1. Pro Evolution Soccer 2008 (PSP)

Pro Evolution Soccer 2008 (PSP)

Dit is de game waar ik een half jaar op zat te wachten!!!

het begin van het spel spelen:

zoals altijd is pes een goede game en dat is deze ook onder andere omdat de game er ged uit ziet en de sfeer beter is geworden.

je begint naruutlijk een pes met de master league en eerst ga je je eigen team natuurlijk maken. ik heb mijn eigen voetbalteam gemaakt waar ik nu speel. het lukt wel maar toen begon ik met spelen en ik vond wel dat het heel goed speelde en ook het schieten is weer helemaal goed vind ik maar ik vond dat als je het speelt en je hebt soms een corner dat de speler hem dan laag neemt tewijl je hem hoog wil nemen.

De teams en landen:

de teams vond ik best wel weining. je het de competities van nederland, engeland, frankrijk, italie en spanje. ik vond het op het begin dacht ik van wat weinig vergeleken met fifa 08. daar het je er 30. maar eignlijk vind ik het ook niet zo erg want ik hoef niet een zwiterse competitieteam nemen als ik tegen iemand speel.

de landen zijn goed want ze hebben genoeg landen onder andere nederland die wel in vergelijking emt fifa 08 met een echt team heeft en dat geeft dit wel een punt extra want je vaderland wil je natuurlijk wel met de echte namen en poppetjes.

spelers:

de spelers zien er goed uit en de gezichten lijken allemaal wel op het echte beeld van hoe hij in het echt is. als ze pijn hebben bijvoorbeeld als ze gebleseerd zijn zie je dat ook wel en er komt dan ook een brankaar en dat geeft ook wel weer een betere sfeer.

world tour!!!!!!!

dit is de neiuwe toevoeging die speciaal voor de psp is gemaakt. hij zit degelijk in elkaar. wat je moet doen is onder andere: win met 2 doelpunten verschil, of sta nooit buitenspel in 1 wedstrijd of wissel neit in een wedstrijd. het zit leuk in elkaar maar ik speel deze game echt voor de master league.

conclusietje:

als je de psp voetbalgame zoekt dan moet je deze hebben. hij is goed en ik heb niet zo heel veel minpunten eigelijk en ik geef het daarom een 8-/

Conclusie en beoordeling

pes 2008 is een aanrader voor de psp maar het licht er wel aan wat je wil. als je hem wilt voor de console dan moet je deze vergeten maar als je vaak weg bent met de bus bijvoorbeeld dan is dit een aanrader zeker!!!
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • ziet er goed uit
 • master league
 • world tour is aardige toevoeging
 • Minpunten
 • laatijden
 • world tour vergeet je na de master league
 • ze doen soms een omhaal en dan gaat hij bijna altijd mis
 • geen commentaar

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • lol ik gebruik hem elke dag xbox live dus aan mij licht het niet haha :P;) kan wel klopen in EU veel inkomens verschillen somge geen geld ervoor voorbeelden polen roemenie tjechie en nog veel meer landen en EU is kleiner dan VS

 • Uhm valt wel mee toch?

 • zo duur is het toch niet? in polen hebben ze in ieder geval internet

 • ligt denk ik meer aan het feit dat de amerikanen veel meer dingen krijgen met xbox live. hun marketplace zit voller en ze kunnen films bestellen..tsja als ze dat nou ook is hier zouden aanbieden zullen er misschien meer mensen live willen.  maar goed aan de andere kant is het veel gezeur hier in de eu met al die wetten om bv films aan te bieden.

 • internet is niet duur maar xbox360 voor hun wel + games

 • Zou best wel meevallen denk ik

 • @ straalkid:

  Europa is misschien kleiner maar heeft ruim 160 miljoen meer inwoners dan de VS. En dan heb je het alleen over de europese unie landen.  de 360 xbox microsoft is echt iets amerkikaans ik denk dat het daar mee te maken heeft. In japan doet hij het ook minder dan de wii en ps3. + dat reclame en verkoop voor de 360 makelijker is in de vs dan in europa met de veel verschillende talen

 • Ik denk omdat elke europeaan het wel zo'n beetje gehad heeft met die arrogante Amerikanen !

 • Ik vind dat opzich niet zo erg, ik kom wel goed overeen met de meeste amerikanen en ik spreek vloeiend engels… Als je geen engels spreekt dan heb je pech. Meer dan de helft van mijn friendslist zijn trouwens amerikanen.

 • Onzinbericht. Microsoft vermeldt er voor het gemak niet bij dat in Europa veel minder 360s zijn dan in Amerika.

 • Tjah, das hun eigen fout.

  In Europa komen alle games later uit, we krijgen minder demo's en trailers, zij kunnen films en series downloaden, en krijgen straks met die dashboard update nog meer films om te downloaden.  Zolang ze xbox live hier niet veel aantrekkelijker maken dan het online gebeuren van playstation, dan zie ik het percentage van xbox live gebruikers in europa eerder dalen dan stijgen.

 • het ligt gewoon aan het feit dat pc gamen op internet gratis is en xbox niet. mijn reden om niet xbl voor effe te kopen

 • Het grote deel zijn Britten en Nederlanders verder kom ik nooit wat tegen van europese afkomst.  Over die inwoners…Europa in zn geheel heeft iets van 730.000.000 de Europese unie heeft er 499.000.000  vergelijk dat met de Verenigde staten 304.000.000 en je kan zeggen dat het verschil wel degelijk groter is dan 160.000.000.  Jammer dat de EU niet gewoon 1 land wordt want we zijn dan veel machtiger dan de VS.
 • Het deel uit Europa komt grotendeels uit het Verenigd Koninkrijk. Op een gemeenschapsservice zoals Live heb je gewoon genoeg mensen nodig die een vergelijkbare taal spreken om de service echt te laten groeien.\"

  Ja en het deel dat uit de UK komt spreekt wartaal, allemaal jochies met een TE grote mond en de Amerikanen die daarbij weer denken dat ze heer en meester zijn.  Maar gelukkig is de zomervakantie bijna voorbij, en mogen ze weer lekker op tijd naar bed. Scheelt weer discussies met dat schorrum.  Voor de rest vind ik ook dat er te weinig voor de europese markt gedaan word, zoals spooky net al opnoemde.

  Maarja.. Ik blijf gewoon lekker met mijn NEDERLANDSE en BELGISCHE maten COD4 onveilig maken in hardcore S&D ^^  Dus pas maar op voor FlipmanNL :p
 • Tja ik gebruik het eigenlijk alleen maar voor Halo 3… en af en toe een demotje downloaden.

 • Is eigenlijk wel onlogisch… Met x box live heb je nooit geen gezever, het werkt gewoon. Heb nu thuis een monster pc staan op vista en das altijd gezever. Bijna geen enkel spel krijg je aan de praat op een deftige manier zonder patches, updates voor je grafische kaart en wat weet ik nog allemaal. En bij iedere game moet je een account. Met x box live heb je dat allemaal niet. Enkel bij ea games kan het nog wel voorvallen zeker. Maar ja ea is en blijft ea…

 • Heb mijn XBOX Live al een half jaar niet opgewaardeerd. Zie er op het moment geen nut van in omdat ik op iedere online game ben uit gekeken. Ik wacht wel op Gears2.

 • Echt raar vind ik het niet. Heb zelf ook een x360 maar online kom ik er vrijwel nooit op. Enigste dat mij boeit op de console zijn singleplayer games. Af en toe wel online gegaan maar het trekt me niet zo als op de PC.  @ gsmaster  Dat ligt toch echt aan jouw. Draai zelf ook vista en het werkt gewoon perfect met de meeste games, tenzij je games van 5 jaar of ouder wilt gaan spelen. Dat je zelf niet goed kan omgaan met de PC ligt eerder aan jouw dan de PC.  Dat je voor veel games een aparte account aan moet maken erger ik me eigenlijk totaal niet aan. Daar in tegen speel ik ook zeer lang de zelfde games en ben ik een flinke steam user.
 • Haha… kan goed ik heb een 360 maar geen live.

 • Als die achterlijke amerikaanse geldwolve het nou gewoon gratis maakten , net als op de PS3 misschien krijgen ze dan meer klanten… maarja dan missen ze de mogelijkheid om op de E3 te patsen dat ze al 1 miljard met xbox live afgetroggelt hebbe… :S

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren