1. Elite Beat Agents (NDS)

Elite Beat Agents (NDS)

Blegh, kuddegedrag. Een mensenmassa loopt als zombies door de winkelstraat. Schapen. Drommen van mensen staan op een perron te wachten totdat ze zich als kudde de trein in kunnen proppen. Bah. Als ik nu èèèèèè schrijf, is dat dan te omschrijven als een kudde letters? Ik denk het niet, maar laat ik de ‘big M’ zijn werk doen, dan lijkt het al veel meer op kuddegedrag. Mèèèèèè. Gelukkig zijn er ook vrije geesten die zich onttrekken aan de kudde. Neem de makers van Elite Beat Agents (EBA), die zul je niet zien dringen voor de treindeuren.

EBA is namelijk een spel voor de Nintendo DS dat niet de wegen en wetten van de kudde gevestigde spelontwikkelaars volgt. Waarom moeten games een bepaald stereotiep verwachtingspatroon vervullen? Als een game zo origineel is dat een verrassingseffect optreedt, dan is dat toch veel beter? Niet voor de verkoopcijfers misschien, maar wel voor de kwaliteit van het spel. EBA is zo’n spel: het verrast in originaliteit en barst van kwaliteit.

Conclusie en beoordeling

Dit mag de pret echter niet drukken, want oefening baart kunst. Doordat EBA een enorm verslavende gameplay kent, zul je aardig wat oefening krijgen en erg veel plezier beleven aan dit spel. De sublieme strips laten je in een deuk liggen, terwijl je daar eigenlijk helemaal geen tijd voor hebt dankzij de verslavende, maar behoorlijk veeleisende gameplay. De vele muzieknummers zijn even gevarieerd als de stripjes, zodat iedere speler wel enkele nummers kent. Met een singlecard multiplayer-mogelijkheid biedt het spel nog een kers bovenop de toch al rijkelijk gevulde taart. Onttrek je dus aan de consumentenkudde, koop EBA en geniet van de kwaliteit die je met dit geweldige muziekspel in huis haalt.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Verslavingsfactor 10
  • Briljante stripjes
  • Uitdaging voor iedereen
  • Minpunten
  • Soms pittig als Spaanse peper

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren