1. Soldier of Fortune: Payback (X360)

Soldier of Fortune: Payback (X360)

Spuitend bloed, vliegende ledenmaten en knallende aktie! Dit is Soldier of Fortune: Payback. Nadat Activision Call of Duty 4 op de markt gebracht had moest je van dit spel niet al te veel verwachten. Want komt het in de buurt van deze topper, of is het een grote flop?

In Soldier of Fortune: Payback wordt je door 'The Shop' naar woestijnen en jungles gestuurd om daar centrales en natuurlijk extremisten uit te schakelen. Déze extremisten willen de wereld overnemen en zijn dat door middel van oorlogsvoering aan het voorbereiden. Jij zult ze in je eentje moeten stoppen en met behulp van vele wapens knal je jezelf een weg door deze groeperingen.

Je wordt dus gestuurd door 'The Shop' naar de jungles en woestijnen waar bijzonder vele extremisten zitten die jou allemaal opwachten om je vervolgens neer te schieten. Jij bent natuurlijk gekomen om de rollen om te draaien dus knal je iedereen af!

Bloed, ledematen én nog eens bloed!

Je bent naar het verre oosten gestuurd en je zult de extremisten allemaal moeten uitschakelen en het kan nu op z'n bloederigst! Je zult ze op sadistische wijze vermoorden door bijvoorbeeld z'n arm eraf te schieten of door z'n been eraf te knallen zodat hij alleen nog maar probeert om je met zijn pistool neer te schieten óf je gaat natuurlijk voor de 'IkKnalHemHelemaalAanStukken' wijze. Als je jouw vijand kapotschiet spuit het bloed alle kanten op en dat geeft natuurlijk een lekker gevoel, een gevoel van voldoening!

Oké, genoeg bloed, speelt het ook lekker weg?

De single player van Soldier of Fortune is eigenlijk niet heel

spectaculair en je zult je ook snel gaan richten op de multiplayer. Het verhaal boeit gewoon niet en het voelt allemaal wat houterig aan. Hierdoor gaat het dus snel vervelen en leg je het spel behalve voor de Multiplayer al snel in de kast. Het lopen ziet er niet realistisch uit en de A.I. werkt ook voor geen meter. De extremisten rennen als dolle dwazen door het speelveld heen en schieten maar wat lukraak op je. De levels zullen je ook niet heel veel boeien, aan het eind van elk level zal er een 'eindbaas' verschijnen die je tientallen keren moet beschieten voordat hij sterft. Aan variatie is ook niet te spreken want je wordt alleen maar in woestijnen en jungles gedropt en elke keer moet je weer hetzelfde doen: centrales opblazen en de eindbaas verslaan. Wat ook vervelend wordt is dat er vaak opeens een extremist voor je neus staat, het spel heeft dus last van pop-ups. Grafisch is het in orde maar écht mooi ziet het er niet uit, wat erg jammer is.

Het Multiplayer gedeelte.

Het Multiplayer gedeelte zit in iedergeval een stuk beter in mekaar als de single player. Je kunt modes spelen als Capture the Flag, Deathmatch, Team Deathmatch etc. Lang zul je jezelf ook niet kunnen vermaken met de multiplayer want hier ben je ook al erg snel op uitgekeken. Het is jammer want een spel moet het eigenlijk ook voor een groot deel van de multiplayer hebben en Soldier of Fortune heeft dat niet.

Conclusie en beoordeling

Bij de vraag of Soldier of Fortune in de buurt komt van Call of Duty 4 is het antwoordt een dikke NEE. Het spel weet helaas in geen enkel opzicht te boeien behalve dat de schademodellen een lekker gevoel geven. Voor de rest is het spel geen aanrader en kan je beter wachten tot het spel in de budgetbak ligt voor een leuke prijs.
3,7
Score
37
Score: 35
 • Pluspunten
 • Schademodellen zijn tof!
 • Minpunten
 • Single Player weet niet te boeien..
 • Net als de Multiplayer,
 • A.I. is slecht!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik weet niet of de LE het wel waard is voor mij…

  Ach, ik haal de game sowieso. Ik kan wel nog een maandje wachten.

 • Bah, dit neigt naar gedateerde zooi als het op de markt wordt geschopt.

 • triest,  heb hem al besteld en betaald

 • Godsamme zeg, nu begin ik het ECHT zat te worden. En dan zal het me worst wezen dat er een collector's edition is, die koop ik toch niet. Lekker bezig Ubisoft, in spetember wacht ik wel even tot Fable II of Fallout 3.

 • ahh arme jelle nu zit hij in een pipje want hij zei in een aflevering als ik iets slechts hoor van hell's highway dan moet je niet tegen me praten dus sterkte jelle

 • Ja jammer weer. Maar liever een game die af is dan een afgeraffelde game.

 • Ubisoft heeft zojuist deze titel compleet de das omgedaan. De graphics zien eruit als MAXIMAAL een 2de gen Xbox 360 titel, terwijl de nieuwe gen titels als Fable 2, Fallout etc voor de deur staan. Dit spel had VOOR Call of Duty 4 uit moeten komen, dan was het een major succes geweest, nu heb ik er weinig vertrouwen meer in.

 • het lijkt me wel een leuke game maar tegen woordig ziet die er niet goed uit want hij was voor 3 jaar terug dus is het dom dat ze het hebben uitgesteld

 • @Keyos  klopt, maar ik ehb nu tog geen geld dus voor mij is het handig xD

 • Deze game boeit me niet echt…

 • Hoe is het toch mogelijk he, nu komen ze recht tussen al die andere topgames uit. Jammer voor hen maar dit zal hun verkopen schaden al zal er waarschijnlijk wel een betere game uitkomen. Misschien zijn ze daaro met teveel games bezig, Aliens, Borderlands, BIA.

  BTW: niet dat ik er iets van ken maar die Action figure ziet er wel belachelijk lelijk uit. Povere legendary edition by the way, waarom breng je dan uberhaupt zoiets uit als er toch niets deftig bijsteekt vraag ik me af.

 • Zonde. Anderhalf jaar geleden zou het baanbrekend geweest zijn, nu wordt het een leuk spel maar niet meer dan dat, vrees ik.

 • Je zou denken, wat kun je nou allemaal doen in zo'n maandje dat je niet al die tijd ervoor al hebt kunnen doen. Maar ja, zolang is ie nou ook weer niet uitgesteld, hoewel die wel steeds meer in een drukke periode terecht komt.

 • Dit is de eerste keer dat BIA: HH wordt uigesteld! De makers/uitgever hebben nooit een datum genoemd, behalve dan augustus, wat nu dus niet meer haalbaar is. Dus dit is de eerste keer!

 • Pfff, ben benieuwd of hij nog mee kan met de huidige generatie games…

 • Wat je als ontwikkelaar in deze situatie ook doet, het is nooit goed.  Breng je de game toch uit en zit het nog vol met bugs krijg je gezeik. Stel je de game uit krijg je ook gezeik.  Ik ben er in ieder geval nog steeds van overtuigd dat dit de beste WOII game wordt sinds Allied Assault.


 • Alweer? Shit, we wachten al zo lang. Die game moet wel verdomd goed worden! :]

 • Ene kant jammer, andere kant beter.

  Nu kan ik weer een andere game kopen =).

 • Ik heb alle interesse in dit spel verloren, twee jaar gelden leek het me een mooie game die er fantastisch uitzag. Maar kom op zeg, bijna twee jaar na de originele datum, voor mij hoeft het niet meer, er komen genoeg andere games uit dit jaar die ik veel liever wil hebben.

 • Was al een poosje bekend toch?  Ze hebben nu echt veel te lang gewacht. Ze hadden hem gewoon in 2006 moeten uitbrengen. Alleen was toen nog sensationeel nieuw. Nu is het zo'n beetje allemaal ingehaald..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren