1. Grand Theft Auto IV (X360)

Grand Theft Auto IV (X360)

Nooit geweten dat ik ooit zo verslaafd werd als aan een van de beste games van het jaar, stapte ik naar de winkel om Gta IV in mijn bezit te krijgen. En dan begint het hele avontuur met de eerste stap in Liberty City. Je verbaast je over alles wat er in deze geweldige game te beleven is.

In Gta IV speel je met Niko Bellic. Niko is naar Liberty City gekomen vanwege zijn neef en een ander persoon. Niko's neef Roman Bellic beweert dat hij een erg goedlopend taxibedrijf bezit een villa en ook nog eens sportwagens. Eenmaal aangekomen valt deze droom voor Niko in scherven.

Niet alleen zit Roman diep in de schulden, maar moet Niko hem ook nog helpen bij het terugbetalen van deze schulden en die leiden tot het vermoorden van mensen en het vergroten van de criminaliteit in Liberty City. De graphics zijn ook erg opgeschroefd net als de besturing van de auto's dit is zo veranderd dat je rustig door de bocht moet rijden zodat je geen ongelukt meer krijgt.

In Gta IV moet je zoals in elke Gta weer missies doen voor andere criminelen. In deze missies is het vaak de bedoeling om weer een bepaald persoon te doden. Meestal leid dit tot een groot vuurgevecht of een wilde achtervolging door nauwe steegjes. Ook een leuke functie is de politie database deze is toegangbaar vanuit een politie auto. Dit leid ook tot de Most wanted missies.

Gelukkig zijn missies niet de enige dingen die je kunt doen maar ook kun je bijvoorbeeld gaan bowlen, darten, of jezelf volgooien met wodka. Vaak word je gebeld door vrienden die je dan vragen om mee te gaan in een helikopter met een paar mooie meiden erbij of ze vragen je om hen een ritje te geven. Na een bepaald aantal keer uitgaan beld je vriend/vriendin je. Na dit telefoontje hebben ze altijd wat leuks voor je beschikbaar zoals de gratis taxi.

Nieuw in Gta IV is het internet. Er zijn meerdere cafe's waar je eens lekker kunt internetten. Op het internet kan je bijvoorbeeld dates zoeken ringtones en themes downloaden voor je mobiel maar het is ook nodig voor bepaalde missies. Later krijg je ook je eigen e-mail adres.

Ook kan je net als in San Andreas kleren kopen. Dit is ook noodzakelijk aangezien je voor enkele missies nette klere moet dragen. Er zijn drie shops hiervoor: Perseus, Modo, en de Russian Shop. De Burger Shot en de Cluck'n Bell zijn ook terug voor een lekker hapje. Langs de straten staan soms ook eetkraampjes voor Hotdogs etc.

Rockstar heeft ook de politie eens flink opgevoerd. Dit keer is het niet gewoon wachten en je verliest je wanted level. Nee, dit keer krijg je een bepaald gebied waar je uit moet ontsnappen. De grote ligt aan de hoogte van je wanted level. Eenmaal buiten het gebied moet je even zorgen dat je uit de buurt blijft van een politie auto en je bent je wanted level kwijt. De politie geeft je ook een kans want ze proberen je eerst te vangen voordat ze beginnen met het schieten. Maar als je te veel schade aanricht dan krijg je geen kans meer en bedenkt de agent zich van de een op andere seconde.

Ja, dit keer is er ook een multiplayer. Hoewel ik hier niet veel over kan vertellen want ik heb geen xbox live moet het toch goed zijn. Je kan met 16 mensen online in een server. De straten van Liberty city zijn gewoon gevuld met NPC's en ook de politie komt als je een fout begaat.

Conclusie en beoordeling

Gta IV is zo erg opgeschroefd dat je deze game niet kan laten liggen in de shcappen. Dat deze game een van de besten van het jaar is staat al wel vast. Ga dus snel naar de winkel als je dit avontuur niet wil missen.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Liberty City
  • Graphics
  • Story
  • Gameplay
  • Minpunten
  • Missies komen vaak op hetzelfde neer.
  • Besturing van Auto's lastig

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren