1. MotorStorm (PS3)

MotorStorm (PS3)

De Playstation3 is uitgekomen en Sony brengt gelijk twee games uit, waarvan één MotorStorm is. Motorstorm is een racegame die mij meer lijkt aan te spreken, omdat het niet op circuits afspeelt, maar in smerige modderpoelen en heftige woestijnen. MotorStorm is de eerste volledige game op mijn PS3. De vraag luid nu: Maak ik een goede start met mijn PS3 ervaring of is het echt dramatisch?

Ik heb het spel opgestart en er begon een filmpje te draaien. Wat mij meteen opvalt is dat de graphics erg mooi zijn en dat nog wel voor een eerste spel op de PS3. Ik begin te spelen en de bedoeling is dat je een MotorStorm festival gaat beginnen. Je moet talloze races in het festival voltooien door als eerste over de finish te rijden. Je heb verschillende levels en je begint uiteraard bij level één voor de beginners. Hier zijn de races nog niet zo moeilijk, maar als je eenmaal in level drie bent wordt de moeilijkheidsgraad toch erg hoog. Dit vind ik een aardig minpunt, omdat ik nu nog steeds het spel niet heb uitgespeeld. Met een beetje geluk wordt ik hoogstens vierde of heel misschien derde.

Als je een race wint ga je natuurlijk niet met niks naar huis, maar kan je nieuwe auto’s winnen. Er zijn erg veel auto’s waaruit je uiteindelijk kan kiezen. Je heb namelijk de motors, quads, vrachtwagens, moddervreters, buggies, trucks en rallywagens. Als je een auto wilt kiezen duurt het laden allemaal erg lang vind ik, want als je naar een andere auto wilt ben je meestal wel een paar seconden aan het wachten. Als je eenmaal aan het racen bent zijn de graphics erg goed en is het leuker dan een normaal racespel, want dit is zonder regels! Zo kan je iemand van zijn motor stompen of als je een grote vrachtwagen hebt er lekker op los beuken. De mogelijkheid is er ook nog om wegen te kiezen waar jouw voertuig het best bestemd voor is. Als je bijvoorbeeld een motor hebt moet je natuurlijk niet in een modderpoel rijden, maar als je een moddervreter heb is dit erg handig. Ook kun je tijdens het racen de bandensporen zien van je voorganger wat erg realistisch is. Ook krijg je van je voorganger allerlei viezigheid op je scherm zoals modder en zand. Dit is soms wel erg irritant als je bijvoorbeeld in het donker rijd, want dan ben je gewoon blind aan het rijden en weet je niet waar je heen moet. Je kan ook nog de bekende boost gebruiken, maar je moet ermee uitkijken, want je moet niet teveel gebruiken anders wordt de motor overbelast en dan… BOEM!

Ik vind de muziek een heel groot pluspunt en het past helemaal bij het spel. De soort metal-rock (waar ik meestal niet van houd) is in dit spel wel erg toepasselijk. Tijdens het racen heb je gewoon een goede beat waardoor je beter gaat racen. De besturing is ook dik in orde, alleen moest wel erg wennen aan het accelereren wat je nu met R2 knop moet doen. Verder heb ik niet echt iets op de besturing aan te merken, want die is gewoon goed. Je kunt uit twee verschillende camera standpunten kiezen. Je kunt je camera vanaf de bumper instellen, maar het is ook mogelijk om de weergave achter je auto te verplaatsen. Ik vind de camera zeer handig en als je crasht wordt het mooi in slow motion gefilmd. Een crash komt trouwens bij mij wel erg veel voor, want het is niet zo gemakkelijk om op de baan te blijven.

In de online mode is het nog veel moeilijker om op de baan te blijven. Je wordt aan alle kanten gebeukt en je raakt al snel de controle over het stuur kwijt. Als je de online mode begint kun je tussen een aantal lobby’s kiezen. Ik kies zelf altijd de Engelstalige lobby, omdat daar de meeste spelers in zitten en dus ook het leukst is. In de lobby kun je weer tussen een aantal spellen kiezen die iemand heeft opgezet. Kies je parcour uit waar je goed in bent en je kunt ze er allemaal uit racen. Als er geen één tussen zit die jou aanspreekt kan je natuurlijk ook zelf een spel opzetten. Dit is wel erg leuk om te doen, want je kunt best wel veel instellen. Je kunt de naam wijzigen, een parcour kiezen, de voertuigen selecteren, de aantal ronden bepalen, de omstandigheden wijzigen en nog veel meer. Als je dit heb gedaan kan je de instellingen accepteren en staat je eigen gemaakte spel in de lobby. Wacht totdat er genoeg mensen zijn en je kunt er lekker op los racen. Je moet wel zorgen dat je niet te slecht wordt, want er zijn ook online statistieken die je kunt bekijken. Zo zijn er een aantal rankings waar je doorheen moet werken. Je begint bij Nul en je moet je steeds meer naar de top brengen zodat je een God wordt. Dit is erg moeilijk, want je moet natuurlijk wel een aantal races winnen wat niet zo makkelijk is. In de online statistieken kan je de aantal gereden races bekijken en het aantal wat je gewonnen hebt. Zo zijn er nog een aantal leuke statistieken en is mijn eerste multiplayer ervaring erg geslaagd.

Jullie zullen nu vast denken: Zo dat zijn veel pluspunten en weinig minpunten, maar het ergste minpunt moet nu nog komen. Jullie kunnen het denk ik al verwachten: De offline multiplayer. Ik wou met een vriend spelen, maar dit is helaas niet mogelijk, wat erg jammer is.

Conclusie en beoordeling

Één van de eerste games op de PS3 is een erg leuke racegame die anders is, namelijk heftige woestijnen en smerige modderpoelen. Dit is natuurlijk een leuke ervaring voor elke gamer. De game brengt wel wat minpuntjes met zich mee en dat zijn de laadtijden en de plotselinge hoge moeilijkheidsgraad. Het grootste minpunt vind ik de offline multiplayer die er niet in zit, want ik zou wel is met mijn vrienden offline willen spelen. Maar waarom moeten mensen nou deze game kopen? Door de onwijs toffe muziek natuurlijk, de mooie graphics en crashes, de multiplayer en de gameplay die ook dik in orde is. Kortom MotorStorm is een erg leuke game en is een aanrader voor iedereen die van racen houdt.
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Muziek
 • Crashes
 • Graphics
 • Gameplay
 • Multiplayer
 • Minpunten
 • Wordt te moeilijk
 • Laden
 • Geen offline multiplayer

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • kan gaaf worden maar ik geef niks om snowboarden

 • Ben benieuwd…

 • Het concept is leuk, het snowboarden met het balance board, maar of het leuk blijft, ik weet het niet

 • lijkt me leuk om weer eens een snowboard game te spelen. Heb dat voor het laatst gedaan met die ssx games daarna nooit meer..

 • Zoals ik op de filmpjes had kunnen zien, lijkt het mij super koel om te kunnen freeriden in de game.

 • een goed snowboard spel is altijd wel tof als t voldoende inhoud heeft.  1080 op N64 destijds of die PS2 spel beetje arcade was die… ook goed spel… en deze ziet er erg mooi uit, dus ben wel benieuwd

 • SSX was dat idd :P

 • SSX was zwaar vet, maar ik denk dat het vanaf nu alleen nog maar bergafwaarts gaat met het snowboarden (dat is figuurlijk bedoelt en niet letterlijk:P). Dit lijkt me nog wel grappig om te doen, maar volgens mij gaat het snel vervelen.

 • Dat filmpje wat een vette tricks

 • Ik ben ook erg benieuwd hoe lang het leuk blijft. Die foto van die gast op de frontpage komt trouwens wel erg Boogie Nightss-achtig op me over :)

 • ik vind die kerel er echt creepy uitzien ._. wel vet spel trouwens.

 • Dit moet vooral met 4 vet zijn!

 • Ik vind het een vrouw..

 • Als de gameplay goed is en de gfx op de wii goed zijn wordt dit een goede game!

 • Ik ben gestopot met lezen toen er stond dat hij 3 september 1986 geboren is, en hij dus nu 22 jaar oud is.  -_-\"

 • Shaun White werd op 3 september 1986 geboren en is op het moment van schrijven dus 22 jaar oud. Volgens mij is ie op moment van schrijven 21 jaar oud.

 • man in dat youtube filmpje moet je eens kijken rond 1:01 .. hij doet daar een soort flip / schroef … ongelofelijk

  Anyway bedankt voor dit stukje cultuur ;)

 • Leuk stukje! In dat filmpje zitten echt vette tricks!!

 • Dat filmpje is idd wreed, hoe die tussen al die bomen gaat enzo :P.

 • Inderdaad Brainstormer, ik had het ook al gezien. Stom rekenfoutje wel. :') Verder leuk stukje.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren