1. Call of Duty 4: Modern Warfare (NDS)

Call of Duty 4: Modern Warfare (NDS)

Call of duty 4(Cod 4) was een groot succes op de nextgen. Platformen, maar is dit ook het geval voor de nintendo ds serie? Ik onderzocht het en ben tot een besluit gekomen :

Graphics:

De graphics zijn zeer goed voor de Nintendo ds. Het speelt een beetje als een Playstation 1 spel. Dit is niet erg verbazend nu we in de nextgen. periode zitten, maar voor een handheld is het merkwaardig. Wat ook zeker gelukt is zijn de explosies als je op auto’s of trucks schiet.

Score: 15/20

Bang! En het vuil is weg.

Besturing:

De besturing is bekend van de befaamde Metroid prime: hunters voorafgaand. Je draait de camera of mikt door met de stylus te bewegen. Wat zeer gemakkelijk is, is het herladen of het oprapen van een wapen. Doodgewoon even tappen en je wapen is herladen. Je beweegt voort met het D-pad of voor linkshandigen zoals ikzelf met de vier knoppen aan de rechterkant. Je schiet met de schouder knop L of R. Dit zal niets nieuws zijn voor degene die Metroid prime: hunters of Brothers in arms Ds gespeeld hebben. De besturing beantwoord vele malen beter als Brothers in arms Ds. Een klein minpuntje op de gameplay is de minigames die je in de loop van het spel zal moeten volbrengen. Er zijn er zo twee in het spel. Het plaatsen van bommen en het ontmantelen van bommen. Het ontmantelen is niet zo’n probleem, want je moet gewoon een pad volgen met je stylus in een tijdslimiet. Maar wat meer een probleem is is het plaatsen. Je moet dan namelijk bepaalde uiteindes van buizen aan elkaar koppelen om een code te bekomen en die in te drukken. Het is vaak erg frustrerend deze op te lossen en als je de code wilt indrukken herkent het touch screen je tap niet zo goed en als je terug op het nummer drukt, neemt het je nummer dubbel. Maar voor de rest is de besturing zeer correct.

Score: 14/20

Zoomer kan helpen een headshot te

veroorzaken.

Geluid:

Wat je meteen opvalt als je het spel begint, is het merkwaardige geluid van CoD 4. Je krijgt wat zeer zeldzaam is op de ds hier te krijgen, namelijk voice-overs. Deze zijn voor Duitsers allemaal dezelfde ongeveer. Je zult ze wel vaker te horen krijgen. Wat ook eigen is aan dit spel is dat de opdrachten (objectives) niet via tekstbalken maar via geluid wordt afgespeeld. Wat het een hoop realistischer maakt. Ook de achtergrondmuziek brengt een spannende sfeer in de game. Het is een zeer goede muziek wat je ook maar zelden ziet op de ds.

Score: 18/20

Je kompanen zijn erg gedetailleerd

als je ze van dichtbij ziet.

Speelduur:

Dit is het dikke minpunt van deze game. Met amper 12 levels waarvan een paar zeer kort zijn heb je het spel in 9 uur max uit op easy. Maar je krijgt wel meer uitdagender missies op normal en hard natuurlijk. De multiplayer is via single card en multi card, maar niet online. Dit was nochtans aangekondigd maar om een of andere reden is dit afgeschaft en dit is heel erg jammer, want dit had het spel een hogere aantrekkingskracht gegeven en is waarschijnlijk ook leuker. De single card valt nogal tegen. Er zijn maar twee locaties waar je kan spelen en er is alleen een deathmatch. De multi card is zoals altijd beter, je hebt een ‘capture the flag’, een team deathmatch en meer. Ook zijn er meer locaties speelbaar.

Score: 10/20

Extra:

Nog een klein extraatje dat ik wil toevoegen voordat je dit spel keurt. De dingen die ik persoonlijk erg tof of erg dom vindt. Zelf vind ik dat de MG’s zeer leuk zijn om te besturen (10x beter als in brothers in arms) en de missies waar je op een vliegtuig zit waar je een mitrailleur gebruikt terwijl een maat het vliegtuig bestuurt zijn zeer tof om te spelen, maar zijn zoals het hele spel veel te kort en te gemakkelijk. Maar toch echt een aanrader als je graag wat rondschiet.

Nog 1 ding zijn de verschillende wapens dat je in het spel tegenkomt. De sniper wordt te weinig gebruikt (1 of 2 keer) te weinig air strikes tegen tanks en weinig variatie in wapens behalve bij de shotgun en de M16.

Conclusie en beoordeling

Call of duty 4 : modern warfare zal zeker voldoen aan wat je verwacht van het spel en heeft zeker alles in zich om je een tijdje echt te vermaken. Als je zin hebt in wat rondschieten met wat uitdagende missies tussen. Maar als je eerder een graphisch wonder verwacht als de nextgen. series, blijf hier dan maar uit de buurt
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • goede graphics voor de nintendo ds
 • prachtige muziek
 • mooie explosies
 • goede besturing
 • goede zoomer
 • Minpunten
 • veel te kort
 • niet online
 • single card beperkt
 • minigames zijn frustrerend

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hopelijk kun je EPO gebruiken.

 • Alle licenties zijn aanwezig

  Niet in die van het baanwielrennen, als ik Chief mag geloven zijn dat namen als Theo Bis; lijken op de werkelijke namen maar ze zijn het niet.  Leuk als wielerfan, maar zo veel volg ik de sport niet. Ik laat de game fijn liggen dus.

 • Lijkt mij echt 3x niks!

 • Lol helemaal niet alle licenties zijn aanwezig, enkel in de pro tour, de \"2e divisie\" bevat een hoop neppe teams/coureurs (de namen zijn allemaal afgeleid van de echte namen….)  ik vind het wel oke spel, maar van mij mag het een stuk realistischer worden…

 • Hadt beter verwacht hoor

 • Wielrennen is saaaaaaai

 • baanwielrennen is saai

 • Ik ben het helemaal niet eens met de reviewer. Wat mij betreft verdient het eerder een acht. Dat je zegt dat het teveel op 2007 lijkt, is volkomen onzin. Als je Football Manager 2008 met Football Manager 2007 lijkt, had Football Manager 2008 ook een lager cijfer moeten halen omdat het teveel op 2007 leek.  Pro Cycling Manager 2008 bevat een geheel nieuw gameplay systeem, vooral het bidonsysteem is helemaal vernieuwd. Vernieuwd in een positieve zin, eigenlijk. Het speelt veel beter dan 2007, en ook veel meer gebruiksvriendelijker.  Sorry, maar het is niet een topreview. Ook al verschillen de smaken, de argumenten slaan eigenlijk nergens op. Gelukkig komen dit soort reviews niet vaak voor op IG. :)


 • zozo jij komt wel lekker ''hard uit de hoek'' xD

  ik speel veel football manager, en kijk graag de tour.

  is dit een aanrader voor mij ^^?

 • Het verschil tussen Cycling Manager en Football Manager is dat Football Manager een veel beter uitgewerkt spel is met een veel uitgebreidere gameplay dan Cycling Manager.

 • Weer diezelfde gedateerde crap vol bugs. Jaar na jaar bevestigen ze daar bij Cyanide Studios (btw what's in a name) xD

 • Pcm 06 was nog leuk, maar dit blijkbaar niet…

 • Nieuw gameplaysysteem valt ook wel weer mee. Beetje bidons door knechten laten halen ipv het zelf opdrinken, sorry, maar echt veel verandert dat niet. Probleem is vooral dat het voor het tweede jaar achter elkaar is dat er nauwelijks iets veranderd en dat gaat gewoon te ver.  Gebruiksvriendelijker haal ik er ook niet uit, simpeweg omdat menu's etc precies hetzelfde zijn.  Als je nieuw bent is het gewoon een aanrader, ik speel het echt met plezier, maar voor veel minder geld koop je deeltje 2007.


 • @jaylee

  En op de psp?

 • goed dat ik hem niet gehaalt heb ;)

 • Ik heb het niet zo met die Managers games. Ik wil actie zien! :) Het is wel leuk enzo, ik heb de Tour ook een beetje gevolgd, maar om er nou mijn centjes aan uit te geven.. Als je het saai vind na 3 dagen dan is het ook nog eens verdraaid moeilijk om hem op Exchange-forum te verkopen denk ik.

 • Ik vind deze games zoooo saai.

 • Niet kopen dus want heb PCM 2007 nog wel.

 • Had hier veel meer van verwacht…

 • Dus hij krijgt 0,25 punt lager dan het vorige deel, terwijl alles bijna hetzelfde is? :P Nou ja, het is toch geen game voor mij, heb helemaal niks met het wielrennen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren