1. Top Spin 3 (PS3)

Top Spin 3 (PS3)

De Top Spin serie kwam tot leven in november anno 2003, de serie maakte gelijk een ongelooflijke indruk bij vele tennis liefhebbers. Al snel groeide Top Spin uit tot een favoriet, echter waren de fans bij deel 2 al een stuk minder tevreden. Zal 2K games nog een kans krijgen om zich te bewijzen met Top Spin 3?

Maakt 2K Games het waar?

Mijn eerste indruk bij het zien van de screenshots en video's was uitermate goed, en proefde naar meer. Naarmate er meer informatie over de game naar buiten kwam, werd de dwang groter om hem zo snel mogelijk te kunnen spelen. Zoals tot in de kleinste detail je eigen alter-ego maken en die dan laten verbeteren door experience points en zo ook de strijd aangaan in de goed uitgewerkte online modus met je alter-ego, proefde eveneens naar meer voor mij.

Carrière modus

Om de carrière modus te kunnen beginnen, moet je eerst een nieuwe speler maken. In deze game is dat niet alleen het een naam geven, een huidskleur kiezen of uit vijftien verschillende kapsels een keuze te maken. Nee, hiermee kun je een bijna perfect zelfbeeld neer zetten.

Als je hiermee klaar bent, begint het echte werk pas. Je zult je moeten bewijzen tegen drie andere beginnelingen, die je perse moet winnen om door te gaan naar een klein toernooitje. In dit toernooi moet je je kwalificeren om door te gaan naar het Junior Tournament. Bij het bereiken hiervan, zal je een level stijgen, van Challenger wordt je een Junior. Hiermee begin je eigenlijk pas echt je carrière, natuurlijk kom je in dit seizoen nog geen Federer en Nadal tegen. Aan het begin van het seizoen sta je laag genoteerd in de ranglijst, naarmate je wedstrijden wint in het toernooi vordert je plaats in de ranglijst. In deze cyclus zal het spel zich steeds bevinden.

Realistisch?

Wat is realiteit in een tennisgame? De opbouw van je carrière? Vele vinden Top Spin 3 realistisch omdat je een timing nodig hebt, zodra de bal vlak voor je op de grond komt hoor je pas je knop los te laten. Ik vraag me af wat mensen daar realistisch aan vinden, nu geef ik wel toe dat ik zelf nog nooit getennist heb maar dat dat de realiteit is lijkt mij persoonlijk heel sterk. Tevens lijkt me dat ook niet zo moeilijk te implanteren in een game, waarom was een andere ontwikkelaar dan nog niet op het idee gekomen? Laat ik dan maar gaan twijfelen aan mijn zicht over realiteit in het tennis genre en laat ik me gaan in de mening van andere, dan is Top Spin 3 een pareltje wat betreft realiteit.

Online

Dit is de modus waar zelfs niet-tennisliefhebbers eigenlijk van zouden moeten smullen, om de drie weken worden de leaderboards gereset en wordt het dus weer tijd om te tennissen tot dat je het verschil niet meer ziet tussen een voetbal en een tennisbal. Met als einddoel om natuurlijk in de top tien te komen.

Er zijn maar twee soorten wedstrijden die je kunt spelen online, met de standaardspelers zoals Federer en Nadal. Of je kunt zoals hierboven is vermeld met je eigen alter-ego proberen om zo hoog mogelijk in de ATP-leaderboards te komen.

Conclusie en beoordeling

Deze game liet mijn hart sneller kloppen bij het horen, zien en lezen van vrijgegeven video’s en details, eenmaal in mijn Playstation 3 doofde mijn liefde al gauw voor Top Spin 3. Een paar wedstrijden spelen is leuk, naarmate het er meer worden begint het allemaal zo op elkaar te lijken. Bij voetbal aanschouw ik dat heel anders, zo heb ik FIFA sinds kort herontdekt en misschien ging dat wel ten koste van Top Spin 3.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Realistisch
 • Verbazingwekkend mooi
 • Create a Player
 • Online leaderboards
 • Minpunten
 • Hoge instapdrempel

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ziet er goed uit, nog wat kleine minpuntjes veranderen en deze game zou wel eens top kunnen worden…

  Zeker in de gaten houden dus :D

 • Het is iig een mooi spel, maar of de gameplay ook goed scoort weet ik nog niet. Ik zal hem ook maar in gaten blijven houden.

 • Aaah ik had er al wat van gelezen een tijdje terug en gezien.. toen wilde ik het al in de gate houden !!

  Lijkt me een erg leuke game ..  Een keer iets anders xD!!  Nice Impressie btw.. ;) • weet niet of dit iets voor mij, geef mij een hersenloze shooter xD  OT: goede impressie

 • Klinkt gaaf. Shooters worden voor mij steeds minder interessant tenzij ze zoals deze game een afwijkende gameplay hebben.

 • Originaliteit…..een stoere gast, gevaarlijke blik in de ogen,een dikke suit, brutale wapens, een verwoeste wereld, cybernetics, one guy who fights them all…..waar heb ik dat meer gezien?  Oke 'terrain deformation'mag dan wel nieuw zijn….maar wat in in andere previews lees is dat het niet consequent wordt toegepast…soms kan het wel, dan weer niet. Je kunt wel een hele vloer laten wegzakken, maar een blikje coke naar zijn moeren knallen…ho maar.  Nja…ik geef de game het voordeel van de twijfel, maar hij staat niet om mijn wanted list.


 • @ Tallon 4 NL: Youri bedoelt overduidelijk de originaliteit in gameplay - het verhogen en verlagen van omgeving ;).  Ik wil een demo en ik wil hem nu! Al zal die pas over een paar maanden komen… maar een demo van een spel als dit kan een goed beeld geven, denk ik zo. Aan de hand daarvan zie ik wel of ik het spel haal :).

 • Eindelijk wat verfrissing in het shooter-genre!

 • @ Wizzhole: ik snap waar het over gaat hoor :)

  Vind de setting alleen al : Gaaaaap :)  Snap ook heel goed dat het lastig is om een originele shooter als bijv. Bioshock te maken, maar een originele setting is wel zo verfrissend.

  Zo vond ik het laatste deel van Oddworld ( strangers wrath ) juist wel weer erg origineel qua setting.  Maar…zoals gezegd: het is een poging tot vernieuwing dus chapeau dan maar
 • @ Tallon 4  Ik heb het inderdaad over de gameplay, en die is volgens mij wel consequent. Natuurlijk zijn er wat oppervlaktes die je niet zult kunnen verhogen of verlagen, maar die ben ik eigenlijk maar weinig tegen gekomen. En of je een blikje cola naar zijn mallemoeren kunt knallen of niet, vind ik niet zo interessant. In bijna elke shooter kun je het ene dingetje wel vernielen en het andere niet. Uiteindelijk maakt dat voor de gameplay-ervaring niets uit.

 • Gelukkig is de originaliteit de wereld nog niet uit xD Ik ben benieuwd wat dit gaat worden.

 • Deze game ga ik zeker in de gaten houden.

 • Lijkt interessant genoeg om in de gaten te houden :)

 • De manier van vechten spreekt mij wel aan. Een keer wat anders dan de meeste shooters.

 • Interesant

 • 'n beetje UT3 achtig..

 • cker leuk

 • @ Youri: of het niets uitmaakt dat je het ene wel kapot kunt knallen en het andere niet ligt er maar aan wat de game pretendeert te zijn.  Ik heb de game jammergenoeg niet zelf kunnen checken, dus kan er niet over oordelen. Viel me alleen op in andere previews dat men niet unaniem positief was over de Terrain Deformation.  Maar goed, ik heb uit het verleden geleerd dat slechte previews, heel goede games kunnen opleveren, met HALO als het ultieme voorbeeld.

  Andersom zal het dan ook wel werken.  Hoe dan ook: respect en thumps up over jullie goede werk :)

 • Vette shit!!

 • Ziet er tof uit, gameplay klinkt ook leuk, maar toch eerst even een demo :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren