1. Call of Duty 4: Modern Warfare (X360)

Call of Duty 4: Modern Warfare (X360)

‘Good news first. The world is in great shape’ zegt Gaz met een wat opgeheven en koele stem. ‘And the bad news?’ vraagt Cpt. Price zorgzaam. ‘We’ve got a new guy joining us today fresh out of Selection. His name’s Soap.’ En zo moet je, als nieuwkomer, in het basiskamp van SAS onder leiding van de altijd relaxte, maar toch serieuze Gaz een aantal oefeningen doen en word je op de proef gesteld voordat je het kamp mag verlaten. Niet wetend wat je te wachten staat, niet wetend dat je dingen moet doen die je nooit voor mogelijk hield…

En meteen kom je in de actie. Vóór je zit Cpt. Price, zijn laatste trekjes van zijn sigaar te nemen voordat je van de heli af moet. Je arriveert op een schip waar je voor het eerst tegen je vijanden strijdt en een pakketje in veilig terug moet brengen. Room clear? Doorrennen! Granaten, schotgeluiden, een boot die leegloopt, het zit er allemaal bij. En alsof dat niet genoeg is kun je nog net op tijd bij de helikopter komen en je glipt er bijna vanaf, maar Cpt. Price pakt je nog net op tijd vast en brengt je in veiligheid op de helikopter. ‘Infinity Ward presents: Call of duty 4 Modern Warfare ’ verschijnt er op je beeldscherm. Alsof dit nog niks was.

Er is goed over de storymode nagedacht. De man om wie dit allemaal draait, is Imran Zakhaev. Zijn doel is om te zorgen dat Rusland weer communistisch word en jij en je team gaan er een stokje voor steken. Dit gaat natuurlijk niet zonder problemen, er breekt een oorlog uit en de terroristen zullen al hun moeite doen om jouw leven te beëindigen. Je zit ook achter een andere man aan, genaamd Khaled Al-Asad. Hij heeft een belangrijk persoon live op de televisie vermoord. Velen vinden het verhaal eentonig worden: zoek het persoon, vermoord de mensen die bij hem horen, dood hem en dat is het. Maar zo makkelijk is het niet! Er zit zo’n groot verhaal in, je word er werkelijk in opgezogen. Onderweg krijg je natuurlijk met grote problemen te kampen, en er sneuvelen een aantal van je teamgenoten.

Er zijn vier verschillende moeilijkheidsgraden: Recruit, Regular, Hardened en Veteran, maar op die laatste mode is het spel bijna onspeelbaar en heeft het werkelijk een belachelijk verschil met Recruit. Waar je bij Veteran al met twee rake schoten dood bent, kan je in Recruit zowat als een kip zonder kop rondlopen. De A.I. van de tegenstanders valt ook te betreuren in Recruit. Al komt de A.I. het beste tot zijn recht in Hardened. De levels zijn variërend: van terroristen vermoorden vanuit een vliegtuig tot aan ondergronds in een nucleaire basis te zorgen dat je raketten stopzet.

In tegenstelling tot zijn voorganger is de game technisch verbeterd en de graphics zijn om U tegen te zeggen. De game is ontzettend realistisch gemaakt, want je kan zelfs (wat in bijna geen andere game kan) door muren, metalen platen en hout schieten en zo de tegenstander die erachter zit doden. Een érg toffe en goed doordachte toevoeging. Mooie lichteffecten, personages zien er realistisch uit en vooral de explosies zijn een genot om te zien. De besturing werkt voor mijn part prima en lever geen moeilijkheden op. Vooral de functie om te rennen door de LS knop in te drukken is handig. Ook de geweren zijn perfect gemaakt. Zo is er voor ieder wat wils: hou je van close combat, dan pak je een MP5, een Assault Rifle of een ander wapen naar jouw keuze. Wil je van veraf, dan zijn de M40A3 en de Dragunov een handig wapen. Naarmate je meer schade ontvangt kleur je scherm rood. Dit is het zelfde systeem als in Gears of War en werkt voor mijn idee beter dan je in de ronte life kits loopt te zoeken, maar het is dan weer niet realistisch.

Dan als laatste – hoe kan het ook anders - de Multiplayer. En die staat werkelijk als een huis. Zo zijn er 13 verschillende matches; van Team Deathmatch tot aan Cage Match. Elke Match heeft weer een ander doel en zo zal je meer punten krijgen in Domination als je vlaggen captured en meer punten in Free for All door je vijanden te vermoorden. Met die punten worden Ranks opgebouwd, te beginnen bij Private First Class, tot aan rank 55: Commander. Elke rank kan weer bepaalde vaardigheden en je kunt ook nieuwe classes unlocken. Er zijn 10 verschillende soorten classes, maar je kan zelf ook een Custom Class maken, waarbij je zelf je wapens, side weapons en special grenades kunt kiezen. Hoe hoger je rang, des te meer variatie je erin kunt brengen. Je kunt ook wat extra vaardigheden toevoegen, zoals meer schade met je granaat of meer levens. De maps zijn variërend en ze komen allemaal uit een speciaal gedeelte uit de storymode. Infinity Ward beloont je zelfs als je killing sprees hebt. Bij 3 kunt je een UAV oproepen, bij 5 een Airstrike tot uiteindelijk een helicopter die je zelf kan besturen. Al met al bied de Multiplayer veel vermakelijke uurtjes, en tot de tijd dat je Commander bent kun je je vergapen aan de mooie graphics.

Conclusie en beoordeling

Infinity Ward heeft met Call of Duty 4 een nieuwe weg ingeslagen qua FPS games. Ze wilden moderne oorlog, maar toch met de CoD vibe en dat is hun gelukt. De graphics zien er ongelofelijk mooi uit, het verhaal steekt goed in elkaar en de Multiplayer is fantastisch. Jammer dat het wel ontzettend lang duurt voordat je eindelijk Commander bent in de Multiplayer. De singleplayer bied intense actie en als je die hebt uitgespeeld, komt er ook nog eens de Arcade Mode vrij.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Intense actie in de singleplayer
 • Technisch steekt het goed in elkaar en de graphics zijn om te zoenen
 • De Multiplayer houd je uren, zo niet weken, zo niet maanden lang bezig en is erg vermakelijk.
 • Minpunten
 • Recruit is té simpel, en de A.I. lijkt daar uit het jaar 0 te komen.
 • In tegenstelling tot Recruit, is de singleplayer in Veteran bijna niet te doen.
 • Als je bijna dood bent, wacht je even en je hebt weer volle levens.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Het blijkt ook overduidelijk uit de vanochtend nieuw gelaunchede website van het spel: http://www.startrekonline.com ;)

 • Oh, ik dacht dat de hele game gewoon gecancelled was.

 • Ook voor consoles :)

 • MMORPG werkt toch nooit op een console.

 • Dus de game leeft nog wel. Ik dacht ook net als Mag dat de game allang gecancelled was.

 • Damn 4 jaar geleden bekent gemaakt dat ie zou komen :P

 • vet hoor

 • bleegh, star trek  @MAG

  Welke MMORPG is er dan op de console die niet werkt?

 • star trek? oh wat word dat leuk.. voor fans dan

 • Ik ben een über-fan van mmorpg's, maar ik heb een hekel aan Star Trek… Dus ik denk dat deze game mij geen reet boeit! :p

 • Startrek is niks voor mij ..

 • ik hoop dat het goed wordt

 • Ne…

 • lol echt wat voor die geeks die star trek taal kennen en als star trek personages verkleed zijn, mongolen, lol

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren