1. Grand Theft Auto IV (X360)

Grand Theft Auto IV (X360)

Wat heb ik uitgekeken naar GTA IV . Uren heb ik het internet afgestruint op zoek naar nieuwe beelden , screenshots enz . En toen was eindelijk zover . Ik mocht het schijfje in mijn xbox 360 doen . Heerlijke intro waarbij je zit hoe de hoofdpersoon Niko Belic naar Liberty City komt . Gek gemaakt door zijn neef Roman die in brieven en e-mails woorden tekort kwam over hoe fantastisch het daar wel niet is . Auto's , vrouwen geld het kan niet op in Liberty City . Wat een teleurstelling voor Niko waarneer blijkt dat Roman een charmante praatjesmaker lijkt te zijn

Binnen gekomen in een appartement vol kakkerlakken beseft Niko dat ie moet knokken voor een goed bestaan . Met een shitload aan zorgen vanuit het verleden is ie opzoek naar bepaalde personen om met zijn verleden in het reine te komen . En het verhaal neemt je mee naar bizarre plotwendingen waar je echt gaat meevoelen met Niko .

Ook de stad is schitterend Echt aan alles is aandacht besteed . Woorden schieten eigenlijk tekort om alles goed te omschrijven . Van het vrijheidsbeeld dat verkeerd om staat met een kop koffie tot de metrostations . Vele personages op de straten die ieder hun eigen ding doen . Je voelt dat de stad echt leeft

Is er dan niets negatiefs te melden ?

Yeps wel degelijk . Voor de mensen die San Andreas en Vice city hebben gespeeld weten dat er super veel te doen was . Lekker gek doen in vliegtuigen , basejumpen , triatlons , autorijscholen enz enz you name en je kon het doen . Hier bij GTA is dat niet het geval . Zodra je het verhaal hebt uitgespeeld is er vrijwel niets meer te doen . Tuurlijk je kan bowlen, darten , drinken of een nachtclub bezoeken . Maar nadat je al meer dan 100 keer tijdens het spel door Jan en alleman gebeld ben om iets "leuks "te gaan doen is de lol er wel vanaf .

Ik vond en vind dit een zware tegenvaller .

Ook op de bekende plaatsen in Liberty City is weinig te doen . je kan maar weinig gebouwen in . En waarom Rockstar het derde eiland in het spel heeft verwerkt is mij een raadsel aangezien er weinig te doen is .Mischien komt het goed met de downloadable content wat binnenkort verschijnt voor de xbox360 .

Wen ook maar vast aan de besturing . Die is namelijk heel anders als in voorgaande delen . Tuurlijk het went maar lekker scheuren zoals je deed in Vice City of San Andreas ? vergeet het maar !

Hoe zit het dan met de muziek ? Waar Vice City en San Andreas uitblonken in de muziek valt GTA IV me rauw op mijn dak . 18 zenders met muziek en in mijn optiek zijn ze bijna allemaal slecht . zo is er een zender wat the journey heet met allemaal Enya muziek . Je valt er bijna van in slaap . Natuurlijk heeft ieder zijn eigen smaak betreft muziek maar ik denk dat niemand op 4 jazz zenders zit te wachten . Ook kan je je eigen muziek niet opzetten dus je moet er nog verplicht naar luisteren ook .

Waar iedereen over elkaar heen struikelt om te vertellen hoe goed de game wel niet is heb ik toch mijn twijfels .

Het verhaal is super geen woord verkeerd daarover . Alleen is het vreemd dat Niko geld nodig heeft ( dat zegt bijna elke missie ) maar halverwege heb je al zoveel en hier komt het leuke ... Je kan er vrijwel niks mee . Het opmaken gaat je niet lukken in ieder geval

En toch heb ik plezier gehad met GTA IV . Het verhaal trekt je mee in de diepe misere en luxe wat Liberty City heet . Visueel is het uitmuntend .

Ook de multiplayer is grappig . verwacht geen Cal of Duty 4 maar je zal er een hoop lol met je vrienden mee beleven

Conclusie en beoordeling

GTA IV heeft een schitterend verhaal wat mij echt wist te raken . De stad ziet er fantastisch uit. Het spel heeft voor mij geen replay waarde er is te weinig te doen ( wat op zich vreemd is in zo'n mooie stad ) Dit is mijn eerste recensie . commentaar is welkom maar ik geef geen crap om spel fouten enz . dus die comments kan je jezelf besparen :) ik had ook graag wat plaatjes erbij gedaan maar ik heb geen idee hoe ik dat kan plaatsen . Thanks dude and No worries mate !!
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Schitterend verhaal, prachtige stad
 • Minpunten
 • de eeuwige telefoontjes van vrienden die willen bowlen enz , de muziek , weinig replay waarde

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Vet! Het vorige deel was zeker niet onaardig lijkt mij.

 • Nice!!

 • Voor het eerst bevat een Naruto-game een online multiplayer-modus, waarin spelers het tegen elkaar kunnen opnemen in een \"Tournament\"-modus.

  dat zat er al en het zuigde ballen…

 • nice, maar ik wacht al op ultimate ninja storm ofzo

 • Awesome :)

 • ai lkkr lkkr maar wnr komt ultimate storm demo ?

 • laat maar komen.

 • Kage Bunshin no Jutsu!

 • Ik ben meer een DBZ'er, maar goed leuk voor de fans.

 • Ik vond Naruto rise of ninja 1 van de beste naruto games… ik hoop dat deze beter word….. en laten we Naruto ultimate storm niet vergeten die word ook goed van wat ik heb gezien.

 • Rise of A Ninja was een van de betere games van vorigjaar, hopen dat deze ook zo'n succes wordt!

 • Ben niet echt fan van de serie maar nhet klinkt allemaal wel vet opzich.

 • Yes dank je wel ubi :D you make my day :D

 • Dit was dé verrassing van vorig jaar. Underrated game.

 • Wat, deze ook al in november? :(

  Dan wordt het dus: GoW 2 (07-11-'08)–> Naruto 2 (14-11-'08) –> Fallout 3 (28-11-'08)

  Bijna elke week een nieuw spel halen.. Hoeveel euro zou ik maximaal rood mogen staan…?

 • Ik overweeg toch wel om deze game te gaan kopen.

 • Deel 1 was leuk, alleen het vechtsysteem bagger vond ik!

 • Jammer dat ze hem ook niet naar de PS3 brengen, maar je kunt niet alles in je leven krijgen. :) Ahja, volgend jaar heb ik toch een X360. :)

 • Voor het eerst bevat een Naruto-game een online multiplayer-modus, waarin spelers het tegen elkaar kunnen opnemen in een \"Tournament\"-modus.  Rise of a Ninja had ook een online modus hoor…

 • Shit man,

  ik kan gewoon egt niet wachten, en Rise of a Ninja had idd ook al een online tournament modus

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren