1. Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy (PC)

Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy (PC)

Toen ik laatst de plaatselijke gameboer binnen liep viel mijn oog op de game Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy, omdat ik een grote star wars fan ben moest ik deze game wel spelen, thuis gooide ik de CD in mijn pc en dook in een avontuur. May the force be with me!

Ik begin met het creëren van een character ik heb de keuze uit wat verschillende rassen die zowel als man en vrouw speelbaar zijn, veder kan ik nog van alles veranderen aan kleding en welke kleuren.

Veel belangrijker is het kiezen van je lightsaber, in het begin is alleen het normale lightsaber aanwezig en de standaard vechtstyle, later in de game krijg je de mogelijkheid tot dual saber en een saber staf, en nog wat andere vechtstylen.

Goed ik ben klaar om mijn avontuur te beginnen, zodra het level geladen is kom ik in bos achtige omgeving uit waar een voor mij totaal onbekende staat te roepen dat hij mijn hulp nodig heeft omdat hij vast zit en op een eiland en niet weg kan komen, nadat ik hem uit zijn benarde positie heb geholpen gaan we op weg naar de Acedmy. Want daar draait de game eigenlijk om je opleiding tot een jedi.

Op weg hiernaar toe kom je wat eenvoudige tegenstanders tegen om je een beetje wegwijs te maken in het combat systeem dat erg lekker werkt vind ik persoonlijk je kan met je lightsaber gooien en een aantal combo's maken. Later krijg je nog de mogelijkheid tot heb gebruik van andere wapens zoals een eenvoudig handpistool, granaten, raketwerper, mijnen, sniper en nog veel anderen. Wat mij wel meteen opviel is dat veel van deze wapens op de wapens van UT2004 lijken.

Vlak voordat je de Academy bereikt krijg je een cutscene waarbij een vrouw met wat volgelingen bezig is met een mysterieuze staf even later verlies je bewustzijn. Veel meer ga ik niet over het verhaal vertellen want dat zou de stel ervaring bederven. Waar het in het kort op neer komt is dat een cult bezig is met het bezoeken van plaatsen waar veel force aanwezig is om het vervolgens te stelen.

Eenmaal op de academy krijg je een korte tutorial in de vorm van een training hierin leer je onder hand het gebruiken van de Force deze krachten spelen een belangrijke rol tegen de sterkere tegenstander.

Je krijt een aantal standaard force powers en door het spel heen kan je zelf kiezen welke force powers je upgrade naast de goede force powers kan je ook kiezen uit the force powers van de darkside deze zijn een stuk agressiever en zijn vooral gericht op het doden van je tegenstander.

Eenmaal door je training heen kan je beginnen met het kiezen van missies sommige zul je alleen doen en sommige met je leraar, in de missies zit veer variatie en ook worden ze allemaal in verschillende omgevingen afgespeeld soms moet je op een afgelegen planeet een droid op sporen en de andere keer een groep onderhandelaars bevrijden.

Wat ik wel een minpunt aan de missies vind is dat het altijd met geweld moet, je kan nooit door onderhandelen iets bereiken en er is zo goed als geen interactie tussen jou en de NPC's behalve dat je ze een kop kleiner kan maken met je lightsaber.

De singeplayer hebben we nu wel gehad en we gaan veder met de multiplayer en deze is vet, ondanks dat de game uit 2003 stamt zijn er nog steeds genoeg mensen die online spelen. Er zijn een aantal verschillende spelmodi free for al, team free for al, dual, siege en power dual.

Free for al en team free for all zijn eigenlijk gewoon deathmatch en team deathmatch, de andere spelmodi zijn interessanter in siege moet het ene team een doel zien te bezetten terwijl een ander team dit moet verdedigen.

In power dual speel je met minimaal 2 tegen 1 waarin de 1 natuurlijk voordelen heeft als meer hp en gebruik van force powers. Mijn favoriet is toch wel het gewone dual hierin is het een i tegen 1 gevecht waarbij de winaar blijft staan. Minpunt is wel dat sommige maps in dual speelbaar zijn die veels te groot zijn voor 2 man waardoor je soms meer bezig bent met zoeken dan met vechten.

Ook met het geluid zit het snor fan van de films zullen het zeker herkennen, het typische geluid van de lightsabers die uitschuiven en het geuluid van het ene lightsaber tegen het ander.

Helaas zitten er toch een paar minpunten in deze game, op het moment dat je dual sabers hebt ben je zo goed als niet meer te raken voor stormtroopers terwijl je hun toch heel vaak tegenkomt, ook de A.I van de wat normale tegenstanders is redelijk slecht, ze zullen niet voor je wegrennen en proberen dekking te zoeken.

Conclusie en beoordeling

Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy is een geweldige game met een paar kleine minpuntjes, ondanks dat de game al 5 jaartjes uit is raad ik iedereen die de game nog nooit gespeeld heeft het toch nog te doen. And may the force be with you!
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Lange speelduur
 • Replay waarde
 • Verhaal
 • multiplayer
 • the force
 • Minpunten
 • A.I
 • Te sterke defense
 • Iets te eentonig

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • vet dat je de ds kan gebruiken als controller net zoals de gba bij de gamecube

 • Wel leuk dat je DS als vcontroller kunt gebruiken voor de Wii, ben benieuwd hoe ze dat gaan flikken…

 • Wel leuk dat je DS als vcontroller kunt gebruiken voor de Wii, ben benieuwd hoe ze dat gaan flikken…  helemaal mee eens

 • De DS gebruiken als controller voor de Wii is idd wel vet!

 • Puzzlegames genoeg, d'r hoeft er niet nog een bij wat mij betreft.

 • joepie! :P

 • Als arcade spel vind ik dit wel te doen, maar niet als een geheel spel. Hadden ze beter op de virtual console kunnen uitbrengen imo.

 • DS-Wii-connectie, cool :)

 • Ik kan toch niet puzzelen:P

 • Hopelijk een precedent. Lijkt me geweldig om een Wii-game op de één of andere wijze met het touch-screen van de DS te bedienen. wow.

 • Dat DS en Wii Connectie mag van mij wel vaker in games zitten.

 • yeey..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren