1. Stuntman: Ignition (X360)

Stuntman: Ignition (X360)

Acteurs en Actrices zijn dezer dagen immens populair. Met hun veel te grote ego en hun nep tieten stelen ze de show van elke film, maar als het op gevaarlijke stunts aankomt dan piepen ze wel anders. Gelukkig zijn er nog echte helden, die alles durven. Deze stuntmannen kennen geen angst, helaas hebben zij niet dezelfde populariteit als die verwende nesten.

In Stuntman: Ignition speel je zo’n stuntman. Je begint, net zoals in veel andere games, als broekie en je moet jezelf naar de top zien te werken. Dit doe je door in verschillende films te spelen. In deze films moet je een parcours afleggen en allerlei gevaarlijke stunts uithalen. Voor deze stunts krijg je dan weer punten. Als je de stunts kort na elkaar doet dan worden ze aan elkaar verbonden. Hier krijg je nog meer punten voor. Als je uiteindelijk een scene uit een film hebt gedaan dan krijg je hier een aantal sterren voor. Als je al je stunts vlak achter elkaar hebt gedaan dan krijg je vijf sterren, ofwel String It! Elke film heeft zes scènes, daarna krijg je een filmtrailer te zien, met de hoogtepunten uit die film. Dit is erg leuk gedaan en het voegt zeker wat toe aan de game.

Wat ook iets toevoegt aan de game zijn de scènes die je voor de film te zien krijgt. Hier maak je namelijk kennis met de regisseurs, die af en toe behoorlijk grappig kunnen zijn, omdat ze zo cliché zijn. Het concept wat in Stuntman zit is heel erg tof, het kan echter wel tot een boel frustratie leidden. Dit komt omdat je in een stuntscène maar vijf fouten mag maken en je het liefst natuurlijk een zo perfect mogelijke rit maakt. Zo kun je dus behoorlijk gefrustreerd raken aan deze game, dit is jammer, maar het gevoel wat je krijgt na een zeer goede rit te hebben gemaakt is behoorlijk machtig.

Er zijn dus meerdere films waarin je speelt. Elke film heeft een ander thema. Zo kom je de ene keer in een film dat lijkt op The Dukes of Hazzard en een andere keer stunt je weer door een level met veel lava. Naarmate je vordert met de Career mode worden de stunts ook steeds gekker en steeds moeilijker, logisch natuurlijk. De Carrière mode is divers en dat zorgt ervoor dat je blijft spelen. Voor sommige films moet je een bepaalde stunt kennen. Deze leer je dan eerst buiten de set. Deze stunts variëren van 180 graden driften tot en met op twee wielen rijden. De stunts zijn allemaal erg leuk om te doen en je moet voor sommige ook je evenwicht zien bewaren. Met de actie zit het dus helemaal goed in deze game, er zitten soms echt hele toffe stunts bij. Zo zul je een aantal keer je auto in een helikopter moeten parkeren, maar er zijn ook een heleboel andere stunts die behoorlijk indrukwekkend zijn.

Voor de rest kun je in de Career mode ook nog enkele aparte stunts doen. Denk hierbij aan reclames en dat soort dergelijke dingen. Hierbij mag je geen enkele fout maken, maar ze zijn natuurlijk wel veel korter dan de scènes uit de films. Buiten de Carrière mode is er nog meer te doen. Zo is er de mogelijkheid om zelf een parcours uit te zetten met stunts in een stadion. Als dat je nog niet kan bevredigen dan zijn er ook nog de Multiplayer en het Online gedeelte. Ik had niet verwacht dat de Multiplayer zo leuk kon zijn. Het veraste me echt en je kunt hiermee de speelduur van het spel nog zeker mee verlengen, aangezien de Carrière niet zo heel lang duurt. Je kunt in de Multiplayer namelijk met maximaal acht personen spelen. Je kiest dan eerst een auto en nog wat andere instellingen, daarna kun je verschillende levels kiezen die allemaal aspecten meedragen van de films die in de Career te vinden zijn. Je kunt kiezen uit verschillende modi. Zo kun je gewoon een race doen en wie als eerste over de finish is die wint, maar je moet tijdens de race natuurlijk wel enkele stunts goed uitvoeren. Daarnaast heb je ook nog een mode waarin je zoveel mogelijk punten moet maken door allerlei zieke stunts uit te halen. Diegene die als eerste finish krijgt nog een bonus. De Multiplayer is een zeer verassend leuke toevoeging voor het spel, je beleeft er namelijk veel plezier aan. Heb je zo snel geen vrienden in de buurt, wees dan niet getreurd want je kunt het zelfde verhaaltje ook online spelen!

Wat deze game ook zo fijn maakt is dat alle auto’s gewoon heerlijk sturen. Het voelt gewoon arcade aan en dat is helemaal niet verkeerd. Met de B knop kun je op een gemakkelijke manier driften en met de Y knop kun je soms speciale dingen activeren, zoals nitro of dat je iets laat exploderen met een pistool. Een ander ding wat ook behoorlijk tof is, zijn de auto’s

die erin zitten. Deze variëren van een vrachtwagen met een raket tot zeer snelle wagens. Ook zitten er motors in het spel, deze kunnen weer andere dingen dan gewone auto’s zo kunnen ze op een wiel rijden of kunnen ze net ergens onder door gaan door hun motor in een drift te zetten die heel laag over de grond gaat.

Grafisch gezien ziet de game er redelijk uit. Het is voldoende en de explosies waren ook mooi om te zien, helaas zakte de framerate af en toe wel eens in, dit is best wel jammer, want soms kan het wel eens voor narigheid zorgen en dan moet je dus opnieuw beginnen, gelukkig is het niet zó tergend en heb je er meestal geen last van. De game doet grafisch dus gewoon wat hij moet doen. Met de muziek zit het ook wel snor. Er zitten een aantal leuke liedjes bij en ze passen ook bij de film waarin je op dat moment aan het spelen bent, het brengt de sfeer weer naar een iets hoger niveau en dat is zeker niet verkeerd!

Vergeet al die acteurs en actrices, de echte helden zijn namelijk de stuntmannen. Zij zijn pas echt stoer en durven alles aan. Paradigm Entertainment heeft met dit tweede deel ook hun lef getoond, want zij hebben niet zomaar een simpele race game gemaakt.

Conclusie en beoordeling

Stuntman: Ignition is niet zomaar een simpele huis, tuin en keuken racegame. Het spel heeft namelijk een bijzonder concept, dat zich ook nog eens goed uitpakt. De game racet gewoon lekker en je hebt een machtig gevoel wanneer je een scène goed hebt voltooid. Er is natuurlijk wel de mogelijkheid om een aantal fouten te maken en dit is handig, want zo is deze game ook geschikt voor de mensen die wat minder goed zijn in gamen. Er zit echt veel content in deze game die je zeker goed bezig kan houden. Grafisch is de game redelijk in orde, helaas is de framerate dat niet helemaal. De soundtrack is goed en verschilt per film waarin je speelt.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Het originele concept
 • Goede gameplay
 • Leuke soundtrack
 • Veel content
 • Eigen Stuntparcours maken
 • Minpunten
 • Kan frustrerend zijn
 • Framerate zakt af en toe in

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dat is leuk voor de fans.

 • Cool, daar wil ik nog wel ietsje langer op wachten dan :)

 • Die epilepsietest maakte het echt af:P

 • En dan nog weer een uitstel…

  Zo komen er geen games meer in 2008!

 • Beter dan niets :)

 • ach er komt toch nog veel uit in 2008 heb toch al niet genoeg geldxd

 • Trophies, hier zat ik dus op te wachten :D

 • Offline split screen multiplayer is altijd lache :D  Het is goed om te horen dat er in ieder geval nog aan de game gewerkt wordt, want het was wel verdacht stil rondom WO HD. Hopelijk komt ie snel dan :)

 • Soms is een uitstel beter voor gamers. Nu krijg je dus meer content.

 • Zo komen er geen games meer in 2008!

  Nee, zo krijgen we een hele resem toppers aan het einde van 2008 en ook nog eens een heleboel leuke games begin 2009. Ik vind het alleen maar beter :)

 • En dan nog weer een uitstel…

  Zo komen er geen games meer in 2008!  Klopt niet, ik denk zelfs dat de PS3 een fantastisch jaar heeft/krijgt :)

 • Reverse tracks boeien me nooit. Offline Splitscreen is wel cool om er bij te hebben. En extra schepen zijn nooit weg!

 • Beter dan niets…

 • Damn, dan wil ik er wel op wachten :D

 • Netjes gedaan

 • Leuk voor de fans.

 • Zeer netjes! Een perfect goedmakertje lijkt me zo.

 • thank you sony :)

 • Beter

 • Nee, zo krijgen we een hele resem toppers aan het einde van 2008 en ook nog eens een heleboel leuke games begin 2009. Ik vind het alleen maar beter :)  Zo is het maar net!

  Heb geld tekort voor al die vette games van dit najaar!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren