1. Grand Theft Auto IV (PS3)

Grand Theft Auto IV (PS3)

Grand Theft Auto IV

Roman verteld aan zijn Neefje Niko dat hij een geweldig leven heeft in Liberty City. Stom dat Niko is geloofd hij hem. Niko komt er al snel achter dat dit allemaal gelogen is. Daarnaast zit Roman nog is in de problemen. Wie kan dit allemaal oplossen: Jij!

Zoals in elke Gta zal je missies moeten voltooien. Voordat je bij je status 100% wilt zien staan zal je naast de hoofdmissies ook nog zijmissies moeten spelen. Deze zijmissies zorgen voor heel wat afwisseling in de game. Zo kun je bijvoorbeeld een politie auto stelen en vervolgens misdaden oplossen. Dit is zeer leuk wanneer je de hoofdmissies beu bent.

Net zoals in de vorige Gta’s heb je nu in Gta IV ook free roaming. Doen waar je zin in hebt dingen doen die je normaal gezien nooit zou kunnen doen. heb je zin om even een auto op te blazen doen dat dan! Heb je zin om even rustig een helikoptervluchtje te maken doe dat dan! Alles kan en alles mag zolang je maar kan ontsnappen aan de politie natuurlijk.

Nog geweldig aan Gta IV is het realisme. In Gta IV is het bijna onmogelijk om bij meer dan 3 sterretjes van de politie af te geraken. De explosies zien er echt geweldig uit, Wanneer je met een rpg op een auto schiet geweldig gewoon, de vonken springen van je scherm af. De stad leeft ook echt, iedereen doet zijn eigen ding en de politie zit ook niet alleen achter jou aan. De schade op jou auto is heel mooi gedaan, wanneer je met je auto tegen een muurtje rijdt staat er een ontzend grote deuk op de voorkant van je wagen. Ook realistisch is dat je een gsm tot je beschikking hebt. Deze is zeer handig, heb je zin om met een vriend af te spreken dan bel je hem gewoon even op!

Naast free roaming en het realisme heeft Gta IV ook een vreselijk goed verhaal. Het is zo uitgebreid en er zitten heel wat plotwendingen in. Jij Niko een immigrant uit Europa komt naar Liberty City om een nieuw leven te beginnen. Je neef Roman heeft je al veel mails gestuurd over hoe goed hij het wel niet heeft in Liberty City. Maar wanneer Niko in Liberty City aankomt ziet hij dat Roman het helemaal niet zo goed heeft. Hij woont helemaal niet in een villa en hij heeft helemaal geen sportauto’s. In het eerste deel kom je veel in contact met Roman en zijn vrienden. In het tweede deel krijg je missies van andere mensen waarmee Roman ruzie heeft hierbij verdien je ook een pak meer! Niko komt erachter dat hij niemand kan vertrouwen.

Naast de singleplayer heb je ook nog de multiplayer. Deze is verrassend goed. Je kan eerst een character aanmaken naar je eigen smaak. Als je deze hebt gemaakt kan je beginnen. Je kan kiezen uit races, kleine missies, team deathmatch, etc. Door deze missies te doen kun je geld verdienen als je genoeg geld hebt dan ga je een level omhoog en krijg je nieuwe kleren voor je character.

Ik wil ook wel even de minpuntjes behandelen, maar omdat het spel echt zo vreselijk goed is maken deze niet echt zoveel uit. De graphics zijn niet altijd even mooi. Zo zie je soms in de cutscenes nog wel wat fouten. Ook vind ik wel jammer (maar zoals ik al gezegd had is het niet echt storend) dat je niet echt veel wapens hebt. Zo heb je maar twee soorten shotguns, twee soorten machine geweren, twee soorten explosieven, etc.

Conclusie en beoordeling

Gta IV is echt een fantastische game! Het ijzersterke verhaal, de free roaming en de multiplayer zorgen er voor dat je weinig of niets van de minpuntjes merkt. Daarom geef ik dit spel een 10-. Ik vind dat geen enkel spel perfect is!
9,7
Score
97
Score: 95
 • Pluspunten
 • free roaming
 • verhaal
 • multiplayer
 • Minpunten
 • weinig keuze uit wapens
 • graphics niet altijd even mooi

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • lijkt me erg toffe game..

  alleen jammer dat ze ontzettend weinig van de game laten zien.

  want ze zijn al erg lang bezig met deze game

 • Uitstel, uitstel en nog eens uitstel. Dit betekent vaak niet veel goeds voor een game. 2 tot 3 jaar zagen de screenshots er onwijs goed uit, maar als de game pas volgend jaar uitkomt zijn we alweer 4 jaar verder en ik betwijfel of ik dan nog zo onder de indruk ben…

 • waarom op de Tokyo Games show?  japanners hebben toch helemaal niets met westerse games :S

 • Echte pc must have, net als Max Payne en Max Payne 2 dat ook waren!

 • waarom op de Tokyo Games show?  japanners hebben toch helemaal niets met westerse games :S

  Toen ik het nieuws (aka gerucht) las op Kotaku had ik net dezelfde reactie… Wat doet Alan Wake in Tokyo?

 • Ik denk dat men dit doet omdat Westerse gamers het nieuws van de Tokyo Games Show ook volgen en toch al uitkijken naar deze game. Door de game op de Tokyo Games Show te showen probeert men ook de Japanse gamers warm te maken voor deze titel.

 • omdat TGS, nu ongeveer de grooste beurs is samen met de GDC?

 • Ze willen waarschijnlijk dat de westerse games meer in de smaak gaan vallen bij jappaners.

 • Ik hoop dat we dan eindelijk gameplay krijgen te zien en een releasedatum

 • Dit kan wel eens de klapper van het jaar worden..

 • OF OOK NIET

 • eindelijk laten ze weer eens wat horen, het lijkt me echt een vette game.

 • Ik heb er geen zin meer in hoor, deze game word een flop.

 • Leipzig?

 • Dit spel is niet echt meer bijzonder..wat het 2/3 jaar geleden wel was. Grafisch allang voorbij gestreefd en eigenlijk weten we helemaal niks over het spel om te zeggen dat het vet is…

 • Uitstel syndroom -_-

 • F*ck Alan Wake, ik wil Max Payne 3 :)

 • Zou kunnen. Partijen hebben alle drie zich nog ingehouden op E3 voor de echte gamers.  Je weet gewoon dat ze allemaal nog games achter de hand gaan hebben.

 • Lmao ,kijk snakenl weer gelijk bashen echt zo voorspelbaar en triest gewoon.  we weten niks over dit spel? onee? volgens mij weten we een hoop over dit spel. Graphics zijn niet alles in dit leven. alan wake en ik denk ook dat andere spel I am alive, zullen een nieuwe standaard zetten inde games industrie ,met nieuwe thema's en een meer volwassen manier van een game vertellen.  Als jij wat minder op en neer op je dual shock controller ging en je inlas over andere games die niet op een ps3 verschijnen had je dit geweten.  Met alan wake gaan remedy en M$ terug naar gaming en verhaalen zoals die waren eind jaren 90 op de pc. Echt de golden age voor games, voordat die kiddy ps2 de hele industrie weer 5 stappen naar achteren duwde en pc devs enkel maar met suffe shooter na shooter na shooter konden komen………
 • @ Cutter Slade  Beetje te heftige reactie naar Snake toe vind ik persoonlijk. Ikzelf ga meer op en neer op mijn Xbox 360-controller en moet eerlijk zeggen dat ik Alan Wake een beetje uit het oog verloren ben.  De game was enkele jaren geleden heftig, maar langdurig uitstel kan het spel idd zuur opbreken. Buiten een paar kleine dingetjes weten we nog helemaal niets over Alan Wake, dus kunnen we ook nog niet met zekerheid zeggen of Alan Wake zal zorgen voor een nieuwe standaard.  Oh ja, kun jij op basis van een I Am Alive-trailer nu al voorspellen dat het een nieuwe standaard gaat zijn in de game-industrie? Laten we hopen van wel, want de teaser smaakte absoluut naar meer. Al zou het niet de eerste keer zijn dat een spelletje achteraf teleurstellend uitpakt…
Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren