1. Overlord: Raising Hell (PS3)

Overlord: Raising Hell (PS3)

Jij bent de koning, jij bent de meester. Jij bepaalt hier wat er gebeurt om je koninkrijk te herbouwen maar dat kan je niet alleen dus heb je slaven nodig, veel slaven. Slaven die geld stelen en alles wat maar beweegt martelt. Maar maak je geen zorgen ze doen het graag. Welkom in de hel, welkom in de wereld van de grootste pyromanen, welkom in de wereld van Overlord!

Op een dag wordt je graf geopend en er staan rare gremlin-achtige monstertjes voor je, zogenaamde minions en ene Gnarl een oude minion die ooit de baas was van het minion koninkrijk. Maar omdat hij te oud is wil hij dat jij een ridder genaamd Sire (die dood was) helpt om zijn kasteel helpt te herbouwen, te zorgen dat jij over het koninkrijk heerst en er een hel van maakt. Minions zijn door en door slecht

en de game bevat daarom veel zwarte humor. Minions springen uit een zogenaamde “spawning pit” dit is een gat in de grond. Je krijgt de minions natuurlijk natuurlijk niet zomaar je moet ervoor doden bijvoorbeeld: schapen, torren en halflings (kleine dwergmensen) in ruil daarvoor krijg je “life force” ballen. Een life force bal kan je inruilen voor een minion. De kleur van de life force bepaalt de soort minion die je uit de spawning pit haalt (rode life force betekend dat je rode minion uit de spawning pit kan halen). Er zijn verschillende soorten minions, je hebt Bruine minions dit zijn de vechters bazen en gaan het minst snel dood. Ook heb je Groene minions deze kunnen giftige stoffen opnemen en vallen vijanden aan via hun rug waar ze zich vast klauteren. Verder heb je Rode minions en Blauwe minions. Rode minions kunnen vuur opnemen, gooien vuurballen en Ze zijn helaas niet sterk. Dan hebben we nog de blauwe minions deze kunnen als enige zwemmen en ze genezen andere minions als die het loodje hebben gelegd. Wel zijn ze Van alle minions het minst sterk.

Zoals je hierboven hebt gelezen kan de je de minions per soort specifieke

dingen laten doen maar er zijn ook dingen die je alle soorten minions kunt laten doen, zoals het wegschuiven van een pilaar die in de weg ligt, dingen laten tillen, door smalle wegen laten lopen waar je zelf niet door kan, deuren laten openen door ze aan een wiel te laten draaien, enzovoort... In het begin van het spel kan het wel eens het geval zijn dat je niet verder komt omdat je een bepaalde minion nog niet hebt. Je moet de verschillende soorten minions namelijk per soort eerst bevrijden. Ik moet zeggen dat ik me erg heb vermaakt met de eerste vier a vijf uur van het spel als je bezig bent de

minions te bevrijden, daarna heb ik me ook nog een paar uur vermaakt maar daarna slaat de verveling echt toe, ik had graag meer soorten minions gezien. Je bent gewoon ze hele tijd met dezelfde dingen bezig zoals het zoeken van een stok van een wiel dat mist, dit doe je ook zo'n honderd keer. Een paar dingen die zorgen dat de game niet nog sneller gaat vervelen is bijvoorbeeld de mogelijkheid om je toren te upgraden, je kan bijvoorbeeld een nieuw tapijt neerleggen of standbeelden neerzetten. Ook kan je je wapens upgraden of nieuwe wapens kopen zoals een zwaard, deze kun je bemachtigen door minions te laten sterven. Je hebt bijvoorbeeld 175 dode minions nodig om dat mooie nieuwe zwaard te bemachtigen. Ook kent de game een aantal leuke en grappige eindbazen, zoals een hele dikke kok die zo dik dat zijn buik dichtgenaad moest worden. Kijk wel uit dat hij je minions niet plet als hij een vrije val neemt! Het lijkt misschien of er heel veel te doen is in deze game maar dat valt best mee want daar loopt er namelijk zo doorheen. Overlord is een aardig pittige game dus zal je als je verder in de game komt zal je sterker moeten worden, dit kan door je minions bepaalde stenen op te laten tillen die in het level verborgen zijn en naar je toren te laten brengen. Je hebt bijvoorbeeld stenen die ervoor zorgen dat je meer leven krijgt en meer magie, ook zorgen deze stenen ervoor dat je meer minions kan krijgen. je hebt ook stenen die zorgen dat je een nieuwe spreuk krijgt.

Hierboven staan een paar dingen waar ik nader op in wil gaan ik vertelde dat je je minions stenen naar je toren kunt laten brengen. Maar lopen duurt natuurlijk veel te lang daarom zijn er in de levels en in de toren plekken waar je kunt warpen. Objechten die je

minions neerzetten en natuurlijk en jezelf kan je laten warpen, dit in een er fijne oplossing want overlord bevat een grote wereld. Toch werkte deze game soms irritatie bij me op vanwege het vele “backtracking”, omdat je weer een klein ding bent vergeten te doen. Nu even over de magie, in deze game kan je verschillende spreuken gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een spreuk doen die er voor zorgt dat je een bepaalde tijd een bescherm veld om je heen krijgt zodat vijanden je niet kunnen raken. Om je spreuken te activeren moet je magie (of Mana) oppaken dit zit in flesjes die weer in potten of dozen, die moet je dus eerst breken. Op deze manier pak je ook leven. Ook heeft de game een Multiplayer, deze stelt echter niet zoveel voor en draait de game toch voornamelijk om de singleplayer. ze staan hieronder nog even op een rijtje:

Versus modus: Vecht als overlord met je minions tegen iemand anders online

Co-op multiplayer: Speel online samen met iemand tegen steeds sterker wordende vijanden en probeer zo lang mogelijk in leven te blijven.

Splitscreen multiplayer: Dit zijn de bovengenoemde modussen, maar dan speel je met een vriend lekker thuis op de bank.

Conclusie en beoordeling

Overlord is een leuke, grappige en vooral originele game geworden. Maar helaas kan ik dit geen must-have noemen omdat de game een paar grote fouten maakt, terwijl dit grotendeels makkelijk voorkomen had kunnen worden. Toch schrijf ik deze game niet helemaal af, want deze game kan toch nog een grote glimlach op het gezicht tonen van mensen die even iets anders willen.
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • zwarte humor
 • minions
 • origineel
 • grote spelwereld
 • bazen
 • de extra content die je bij de xbox niet kreeg
 • Minpunten
 • backtracking
 • maar 4 soorten minions
 • eentonig

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dat wordt dus de WiiMotePlus erbij kopen. Zo zonde dat de WiiMote niet vanaf het begin zo nauwkeurig was.

 • Aha ubisoft, de verwachtingen bij het wii publiek zijn vast bijzonder hooggespannen xD

 • het is ook wel nodig. dat maakt red steel de moeite waard om het meschien te gaan kopen want 1 op 1 zijn die zwaardgevechten tog wel heel leuk

 • Ik dacht dat het op stop werd gezet.

  Maar dus wel vet! :D

 • Ge-wel-dig!  @ shenmue3: hier zijn ze dat wel, vuile basher!:D

 • Goed nieuws! :D

  Nu mss toch maar eens, in tegenstelling tot de eerste RS, in de gaten houden!  Shenmue jij trol, dat zijn ze nu wel!

 • Red Steelzzz

 • Yeah, zeer goed nieuws! :D

 • Mensen zijn wel ongenadig hard voor de eerste Red Steel, die heus wel vermakelijk was. Daarbij is de lef die Ubi bij die game heeft getoond wel prijzenswaardig ook al is de game niet perfect. Ik kijk in ieder geval wel uit naar Red Steel 2.

 • goed nieuws al vind ik het wel slecht van Nintendo ze hadden meteen de wii controller goed moeten maken en niet geld gaan vragen voor iets wat eigenlijk gratis zou moeten zijn.

 • Cool, wii mote plus gaat die game een stuk aantrekkelijker maken:D

 • Als ze er ook een iets beter dan acceptabele MP ingooien haal ik deze titel wel =)

 • Goed nieuws, goed nieuws! Toch maar effe in de gaten houden.

 • dan kan je echt op elke manier iemand slicen :p

 • Het eerste deel van Red Steel was behoorlijk poep. Het zag er leuk uit en in het begin werd je nog geblindeerd door de launchhype. Maar als je terug kijkt was de game gewoon matig.

 • Eh… Red Steel heeft zeker goede ideeen, maar ze hebben die game veel te snel uitgebracht. Pitty really. Zolang ze maar wat doen aan de campyness van de game. Dat hele Gaijin 5000 keer horen kwam me ook de strot uit.

 • Vorige keer hebben ze hun game moeten rushen voor de launch en nu kunnen ze rustig hun tijd nemen…

  Ik hoop echt dat deze game goed wordt!

 • d8 ik al, maar ik vind het vetter dat hij online kan

 • Nice, nu kunnen we pas echt goed gaan spelen:P.

 • Jammer dat de motionplus niets aan de lame graphica van de Wii kan doen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren