1. Beijing 2008 (X360)

Beijing 2008 (X360)

Jaren zitten sportfanaten naar het moment te wachten: De Olympische Spelen. Al die sporten, al die aleten, al die culturen,… EN, al die games! Want zoals altijd bij een groot sportevenement hoort er ook een game bij. Na “Athene 2004” dat verschrikkelijk tegenviel, was het tijd om de seriegame eens grondig aan te passen. Hierbij is de grootste verandering dat het spel naar de next gen- consoles kwam. Een laatste kans dus, als deze Olympische game niet goed is, komt er nooit meer een goede. Er wordt dus veel van verwacht.

Maar, Beijing 2008 is ook goed aangepast. Na een verzorgt menu (die misschien wel wat te groot uitvalt) heeft de gamer de keuze:

- Training (waar je alle disciplines kan oefenen)

- Competitie (waar je alle disciplines kan spelen op de OS)

- Olympische Spelen (waar je de Olympische Spelen volledig kan spelen, dag per dag, en waar je ook verschillende doelen per dag moet halen)

Dat laatste is iets compleet nieuw, wat eigenlijk een beetje lijkt op een carrière mode. Zoals eerder gezegd moet de speler dus targets halen, wat van “Kwalificeer je voor de finales” tot “Win 4 gouden medailles” verschilt. Alle sporten komen hierbij kijken.

Dan gaan we naar de gameplay, waar velen waarschijnlijk zitten te wachten op de vraag: Is het nog steeds buttonbashen?? Wel, dan moet ik je teleurstellen met het antwoord “ja”

Toch bij bijna alle sporten, er zijn uitzonderingen als “judo”, maar de bekende disciplines blijven toch buttonbashen (of iets dat daarop gelijkt, zoals waggelen). En dat is eigenlijk de complete gameplay.

De graphics zijn goed. Het Vogelnest gelijkt prima op het echte, net als de water cube, de atleten zijn prima uitgewerkt. Al zijn er nog wat van die foutjes: Zo vind ik de lange-afstandsnummers wat slechter, omdat echt iedereen gelijkt loopt, gelijk met z’n armen zwaait… Net als het speerwerpen waar je snelheid opbouwt, en op het moment dat je de speer gooit, precies op een zeer nonchalante manier gooit (mensen die het spel hebben zullen dat wel verstaan).

Qua toegevoegde sporten: Meer zwemdisciplines, schoonduiken, gymnastiek (dat niet op de PC versie zat), judo, kanoën, baanwielrennen,…

De game is ook online te spelen, waar je het tegen elkaar kan opnemen in alle disciplines, al kan je ook met vrienden op eenzelfde console spelen.

Het blijft leuk om je personal best, en je wereldrecords te verbeteren, het olympische gevoel om op het podium te staan. Daar doe je het toch voor?

Conclusie en beoordeling

Beijing 2008 is beter dan z'n vele voorgangers. Tijdens de OS zal je in de mode "Olympische Spelen" veel pret aan beleven. En als er eens vrienden komen van je, kan je dit als opwarmertje van COD4 proberen (Je vingers zullen het misschien zelfs lastiger vinden dan COD4)
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Meer disciplines
  • Betere graphics
  • mode "Olympsche Spelen"
  • Minpunten
  • Buttonbashen blijft
  • Paar kleine gamelay foutjes

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren