1. WarRock (DL)

WarRock (DL)

'Go, go, go' Wordt er geschreeuwd. Je pakt een wapen loopt een stukje en schiet er maar op los. Maar dan komen alle vijanden op je af... Wat nu?

War rock is een gratis first person shooter. Door de lage systeemeisen kan bijna iedereen het spelen. Misschien denk je van: 'ja, ja, dat zal wel. Ik heb nog nooit een first person shooter gedaan. Ik wordt dus zo afgeknald'. Maar wees niet getreurd. Door de lage drempel kan je goed tegen andere beginners (noobs oftewel newbies) oefenen. Misschien heb je dan nog nooit een fps gedaan en weet je helemaal niet hoe het moet, wees maar niet bang. De besturing kan je zelf instellen zoals jij het wilt. En als je niet kan mikken (aimen), kan je ook nog eerst een training doen. Na de training ben je wel zo ongeveer klaar voor de strijd tegen de noobs.

Voordat je begint met het spelen van dit spel, zou ik eerst maar wat wapens kopen van jouw aantal dinars (jouw geld). Je kan ook je basic (begin) wapen houden en daarmee gaan schieten, maar meestal zijn de beginners niet echt opgewassen tegen de grote recoil (de uitwijking van een wapen na het schieten) van het basic weapon van alle 5 de personages. Dus kijk eerst goed rond in het wapen arsenaal, koop jouw wapen voor jouw level (je begint in lvl 1 natuurlijk), en dat weer bedoeld is voor jouw personage die jij wilt gebruiken. Zo kan je voor de sniper een nieuwe, betere sniper kopen. En voor de assault een goede machine gun. Als je dan bijvoorbeeld een sniper hebt gekozen, heb je ook nog een 'sub'(tweede) wapen nodig. De meest gebruikte is de mp5k, die gebruik ik dus ook. Maar het minpunt van het wapen arsenaal is dat bijna alle wapens voor members zijn, en om member te worden moet je geld betalen. Dan is war rock opeens niet gratis meer.

Als je dan eindelijk, een toch niet zo heel goed wapen hebt, kan je een map kiezen. Er zijn verschillende maps. De basic maps zijn marien, velruf en cadoro. Met ieder zijn eigen uiterlijk. Maar dit is nog alleen van 'urban ops'. Je hebt ook nog 2 andere 'soorten' maps, maar die doe ik zelf nooit dus ik kan er ook niet echt veel over vertellen.

Marien: Marien is DE beginners map. Hier komen bijna alle beginners. Soms moet je wel tegen één speler die al behoorlijk wat beter is. Probeer gewoon lekker wat uit, en je wordt vanzelf beter.

Velruf: Hier komen meestal spelers die al wel wat beter zijn. Dus als je nog nooit een fps hebt gespeelt zou ik maar niet in deze map beginnen.

Cadoro: Hier komen de masters van de noobs. Kom dus alleen hier als je ervaring hebt of als je jouw k/d (kill/death = kills per keer dat je dood gaat) naar beneden wilt halen. Naast deze map heb je weer een groot probleem. Er zijn wel meerdere maps maar die zijn weer eens voor members. Dus als je meerdere maps wilt spelen, moet je eerst gaan betalen voor een gratis spel.

Naast de maps die je kan kiezen, heb je ook nog de personages, met ieder zijn speciale vaardigheden en wapens.

Assault: De meeste gebruikte personage is de assault. Met zijn goede sterke wapens en zijn 'close combat' vaardigheden is de assault vooral voor beginners de geschikte keuze

Medic: De medic is ook goed met haar (het is een meisje) sterke close combat wapens. Maar deze wapens zijn toch weer anders dan die van de assault en ze zijn moeilijker hanteerbaar. Naast de sterke wapens kan zij ook nog healen en zijn extra 'assist' exp (experience points) krijgen. En het is natuurlijk ook handig om je zelf te genezen als je bijna dood bent.

Sniper: Dat lijkt me logisch. Ga ergens om een goed hoekje zitten, zoom in en schiet hem door zijn hoofd.

Heave trooper: Dat lijkt me ook wel duidelijk. Heavy weapons zijn z'n specialiteit. Zoals rpg's en stingers (soort bazooka's).

Engineer: Dit is de minst gebruikte personage bij urban ops. Het enige wat deze kan is wagens enzovoort repareren. En daar heb je bij urban ops helemaal niks aan.

Nou, je hebt je wapens en je personage naar jouw keuze. Je gaat op je tegenstanders af, en iemand met een sniper schiet jouw door je hoofd. Wat nu? Nu moet je gaan wachten tot de ronde is afgelopen (een potje bestaat meestal uit ongeveer 10 rondes). Dan is de ronde einedlijk (soms duurt het lang, soms kort) afgelopen, kan je weer gaan spelen. Denk je: 'Ik neem lekker een andere weg'. Neemt die sniper ook een andere weg, die precies hetzelfde is als die van jou, maar dan van de andere kant. En wordt je weer dood geschoten door die sniper. Moet je weer gaan wachten...gggggrrrrrrr. Misschien word je helemaal gek van het wachten en wil je stoppen met war rock. Doe dat dan niet, als je eenmaal beter ben, blijf je veel vaker in leven. Probeer het als noob gewoon lekker rustig aan.

Alsof dat nog niet vervelend genoeg is, krijg je ook nog de hackers en de laggers over je heen. Dit is echt het grootste minpunt van alle minpunten bij elkaar (niet dat de makers van het spel er iets aan kunnen doen). Hackers zijn mensen die allemaal cheats gebruiken om zo zoveel mogelijk spelers neer te knallen. Zo zijn er hackers die Superjump gebruiken. Dan spring je zo hoog in de lucht, dat de spelers op de grond hem/haar niet meer kunnen zien. Die superjumpers landen dan achter je en schieten je overhoop. Dit is waarschijnlijk zo ongeveer de vervelendste hack die er is. Naast die 'superjumpers' heb je ook nog mensen die de beste wapens nemen (door hacks). Terwijl ze level 1 zijn en de wapens voor level 16 zijn bedoeld, schieten ze met gemak de andere noobs overhoop door de brute kracht van de wapens. Dit doet je soms echt denken te stoppen met war rock. Maar gelukkig heb je niet zo heel veel van die mensen.

En dan de laggers: Laggers zijn niet zo heel erg, maar het is toch vervelend. Laggers zijn mensen die hele trage computers of internet hebben. Waardoor ze heel houterig door het spel gaan. Eerst zie je niemand, en dan staat hij/zij opeens vlak voor je neus. Dan heb je geen schijn van kans, behalve als je headshot hebt of als je hackt. Ze kunnen er misschien niet zo veel aan doen, maar het is toch vervelend.

Conclusie en beoordeling

War rock. Tja, War rock is gewoon een hele goede (gratis) fps, waarbij je veel lol kan hebben. Ondanks die grote minpunten blijft het een goede game en geef ik het dus gewoon een 7+.
7,3
Score
73
Score: 75
 • Pluspunten
 • GRATIS
 • speelt soepel
 • lage systeemeisen
 • lage drempel
 • de wapens
 • de levels...
 • speciale wapens...
 • Minpunten
 • die bijna allemaal voor members zijn
 • die alleen voor members zijn
 • members met goede wapens zelf
 • hackers en laggers
 • graphics
 • wachten als je dood bent geschoten

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik ga hem mss wel halen als hij in de budgetbak ligt, wel goede recensie overigens…

 • misschien haal ik heb wel; maar dan ook in de budgetbak

 • Ben het helemaal eens met de + en minpunten en die 7- is zeker wel genoeg voor deze game.  N1 Dakhaasje xD

 • Goede recensie, leest goed door. :)

 • Ik vind hem de full-price niet waardig, misschien een keertje als ie wat minder kost

 • Mooie recensie, slechte game!

 • De game viel tegen!

 • Da's klote, Eelco. Win je een game, is het een game die er niet boven uitschiet :(. Leuk stukje though :). Als fan van de films speel ik hem nog wel eens. Ooit…

 • goede recensie

  wou dat ik zou kon schrijven xD

 • Mij lijkt het nogsteeds een supervet spel :D (Uitgaande wat ik gespeeld heb met de demo)

 • Ik mis het puntje van de graphics, die vond ik opvallend strak.

  Voor de rest een goede recensie.

 • Ziet er netjes uit en het leest ook wel lekker. In de demo leek het me nog wel een leuk spel, maar heb hem besloten niet te kopen door dat stukje in de metro waar je moet schieten. Dat ging gewoon veel te sloom.

 • Goed genoeg om een weekendje te huren en door te spelen ;-)

  Vond de demo niet slecht, gewoon voldoende…

 • Ik vond de demo ook een 7- waard, iets teveel actie voor mij xD Geen leuk spel voor mij…

 • Ga tog weg man! Dit spel was gewoon TOP!!

  Actie was gewoon super.. muziek is goed! stemmen.. gameplay!

  Vechtscenes waren net als/zoniet beter als in de film.

  Alleen dat Aimen is minder..

  Maar ga niet zeggen dat het spel je niet egt heeft kunnen boeien.  Zeker zo'n HALO mannetje
 • @Zinio:  Ik onderbouw mijn mening tenminste nog, jouw reactie slaat daarentegen helemaal nergens op. Maar ga vooral zo door, je maakt jezelf alleen maar belachelijk.

 • saai die game maar mooie recentie

 • Dit is verdient de memberrecensie van de maand goed gedaan Dakhaas NL

 • heb de gamee al, was vet, goede recensie

 • @ Darkhaas.  JIJ bent degene die zich belachelijk heeft gemaakt met die Recensie.  Je kan je mening zo veel onderbouwen als je wilt. Maar als je zoiets hebt neergezet kan ik jou echt niet serieus nemen als gamer. Gaat nergens over!  ga HALO spelen ofzo. Of Warcraft ofzo!  gek!


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren