de schulden en niet geheel onverwachts is de criminaliteit het gevolg. Tijdens zijn avontuur leert hij natuurlijk weer allemaal personages kennen en zijn er weer een aantal leuke dingen toegevoegd. Word het te warm in Vice City? Duik het water in om lekker te zwemmen! Geld te weinig? Ga met de Empire Building missies aan de slag! Je kunt namelijk verschillende bedrijven aanvallen, om er vervolgens geld mee te verdienen! Zo zijn er nog wel wat kleine mogelijkheden, maar nu barst de paniek los, want…

…Mijn mening ga ik in een paar alinea’s vertellen. Het eerste wat aan bod komt is het verhaal. De verhalen die Rockstar altijd maakt zijn werkelijk schitterend. Ook dit keer is het weer raak. De stad is onwijs populair en dat is mede dankzij de enorme drugshandel. Niet alleen drugs speelt een rol, maar ook misdaad en verraad zijn van de partij. Vic Vance heeft al zijn hele leven zijn familie, land en zichzelf beschermd. Hij heeft een verkeerde keus gemaakt en het gevolg is dramatisch. Het is zo erg dat hij geen keus heeft… Hij moet een imperium opbouwen of ondergaan.

Bovendien zijn de missies weer erg leuk om te doen. Gelukkig is er ook wat aangepast ten opzichte van GTA: Liberty City Stories. De missies zijn namelijk uitgebreider, want de meeste missies duren nu wel wat langer dan een kwartier. Wel zijn er wat minder hoofdmissies dan zijn voorganger, maar dit is geen ramp. Dit wordt namelijk weer opgevuld door de zijmissies zoals Empire Building, wat erg gaaf is. De nieuwe features zoals fietsen en zwemmen vullen dit gat uiteraard ook grotendeels op.

Daarnaast zijn de graphics ook redelijk goed. Als je met de auto langs de kust rijd en de zon gaat mooi onder, kan je het al goed zien. Niet om over naar huis te schrijven natuurlijk, maar je mag wel van een aardige verbetering spreken. Dit komt mede dankzij de mooie setting. Van het sombere Liberty City ga je opeens naar het zonnige Vice City! Wij als PS2 gamers mogen dus absoluut niet klagen, en ja… ik heb de game ook op de PSP gespeeld. De graphics zijn uiteraard wel wat beter op de handheld van Sony, omdat deze game eigenlijk exclusief is.

Afgezien daarvan is de besturing weer helemaal tip top in orde. De besturing is zoals we van GTA gewend zijn. Je kan dus weer snel aan de slag met deze topper van Rockstar. Voor de mensen die nog nooit een GTA hebben gespeeld is de besturing zo onder de knie te krijgen. Je hoeft ook niet gefrustreerd te worden, want alles reageert heel goed. Ook hier heb je weer de controle over de gehele situatie. Kortom: Jij hebt de macht over het spel en dat is ook zeker de bedoeling.

Ja, ja mensen alleen nog maar pluspunten dus het gaat de goede kant op! Ook nu kom ik weer op een pluspunt. De muziek natuurlijk, die we absoluut niet mogen vergeten. Zoals in GTA: Vice City is de muziek weer erg goed. Een lekkere jaren 80’ stijl spreekt mij zeer aan. De muziek komt meestal op de radiozenders, maar je kan er ook voor kiezen om lekker naar de disco te gaan. Over radiozenders gesproken: Het eindeloze gepraat op de radio is nog steeds bagger! Ik wil liever gewoon een zender met lekker swingende muziek!

Voordat ik helemaal uit me dak ga van vreugde, wil ik toch een minpunt bespreken. De multiplayer is weer niet toegevoegd in de PS2 versie. Dit is toch wel een grote teleurstelling, want de PSP heeft het wel. Daarentegen maakt de singleplayer dit grotendeels goed en mogen we zeker zeggen dat dit een goede game is. We mogen dus weer genieten van lekkere dames en stranden!

Conclusie en beoordeling

Grand Theft Auto: Vice City Stories is stukken beter dan zijn voorganger. Natuurlijk is deze game speciaal gemaakt voor de handheld van Sony, maar de kwaliteit is bijna hetzelfde. De setting maakt natuurlijk een grote indruk op de gamer. Met het mooie verhaal (wat we van Rockstar gewend zijn) is dit een game om uit de schappen te halen. De graphics zijn weer wat opgekrikt en er zijn weer talloze nieuwe mogelijkheden. De besturing is in orde en de muziek zorgt weer voor een absoluut leuk sfeertje. Toch kan ik voor deze game geen 10 geven, omdat er geen multiplayer is. Uiteraard vergaat de wereld niet door dit minpunt, want dit is zeker een topper!
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Het meedogenloze verhaal
 • De absoluut sfeervolle setting
 • De redelijk goede graphics...
 • De swingende muziek
 • En tot slot de makkelijke besturing
 • Minpunten
 • Jammer dat er geen multiplayer is inbegrepen
 • Maar nog steeds niet perfect

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Yes!

 • Was eigenlijk al eerder bekend. Ik koop hem alvast voor pc als hij uitkomt.

 • Ik hoop het, lijkt me wel een gaar spel.

 • yes!

 • Let it be!

 • wat is dragon age? :p

 • zou fijn zijn.

 • eeeuuuhhhh, screens, beelden etc?

  Heb nu nog geen idee hoe en wat. maar ja Bioware, dus = goed

 • Nice hoop alleen dat ze nu een game met iets minder kleine foutjes afleveren.

 • @Killer_gamerz : http://www.gametrailers.com/game/9022.html

 • Zou wel beter zijn!

 • Heb dit spel effe niet helemaal gevolgt!

 • cool ,man

 • zou wel cool zijn, ben benieuwd

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren