1. World of Warcraft (PC)

World of Warcraft (PC)

Er was eens een tijd….Een tijd dat mensen geen computers hadden. Een tijd dat mensen genoten van de blije vogeltjes buiten, dat mensen dag in, dag uit boeken lazen. Maar dat is lang geleden en andere tijden zijn aangebroken! De tijd van boeken en natuur is vergeten, het is nu de tijd van: World of Warcraft!

Nou moet je bovenstaande niet al te serieus nemen, want als wij volwassen zijn, zullen de meesten van ons niet tegen onze kinderen zeggen: Toen ik klein was, speelde ik World of Warcraft, dat was heel wat beter dan die virtual-reality hokjes waar jullie nu in zitten. Maar sommigen zullen het wel zeggen. Waarom zij wel en het gros onder ons niet?

Omdat zij waarschijnlijk verslaafd waren aan World of Warcraft.

En dat brengt mij meteen op het punt waarmee de game zo bekend is geworden: De verslaving van World of Warcraft. Veel van jullie zullen de nieuwtjes al opgemerkt hebben: “ Echtpaar scheidt door World of Warcraft ” of “ World of Warcraft heeft inmiddels tien miljoen leden ”. En veel mensen, waaronder ik, dachten toen: Hoe kan het dat deze game zo verslavend is? In eerste instantie durfden veel mensen de game niet te gaan spelen, omdat ze bang waren dat ook zij verslaafd zouden raken. Maar ik durfde de gok te wagen en ik heb er geen spijt van!

Het klopt dat World of Warcraft verslavend is, maar dat zal bij iedereen verschillend zijn. De een zit er een keer in de week achter, de ander speelt het elke dag even en bij de meest erge gamers draait het hele leven om World of Warcraft.

En dat is het leuke aan dit spel; Het boeit iedereen op zijn eigen manier en daardoor is voor iedereen de ervaring ook anders. Zo houd ik er bijvoorbeeld van om nieuwe gebieden te ontdekken, gewoon om het mooie. Maar je kunt ook quests aan gaan nemen en daar allerlei voorwerpen mee verdienen. En om maar even op de eerste mogelijkheid terug te komen: God man, wat kun je ongelooflijk veel verkennen. Van bosrijke gebieden tot moerassen met watervallen, je kunt het allemaal wel vinden. Het enige wat je daarvoor moet doen is reizen. En dat kan helaas saai gaan worden. Je bent soms een half uur bezig om van de ene kant van het gebied naar het andere te komen. Gelukkig kun je dan wel een mount kopen, maar dit is pas voor de latere levels. Een oplossing daarvoor is het reizen per Hyppogrief of per boot. Hiermee kun je naar een ander eiland toe, of wat verder het land in, zonder dat je lang hoeft te wachten.

Zoals sommigen van jullie al gemerkt hebben, barst World of Warcraft van de mogelijkheden. Je kunt op je eigen manier spelen, het reizen biedt verschillende mogelijkheden, maar dan zijn de rassen, classes en de talenttrees nog niet eens aan bod geweest.

Je hebt de alliance en de Horde, en onder deze facties vallen weer verschillende rassen. Zo heeft de alliance, als de goede factie, de verwachte mensen en Night Elves aan zijn zijde en heeft de Horde de voorspelbare Orcs en Trollen aan zijn zijde. Dit zijn ze niet allemaal, maar als je deze rassen ziet, snap je de rest wel. Als je eenmaal een ras hebt gekozen, kun je nog kiezen uit een class. Je kunt, als je graag hoofden kapot ramt, voor de Paladin of de Warrior gaan. Maar als je niet van direct aanvallen houd, kun je kiezen voor de Priest of Hunter. Als je dan eindelijk denkt de breinbrekende keuzes achter je gelaten te hebben, krijg je nog een talenttree voor je. Deze past zich aan aan je class en zo kun je een specialicatie ontwikkelen in bepaalde aspecten. Dit levert voor iedereen een unieke character op waarmee je soms leuke en indrukwekkende momenten mee kunt beleven.

Wat natuurlijk het allerbelangrijkst is in een mmorpg als World of Warcraft, is dat spelers ook met elkaar de game spelen. Zo is er de mogelijkheid om een party te vormen, om vervolgens quests te doen of om gewoon te trainen. Je kunt ook een guild vormen en samen met de spelers daar aan raid instances doen. In deze instances is het de bedoeling dat je samen met je guild vrienden de dungeon doorloopt op zoek naar speciale voorwerpen. Je komt er extra sterke tegenstanders tegen, die je dan weer belonen met de speciale voorwerpen en experience.

Zogenaamde Battlegrounds zijn er ook, hier is het de bedoeling om tegen elkaar te spelen en dat je eigen team wint. Je zult bijvoorbeeld vlaggen moeten overnemen, maar bij sommige Battlegrounds kan het ook de bedoeling zijn dat je resources verzamelt.

Ongelooflijk veel mogelijkheden, een grote wereld waar je U tegen wilt zeggen en genoeg interactie met je medespelers zijn de ingrediënten voor een goede mmo. En laat World of Warcraft deze ingredienten nou net hebben, met nog een vleugje uitstekende gameplay en een betoverend uiterlijk. Hier ben je nog wel even zoet mee!

Conclusie en beoordeling

World of Warcraft is een game die je een keer gespeeld moet hebben! Gewoon om te ervaren hoe deze game nou is. Als je je graag verdiept in mmo`s en ze ook veel speelt heeft World of Warcraft alles wat een mmo speler zoekt. Als je echter gemakkelijk ten prooi valt aan verslavingen, zou ik deze titel voorbij laten schieten.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Mogelijkheden tot in het oneindige
 • Betoverende gameplay en graphics
 • Gevoel van een levende wereld
 • Je kan spelen hoe jij graag wilt.
 • Minpunten
 • Af en toe lang reizen.
 • Kan op sommigen (kwa verslaving) een verkeerde werking hebben.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Leuk dat er ook weer wat Arcade games op de 360 komen :)

 • Leuk dat je altijd eens een trail kunt proberen in plaats van de psn waar je direct moet kopen om eens de proberen.

 • Lol

 • Yeah, weer wat leuke nieuwe spellen om XBLA

 • Wat een naam…

 • 2.871 Leuk dat je altijd eens een trail kunt proberen in plaats van de psn waar je direct moet kopen om eens de proberen.  Sommige PSN games hebben toch ook demo's (zoals pixeljunk).

 • ik vind het nog steeds raar dat je voor een flash game (met HD) moet betalen :S

 • Het kost toch wel wat geld om te ontwikkelen en een bedrijf wil nou eenmaal geld verdienen, dan is het alles behalve raar.

 • Boeiend ik heb een ps3!

 • Joint Strike is wel de moeite waard denk ik. Spaar me punten wel voor Geometry wars 2. Vermaak me nog prima met SSF 2 turbo HD remix beta

 • Nog steeds vind ik die arcade games mijn geld niet waardig.

 • 1942: Joint Strike vind ik echt vet!!

 • 1942:Joint Strike , mijn eerste gedacht was welk spel van voor Call of duty 1 gaan ze nu weer uitbrengen.. Maar khad het goed mis ..even een paar beelden gaan opzoeken en ziet er toch lekker uit. old scool Arcade style met een HD tintje .. cool.

 • Fff kijken of het wat is, voor de eerste game lijkt me wel wat.

  Irritant zeg die mensen die de hele tijd zeggen ''boeit me niet''. Reageer dan ook niet!

 • Mooi, weer eens wat nieuws op de XBLA :)

 • De leeftijd van de sommige bezoekers is wel duidelijk.. 1942 is een enorme klassieker die ze ge-remaked hebben. De trailer ervan zag er goed uit, al weet je het nooit met oude games remaken. Maar damn die game kapot gespeeld vroeger dus zeker de demo downloaden waard :P  Overigens las ik ergens dat hij ook voor de PSS komt dus ook voor mensen die enkel een PS3 bezitten :p

 • best leuk

 • lol

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren