1. Mario Strikers: Charged Football (Wii)

Mario Strikers: Charged Football (Wii)

In Mario Strikers Charged betreedt Mario opnieuw het voetbalveld en brengt zijn unieke stijl van 'knokvoetbal' voor de eerste keer naar Nintendo's Wii-systeem. In dit vervolg op mario smash football voor de gamecube. Of dit spel ook zo'n topper was als zijn voorganger, kun je lezen in deze recensie.

Laten we beginnen met de besturing.

Als je het spel voor het eerst speelt kan je het beste beginnen met de tutorial. De besturing is in het begin even wennen, maar na een paar potjes merk je dat het lekker speelt. Je hoeft in het spel geen overdreven gezwaai te gebruiken zoals in veel andere wii-titels.

Je speelt het spel met de remote en de nunchuck en het is allemaal zeer makkelijk aan te leren.

Bij de single player mode is het net als zijn voorganger, de bedoeling een bepaalde 'cup' te winnen.

In het begin zul je vaak denken dat het een redelijk makkelijk spelletje is, maar naarmate je verder komt, kan het best frustrerend werken.

Naast de cups, kun je ook challenges aangaan. Hierin moet je bepaalde opdrachten doen, je staat bijvoorbeeld met 0-2 achter en je moet er voor zorgen dat je wint. Allemaal erg uitdagend maar naar mijn mening is het nét wat te ingewikkeld.

De multiplayer is een groot pluspunt in dit spel.

Zo is het leuk om met vrienden op de bank een lekker potje te voetballen.

Je kan dan zelf de regels instellen. Zo kan je kiezen of je items wil gebruiken of dat je een gewoon potje wil voetballen.

Mario strikers charged is het eerste spel op de wii dat gebruik maakt van de online mogelijkheden. De online mode hebben ze simpel gehouden.

Je kan kiezen of je tegen vrienden speelt of gewoon een potje tegen een willekeurig persoon.

Het voetballen zelf zit zeer goed in elkaar. Zo kun je gebruik maken van items en zijn er andere mogelijkheden om het voetballen zo spannend mogelijk te maken. In het begin heb je de keuze uit 9 personages, zo kan je kiezen uit de vrolijke Yoshi of ren je het veld op met de elegante Peach. Ieder personage heeft zijn of haar positieve en negatieve kanten.

Zo kan Wario de bal wegschoppen als de beste terwijl Waluigi snel en verdedigend te werk gaat. In deze versie kun je weer gebruik maken van de zogenaamde 'megastrikes'. Met die megastrike kun je meerdere ballen tegelijk op het doel schieten. Het leuke hieraan is, dat als de tegenstander dit bij jou doet, je zelf moet keepen door met de wii afstandsbediening op je TV te richten. Over de graphics ben ik ook zeer te spreken. De tussenfilmpjes en animaties zijn leuk gedaan en zien er goed uit. De moeilijkheid van dit spel ligt voor sommige gamers net iets te hoog. Ook een nadeel is dat als je een cup speelt en je verliest in de halve finale, dat je dan de 10 wedstrijden ervoor allemaal over moet doen.

Al met al een leuke titel voor de wii. Als je een wii hebt met internet en je houd wel van een beetje competitie dan is dit echt een must. Ook voor degenen die de vorige Mario Srikers op de Cube leuk vonden zal dit een leuk spel zijn, alhoewel er niet veel vernieuwing is.

Conclusie en beoordeling

Ook de niet-voetbal fans kunnen van dit spel genieten ook al ligt de moeilijkheidsgraat wellicht nét iets te hoog voor sommige gamers. De online optie zorgt voor een hogere replay waarde waardoor je dit blijft spelen.
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • online
 • multiplayer
 • grafisch goed voor de wii
 • Minpunten
 • soms frustrerend
 • te moeilijk

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Kijk eens aan :)

 • dus The 3rd Birthday is wel een titel voor een gameXD vond het al zo raarXD  Parasite Eve btw nooit van gehoord, ook vroeger niet, maar Het is goed nieuws, en dat van FF ook:D

 • Parasite Eve heb ik eigenlijk nog nooit van gehoord maar na wat internet zoeken toch wel een beetje enthousiast! Survival horror RPG, hoe verzinnen ze het. IGN en Gamespot geven het slechts een 7.  (het heeft overigens een tijdje geduurd voordat er weer PSP nieuws was zeg)

 • Parasite Eve 2 is wel in europa uitgekomen op de PSX, deel 1 alleen in japan (niet in europa).

  Ben alleen benieuwd of de game uberhaubt wel naar europa komt.

 • heb deel 2 ooit gespeeld.. cool? jaaaaaaaaaaaaaaaaaaazekerrrrr

 • Van Parasite Eve heb ik nog nooit gehoord. Ben wel benieuwd naar dit deel dus!

 • Het maakt mij nieuwsgierig, kom maar op met die games!

 • Het is veel beter dat Agito nu op de PSP uitkomt want die schijnt ook best wel goed te gaan worden.

 • @ ManHunterR : deel 1 ook in de US (heb 'm nog ergens liggen), dus diegenen die willen kunnen zeker wel ergens een engelstalige versie vinden.

 • Het is \"Parasite Eve 3\" die naar de PSP komt, niet het eerste deel >_>  - Parasite Eve 3

  - FF7 Crisis Core

  - Kingdom Hearts: Birth By Sleep

  - Final Fantasy Agito XIII

  - Final Fantasy Dissidia  Square-Enix is lekker bezig op de PSP ^^


 • nog nooit van gehoord XD

 • zeker vet

 • Serieus Tao!! Je haalt de woorden uit mijn mond!! Wie heeft gezegt dat de PSP dood is?? Ik zie tegenwoordig steeds meer gave games naar deze handheld komen!!

 • Voor degene die meer willen weten over parasite eve is hier de intro van de eerste game en de link daarna is van wikipedia.  http://www.youtube.com/watch?v=M-Tcl6qvfy4  http://en.wikipedia.org/wiki/Parasite_Eve_%28video_game%29  Ik heb het eerste deel gespeeld en het was een vrij uitdagende game. Het leukste was dat het zich afspeelde in het hedendaagse New York…Dit spel was zekker een 8,5 waard en geen 7…een zwaar onderschatte game.  @Tao

  Beetje overkill aan FF games lol. Ik hoop wel dat met zoveel FF games de kwaliteit van alle games wel goed word…Gewoon afwachten dan maar…  @easy-Roy

  Van Sqare Enix wel maar mis wel meer originele exclusiefe games…


 • @mindgame

  euhm… CC is al uit

  Dissidia is een beat'm up meende ik

  en dan nog een FF rpg, dus opzich valt het wel mee qua FF's aangezien ze wel allemaal een andere weg inslaan

 • yow check mijn remix op youtube http://nl.youtube.com/watch?v=bAigeTYd1WI ;)

 • Geweldig nieuws dat Agito XIII naar de PSP komt. Als ie voor de mobiel was gebleven hadden we hem vast nooit hier in Europa gezien.

 • Erg goed nieuws imo. Mobiele games zijn toch niet veel waard als ze al in Europa uitkomen. Nu maar hopen dat ze deze games wel een beetje kwaliteit gaat bevatten. Verder vind ik het wel jammer dat er niet eens een trailer of wat screens zijn vrijgegeven

 • Parasite Eve!! (deel 1 is wel engelstalig uitgekomen, niet enkel in Japan zoals eerder in de comments staat). Een van de betere RPG/Adventures met een geweldige storyline. Deel 2 was ook leuk maar kon niet tippen aan deel 1 in mijn mening. Wel erg goed nieuws dat deel 3 toch nog op een enigszins normaal platform komt. Al vind ik eigenlijk RPG's en Adventures ook niet thuishoren op de PSP of welke handheld dan ook. Breng ze gewoon voor de console uit :p  Voor alle mensen die PE nooit gespeeld hebben, de game is geen traditionele RPG en was aan de ene kant actie-based en aan de andere kanten een enorm sterk, modern verhaal (geen zwaarden of fantasie werelden, speelde in onze wereld af, alleen dan wel met een horror/fantasy sfeer). Een van de vergeten juweeltjes als ik zo de meeste comments hier lees van mensen dat ze hem niet kennen.

 • We kunnen weer wat toppertjes op de PSP verwachten, geweldig!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren