1. WWE Smackdown vs. Raw 2008 (Wii)

WWE Smackdown vs. Raw 2008 (Wii)

Van vrienden hoorde ik over de WWE, John Cena, Smackdown, Raw en nog veel meer dingen. Ik was nieuwsgierig dus ging ik worstelen kijken op youtube. Al snel werd ik een fan van WWE. In de winkel zag ik het spel liggen. Binnen tien minuten zat ik al op m'n Wii met WWE Smackdown vs Raw 2008 in m'n Wii. Hier mijn recensie

Allereerst wat over de dingen die je kunt doen. Je hebt een mode waarmee je gewoon gelijk kunt vechten. Je hebt een mode waarmee je in het lijf van een Superstar kruipt. Je hebt natuurlijk ook een multiplayer en je kan je eigen superstar maken waarmee je hem je eigen uitgekozen kleren, spieren, entree en nog veel meer dingen kunt kiezen. Ik kom hier later nog op terug.

Even wat over de Play now waarmee je gelijk de strijd aangaat met een andere worstelaar. Je kunt kiezen uit: Single match, waarmee je gewoon een potje gaat spelen en waarmee je iemand drie seconden op de grond moet houden. Tag team match, waarmee je met een andere speler het opneemt tegen 2 andere worstelaars. Je hebt een Hardcore match, hiermee mag je met stoelen slaan.Je hebt ook een K.O. match waarmee je je tegenstander knock out moet slaan, en je hebt een triple threat match waarmee je met z'n drieën de strijd aangaat.

John Cena, Rey Mysterio, The Undertaker, Edge, Triple H en Batista. Je kunt deze en vele andere superstars kiezen in je carriére. Je kiest een superstar uit en begint met vechten. Langzamerhand krijg je rivalen. Via SMSjes krijg je uitnodigingen voor verschillende soorten gevechten. Ook kun je zelf mensen uitnodigen. Je hebt ook een laptop waarmee je de stand van de worstelaars kunt zien. Voor elke gewonnen wedstrijd krijg je punten. Bij een bepaald aantal punten ga je een rank naar boven. Hoe hoger je rank, hoe meer keuze je hebt qua tegenstanders. Je moet wel gezond blijven. Zo kun je jezelf laten masseren om je weer goed te laten voelen. Als je een wedstrijd begint waarmee je superstar niet gezond is, zal je je wedstrijd beginnen met een klein beetje gezondheid. Ook kun je trainen om beter te worden. Je kan naar andere organisaties overstappen. ( ECW, Smackdown of Raw. ) Het is natuurlijk logisch dat je zo hoog mogelijk moet komen. Het toppunt is natuurlijk om nummer één van de wereld te worden. Binnen een week heb je het uitgespeeld maar er zijn nog een aantal dingen te unlocken.

Over de multiplayer is niet veel te vertellen. Je vrienden ( maximaal vier ) kunnen hun favoriete superstar kiezen die dan tegen jou zal worstelen. De multiplayer is aardig goed.De soort van Creation Zone is ook best goed. Je kleding kun je zelf uitkiezen en ook kun je je entree zelf bedenken.

De manier waarop je deze game moet spelen is fantastisch! Als je b ingedrukt houd moet je met je remote een kant op zwaaien, dan krijg je een Sterke aanval. Als je de a knop ingedrukt houd kun je ook naar vier kanten zwaaien. hiermee krijg je vier verschillende snelle moves. Zo heb je al acht verschillende moves. Verder kun je een Irisch Whip doen, waarmee je iemand tegen de ring gooit, die terug komt en vervolgens diegene op de grond slaat. Deze move doe je door met je nunchuk te zwaaien en daarna de richting te kiezen waar je je tegenstander heen wilt gooien. Je kunt je tegenstander ook pesten door op c te drukken. Hoe meer je je tegenstander pest, hoe hoger je gezondheid word. Als de gezondheidsmeter van je tegenstander op rood staat, kun je je favoriete move(s) doen. Zo heeft Rey Mysterio bijvoorbeeld de 619 en de Westcoast Pop.

Er is ook een minpunt aan het spel. Het spel is snel uitgespeeld. Ook wilde ik wat kwijt over de graphics. De entree is erg realistisch. Eenmaal in de ring is het anders. Soms zie je zo een lichaamsdeel door de ring gaan. Dat is wel jammer, maar alles bij elkaar is het best een mooi spel. Dit was mijn 2e recensie.

Conclusie en beoordeling

WWE Smackdown vs Raw is een mooie game. Er zijn veel verschillende matches en superstars die je kunt kiezen. Er zijn zelfs vrouwen bij die je kunt kiezen. De graphics zijn goed, maar soms een foutje erin. De entree van elke superstar is ook erg mooi. De Creation Zone is erg goed en de muliplayer werkt ook goed. Voor degene die een beetje knokken leuk vinden, koop dit spel! Ook voor de mensen die WWE niet kennen, dit is echt een mooi spel.
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • De besturing
 • De verschillende moves die je kunt kiezen.
 • De Creation Zone
 • Minpunten
 • Soms zijn er wat foutjes qua graphics

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Lachen dus je hebt geen blue ray speler meer nodig om films te kijken net als op de Xbox…  Verder dus copycat van Xbox live met films downloaden. Copycat met classics of zoals Sony ze hits noemt.  Al met al doet elk bedrijf dus aan het overnemen van goede features van anderen, laten we dat voortaan wellicht rusten…?


 • Lachen dus je hebt geen blue ray speler meer nodig om films te kijken net als op de Xbox…  Verder dus copycat van Xbox live met films downloaden. Copycat met classics of zoals Sony ze hits noemt.  Al met al doet elk bedrijf dus aan het overnemen van goede features van anderen, laten we dat voortaan wellicht rusten…?

  Dat slaat echt nergens op. Ik heb een 360 dus begin niet te zeuren over fanboy.

 • ?

 • Okay, leuk. Maaaaarrrr…. Wanneer komt home nou?! :S

 • helemaal toppie…..

 • _O_

 • Hopelijk komt dat hele Home nou eens eindelijk tot leven.

 • XBOX heeft deze feature toch nog niet, PS krijgt hem vanavond in de VS

 • Toppertje

 • Bij de Xbox kun je toch ook films gaan downloaden door middel van betaling, of niet?

 • Top of flop? You be the judge

 • Van mij hoeft het niet zo maar het is een toevoeging ;)

 • @Chicco lama  Copycat gebeuren is BS. Sony bezit muziek en filmbedrijven, MS heeft dit niet. Dus is het meer dan logisch dat Sony dit doet. Zelfs logischer dan MS.

 • Chicco lama is gewoon een fanboy. Geen aandacht aan besteden.  en hoezo een contract met Nike, willen ze PlayStation schoenen xD

 • Ik vin dat allemaal wel heel mooi enzo, maar IK WIL HOME EEN KEER SPELEN!!! en niet elke keer weer een domme toevoeging krijgen en weer een jaar uitstel!

 • Home Komt waarschijnlijk volgend jaar uit… Ze hebben een groot process achter de rug… Het meeste komt door programeren etc..

 • Niks copycat, hoelang denk je dat 'video on demand' al bestaat ?? ook MS heeft het idee weer gebruikt en daarbij, wat zou het? op deze manier kan iedereen er gebruik van maken, dus niet janken kinders!

 • Dat ding is toch nog lang niet uit…het is maar dat het gratis is.

 • Toch normaal eigenlijk dat Sony als muziek, filmbedrijf ook deze media naar de PS3 laat komen?

 • Koop liever gewoon Blu-Ray of DVD's in winkels..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren