1. Battlefield: Bad Company (X360)

Battlefield: Bad Company (X360)

Is het niet menig jongensdroom om later het leger in te gaan en dan ook nog rijk worden? Om met een groep soldaten fun te maken en achter goud van de vijand aan te zitten? Om oorlog met humor te combineren? Om al het vreselijke van oorlog en alle onschuldige mensen te vergeten? Om zoveel goud te vinden dat je in een klap miljardair wordt en nooit meer hoeft te werken? Nu is er een game waarin die droom ‘werkelijkheid’ wordt. Welcome to Bad Company.

Het verhaal

In Battlefield: Bad Company (BF:BC) speel je met Preston Marlowe, een criminele soldaat die uit zijn eenheid is geplaatst en in plaats van naar de gevangenis naar de ‘Bad Company’ overgeplaatst voor wat hij heeft gedaan. Hij komt daar het uitschot van het leger tegen, criminele soldaten die gebruikt worden als schietschijf. De Bad Company heeft daarom ook het hoogste dodental in het leger. Als de jongens van de Bad Company erachter komen dat er goud te vinden is bij iemand die een leger van huulingen heeft besluiten ze het Amerikaanse leger te verlaten en het goud op te gaan zoeken. Het verhaal is heerlijk over-the-top en de humor spat ervanaf. Zo is er bijvoorbeeld Haggard, iemand die ervan houd om dingen op te blazen en altijd het meest roekeloos van iedereen doet. Dit vind ik persoonlijk het best neergezette personage. Verder is er ook nog Sweetwater, iemand die een beetje bang is voor het gevecht en zich het liefst zou verstoppen. Als laatste is er ook nog Sergeant Redford, de enige die zich vrijwillig bij de Bad Company heeft aangesloten om sneller uit het leger weg te komen om eindelijk thuis weer te kunnen vissen.

De Gameplay

BF:BC is de eerste battlefield game met een ‘échte’ singleplayer. In voorgaande games was het gewoon op een map vechten met en tegen bots en in het geval van BF:Modern combat ook nog wat objectives uitvoeren. Maar in dit deel is er echt een verhaal en speel je niet met bots maar met een pratende squad die ‘echt’ met je meevecht. Het is ook de eerste Battlefield game waar zo’n beetje alles kapot kan, mocht je gewapend met een granatenwerper van plan zijn een dorpje met de grond gelijk te maken lukt dat aardig, er blijven alleen enkele muren staan vooral om in de multiplayer er niet voor te zorgen dat je niet op een platte vlakte vecht na tien minuten. Zo kun je het slagveld op jou manier aanpassen, je kunt door de poort gaan maar ook langs de zijkant gaan en een gat in de muur blazen om zo de vijand te verassen. Dit is ook een ander punt van de gameplay, je bent namelijk vrij om te gaan en staan waar je ook wil, ga je gelijk recht door het dorpje heen of ga je eerst op de heuvel zitten om met een sluipschuttergeweer eerst zoveel mogelijk mensen uit te schakelen. Naast deze vernieuwingen zijn natuurlijk ook de graphics flink opgepoetst, omdat die van Battlefield: Modern combat niet echt geweldig waren. De maps zijn erg groot, daarom zijn er ook voertuigen beschikbaar om de grote afstanden af te leggen. Omdat de maps zo imens groot zijn, zijn er ook veel objectives en duurt de missie automatisch langer. Als je op normal of hard speelt zul je al snel 2 á 3 uur bezig zijn met één missie. De AI is niet altijd even goed vooral niet op easy, maar gelukkig wordt er op normal en hard toch aardig wat tegenstand geboden.

De Multiplayer

Er kan dan nu wel een volwaardige singleplayer inzitten maar de meeste mensen kopen Battlefield voornamelijk voor de multiplayer. En die multiplayer is weer geweldig groots zoals het een Battlefield game betaamt. Je kunt met maximaal 24 mensen op een map tegen elkaar strijden. De maps zijn net als in de singleplayer imens groot en de voertuigen zijn ook weer van de partij, van helikopters tot jeeps van tanks tot artillerie. Al moet ik wel zeggen dat de wapens niet echt relistisch gedaan zijn, bijvoorbeeld alle assault rifles hebben 50 kogels in een magazijn en alle SMG's 60 kogels maar dit zal wel om balans-redenen gedaan zijn. Er zit nu ook een ‘rangen-systeem’ in waarvan je ongeveer om de rang een unlockable-credit om nieuwe wapens of gadgets te ‘kopen.’ Je kunt net zoals in Battlefield 2142 weer veel awards, patches en wildcards verdienen als je bepaalde dingen doet, voor deze awards krijg je dan ook weer punten om een rang omhoog te gaan. Er is ook een nieuwe mode genaamd ‘goldrush’ waarbij de ene partij het goud moet verdedigen en de andere partij moet aanvallen om het goud op te blazen. Elke keer als er 2 goudkisten worden opgeblazen dan wordt de map doorgeschoven naar de volgende 2 kratten. Omdat er nu maar een mode is die niet iedereen aanspreekt komt er binnenkort de ‘oude’ mode conquest ook bij. Deze mode is het standaard battlefield principe waarbij je vlaggen moet veroveren van de vijand.

Conclusie en beoordeling

De eindelijk toegevoegde singleplayer is een echte must. De humor is geweldig en de maps zijn geweldig groot. De multiplayer is zoals vanouds nogsteeds geweldig en alle vernieuwingen en betere graphics maken het tegelijkertijd ook weer gloednieuw. Kortom Battlefield: Bad Company is een geweldige game.
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Eindelijk goede singleplayer
 • geweldige humor
 • vernietigbare omgeving
 • voertuigen
 • veel unlocks, awards en rangen in de multiplayer
 • grootse multiplayer
 • Minpunten
 • AI niet altijd even goed.
 • wapens niet echt realistisch
 • Niet veel multiplayer modi

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Liverpool en Man Utd. ik vind het allemaal maar slap hoor, steeds alleen 2 teams. hoe zit dat nou eigenlijk?  we wachten het maar af

 • vind het allemaal maar een beetje niet indrukwekkend o.0

 • ik vind zonder de echte namen geen zak aan

 • Een van de grote minpunten van PES, het is tcoh veel leuker om met de echte namen te spelen.

 • Alleen ManU en Liverpool…

  Ik ben fan van Arsenal en ik ga toch fifa kopen, je koopt geen game om de licenties, maar het maakt de game toch leuker…

 • Het was al bij FIFA dat sommige (inter)nationale teams al geen namen hadden, en nu ook bij PES? Dat verpest het een beetje… :(

 • Nee dankje.

 • PES heeft de internationale teams, fifa de competitie teams

 • Nee, zoals ze het stellen is het niet zo bijzonder, maar ze vergeten er bij te vertellen dat er een 'legend-mode' bij zit en waarmee je tot 7 vs 7 mee on-line kan spelen. Die legend mode is te vergelijken met de fantasia-mode in sommige PS 2 versies, maar dan voor de next gen computers. Er is een engelstalige site waar alle nieuwe info is ( ook in een podcast ): http://www.winningelevenblog.com/

 • ..en WEER mogen we langer wachten op die beloofde PES waarin we dan eindelijk meer competities etc. gaan krijgen..  Om heel eerlijk te zijn begint meneer Zeebaars me een beetje de keel uit te hangen.

 • Kom op Konami, is het nou echt zo moeilijk om die licenties te krijgen? FIFA heeft meer dan 4x zo veel licenties :S

 • niet erg overtuigend…

 • Waarom heeft PES nou nooit de hele Engelse league? Ik snap dat echt niet :S

 • Waarschijnlijk kost het meer geld om alle licenties te kopen dan dat het oplevert als je het vergelijkt met een paar licensies kopen.

 • ik ga tog voor fifa dat bevalt me veel beter en het is ook nog eens mooi

 • hahahaha 2teams slechts wat is dit voor 'n grap. en dat in de engelse league ook nog. fifa09 voor mij

 • Gewoon de pc-versie halen. Binnen een week gegarandeerd talloze custom-patches die alle teams voor je erin zetten :)

 • Alleen de namen van de Engelse clubs en de logo's kloppen niet. Maar verder heb je wel alle echte spelers. En de namen van de clubs heb je zo veranderd. XD

 • Tjah blijft een tegenvaller de Engelse competitie, maar ja, belangrijker is dat de spelers tenminste wél aanwezig zijn. Het enige wat aangepast moet worden zijn de clubnamen en tenue's. En aangezien er veel custom patches zijn heb je dat ook zo weer achter de rug.

 • Als hij er dit keer maar een beetje uitziet ._.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren