1. Taito komt met arcade systeem: Type X

Taito komt met arcade systeem: Type X

Taito heeft een nieuw arcade systeem aangekondigd; deze zal schuil gaan onder de naam Type X. Het systeem is gebaseerd op de Windows XP systeemarchitectuur, waar alles wat niet voor het gamen gebruikt werd is weggehaald en nu voornamelijk bestaat uit de geïntrigeerde Direct X. Daarom is de naam Type X dan ook toepasselijk.

De CPU van het systeem bestaat uit een 2,5 GHz Intel Celeron 865G chipset. De spellen zullen naar de harde schijf worden gekopieerd door middel van USB. Doordat het een Microsoft Windows architectuur is zijn er al plannen gemaakt om het systeem ook in het westen te introduceren. Met de Type X zal Taito voornamelijk proberen de concurrentie aan te gaan met Sammy’s Atomiswave.

Dit artikel delen

Over de auteur

David Kers Vindt games als Quest for Glory, Super Monkey Ball, Dark Souls bijzonder leuk.

Reacties

 • Ik speel toch nooit op arcade kasten, dus who cares!?

 • vind arcadekasten vervelend, moet je dokken om maar ff te kunnen spelen, tenzij je heel goed bent, natuurlijk..zonde van het geld

 • Reactie van Big_J geplaatst op 7 juni 2004 12:56

  Ik speel toch nooit op arcade kasten, dus who cares!?  Jij niet, anderen misschien wel. Iets genuanceerder reageren mag dus wel. Als jij iets niet leuk vind, betekent het niet dat íedereen het niets vindt..

 • Arcade kasten zijn echt vet zeker als je bedenkt dat menig arcadesysteem de consoles ver voorbij streven qua technologie.

 • Tja, eenmaal per jaar speel ik in arcadehalle. Dus ik moet nie juiche

 • Ik vind het ook zonde van me geld.

 • @ Much & Abe: Ik geef alleen maar m'n mening, hier mag je toch zeggen wat je denkt of vind? Als het je niet aanstaat jammer dan.  En verder er zijn nog maar heel weinig mensen die op een arcade kast spelen in Nederland, Dat komt doordat de arcade hallen gewoon zijn uitgestorven. Daarom kan het mij niet zo veel schelen. Jou wel dan?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren