1. Brothers in Arms DS (NDS)

Brothers in Arms DS (NDS)

Wat me erg verbaast, is de score dat men hier geeft. 4,5 !!! Ik zeg u, als u deze score gelooft, lees deze recensie dan goed of kijk het na op IGN of Gamespot. Brothers in arms was een risico voor ubisoft om te nemen. Ze hadden een weddenschap aangehaald om er een van op de ds te maken. Dit is dan wel gelukt, maar er zijn erg veel opofferingen voor gedaan. Dit is wel degelijk op te merken want deze game is niet perfect. Ik zal hem om aan te halen vergelijken met Call of duty 4 op de ds.

Deze brothers in arms is niet zoals je gewoon mag zijn op andere platformen. Deze speelt namelijk niet in First person shooter maar in third person shooter, zodat je je mannetje dat je bestuurt in de rug kan bekijken. Dit toont al meteen een verschil met Call of duty (First person shooter).

Dit is zeker niet wat de game o zo veel verschillend maakt. Wat de game vooral doet verschillen, is de gameplay die je vooral met het touch screen bestuurt. Dit maakt de ds uniek aan andere platformen en misschien is dit waar ubisoft geld denkt mee te verdienen. Je draait je mikpunt met de stylus, zoomt in door op een verrekijker te tappen, stapt met D-pad of de vier knoppen aan rechterkant, en schiet met schouderknop van je ds. (L en R) Dit is herkenbaar uit andere First person shooters op ds zoals metroid prime: hunters of call of duty 4. Wat uniek is aan deze game, is het gooien van granaten. Je tikt eerst het granaaticoontje en dan ga je naar boven en zie je op je scherm een mikpunt waar je granaat terecht zal komen. De granaat ontploft dan meteen en blijft dus niet een minuutje staan zoals bij je tegenstanders.

De granaat wordt ook voor meer gebruikt. Als een tank in de buurt komt, en je hebt geen bazooka op je, kan je ook de tank enteren om er een granaat in te gooien en vervolgens het vuurwerk kan bezichtigen. Dit kan ook door tegenstanders worden gebruikt als jij een tank bestuurt. Maar dan ontploft de tank niet meteen. Over tanks gesproken, je kunt dus ook meerdere wagens besturen. Een verkenningswagen waarvan een maat de mitrailleur bestuurt en een tank. Deze zijn erg ongestructureerd maar gelukkig gebruik je ze weinig. Dit lijkt misschien alemaal heel erg leuk, maar de tikken dat je geeft beantwoorden niet altijd. Hiermee bedoel ik dat als je op het granaaticoontje tapt, er soms niets gebeurt en je daar stom staat naar de hemel te staren terwijl Nazi’s je op je kop schieten. Niet erg handig dus. Ook nog een minpunt is het beperkt aantal wapens. Je hebt 1 wapen dat je overal meeneemt, af en toe een sniper, een bazooka soms, en dat is het !! Kom op, een groter arsenaal aan wapens was wel handiger geweest. Ok, je krijgt wel 3 wapens bij als je het spel op normal hebt uitgespeeld, maar dan nog. Dit is zwaar ontgoochelend.

Dan wat je misschien eerder had verwacht, de graphics. De graphics lijken erg op call of duty, alleen spelen ze meestal buiten af, en zijn ze veel lichter en mooier ook. De graphics zijn helemaal geslaagd, en dan weet je dat het mogelijk is shooters op de ds te maken. Dit is zeker en vast erg goed gedaan.

Dan het grootste minpunt van deze game : de speelduur. Dit is echt zeer erg. Je hebt 3 campagnes die zich afspelen in normandië, Tunesië en de Ardennen. De verschillende landschappen zijn erg geslaagd, en ze zijn elk uniek op bepaald vlak. In totaal krijg je 16 missies waarvan sommige in vijf, en sommige in vijfendertig minuten kunnen worden uitgespeeld. Ook een verschil met Call of duty is zeker de health methode. Bij call of duty krijg je rode strepen aan de kanten van je scherm naar mate je geraakt wordt. Bij brothers in arms komt er bloed op je scherm gespat. Er komt des te meer naar mate er op je geschoten wordt. Je gaat ook wel veel sneller dood als in call of duty (wat wel overdreven traag ging). Dit is ook wel realistischer en beter bij brothers in arms. Ook al heb je brothers in arms uit (ikzelf in vijf uur) dan kun je nog de veteran en elite mode proberen of misschien zelfs de multiplayer mode (multicard only). Maar op zich blijft het een zwak resultaat voor de opofferingen dat ze erin hebben gestoken.

Dan nog even over het geluid spreken. Er is maar een echt achtergrondmuziekje en dat is bij het begin van het spel. Het enige wat je hoort tijdens je spel is het geluid van kogels, bazooka’s, tanks, en Duitsers dat je hebt gevloerd. Dit is zeker weer aan het realisme gekoppeld, want daar krijg je ook geen achtergrondmuziekje

Nu mijn laatste punt (eindelijk). De A.I. (Artificial Intelligence = kunstmatige intelligentie van je tegenstanders). Je tegenstanders zijn qua A.I. erg dom op normal, slimmer op veteran, en nerds op elite. Wat soms erg frustrerend kan zijn, is dat je de granaten dat ze naar je gooien niet terug kan gooien en maar een optie overblijft, RENNEUH !!! Maar op zich is de A.I. geen ramp.

Conclusie en beoordeling

In het algemeen is Brothers in arms ds, ondanks de vele foutjes, een zeer goede game waar je veel fun aan gaat beleven. Voor 20 euro ben je zeker niet gezien. Als je het graag speelt, kan je gemakkelijk 20 uur eraan bezig zitten om elite uit te spelen. Dus kopen !!! (als je wilt)
7,3
Score
73
Score: 75
 • Pluspunten
 • zeer realistisch
 • interessante gameplay
 • merkwaardige graphics
 • gewoon soms dikke fun om te spelen of om je zinnen te verzetten
 • goede A.I. op veteran en elite
 • Minpunten
 • gameplay is soms onbeantwoordend
 • wagens besturen is nogal lastig en niet veel fun
 • te klein arsenaal aan wapens
 • veel te kort
 • geen online multiplayer en om met makkers te spelen multicard
 • camera blijft soms hangen achter muur

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ziet er mooi uit:D

 • Ik snap ze echt niet hé!  Dan maken ze eindelijk een Sonic-game zoals een Sonic-game hoort te zijn… komen ze opzetten met die weerwolf Sonic die wellicht de score naar beneden haalt. Beter schrappen ze weerwolf Sonic en zorgen ze ervoor dat je de hele game van links naar rechts kunt spelen, want die stukjes zijn volgens mij erg vet om te spelen.

 • @slimdavy: 100% eens!

 • Met slimdavy eens.

  Ze moeten er geen toeters en bellen instoppen, alleen 100% Sonic.

 • Het klinkt allemaal zoals de oude sonic en daar was vroeger niks mis mee.

 • SEGA probeert iets nieuws, maar ik denk dat ze daar erg verkeerd aan doen. Hoewel een gezonde afwisseling ook niet verkeerd is, maar dan moet het wel goede variatie zijn.

 • Ik snap ze echt niet hé!  Dan maken ze eindelijk een Sonic-game zoals een Sonic-game hoort te zijn… komen ze opzetten met die weerwolf Sonic die wellicht de score naar beneden haalt. Beter schrappen ze weerwolf Sonic en zorgen ze ervoor dat je de hele game van links naar rechts kunt spelen, want die stukjes zijn volgens mij erg vet om te spelen.

  Inderdaad!

 • Laten ze sonic nou maar houden zoals het eerst was en niet met zo'n stomme harige malloot er in.

 • Ik was enthousiast over deze game, tot die weerwolf-variant naar voren kwam in beelden. Da's toch geen Sonic meer!

 • Kan er geen anti-Werehog-club worden opgericht? :)

 • Lijkt mij allemaal erg vet, alleen die weerwolf levels…

  Daar ben ik nog niet zo zeker over, denk wel dat ik deze game koop =).

 • Wtf.. Een weerwolf xD Dat slaat op niks! Een sonic hoort een sonic te zijn, niets meer, niet minder.

 • Sonic gaat verder met verhaallijnen niks mis mee, die weerwolf sonic kan best geinig uitpakken.

 • Het lijkt me allemaal niet zo leuk meer. Het is allemaal weer een beetje van hetzelfde.

 • 3D Sonic died after Sonic Adventure 1 (DREAMCAST)

 • Ik snap ze echt niet hé!  Dan maken ze eindelijk een Sonic-game zoals een Sonic-game hoort te zijn… komen ze opzetten met die weerwolf Sonic die wellicht de score naar beneden haalt. Beter schrappen ze weerwolf Sonic en zorgen ze ervoor dat je de hele game van links naar rechts kunt spelen, want die stukjes zijn volgens mij erg vet om te spelen.

  Inderdaad! • Ja sonic als een weerwolf ik zie het al helemaal voor me -.-'

 • Inderdaad! Die weerwolf-levels halen het tempo uit het spel! Die mogen van mij eruit!

 • juistem dit is een sonic om voor de helft naar uit te kijken die weerwolf actie staat mij denk net als de meeste ook niet aan

 • als ze dan toch zo nodig die weerwolf game willen maken, maak dan 2 aparte games (desnoods op één disc!).

  De 2d levels lijken me echt weer een beetje zoals vanouds (en dat kan ik als Sonic-fan van het eerste uur wel waarderen)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren