1. Baas In Eigen Bos (PC)

Baas In Eigen Bos (PC)

Wat kunnen die kwijlende, hyperactieve Hobbits soms toch zo ontiegelijk vervelend zijn. Nou moet ik wel bekennen dat ik hun levendige fantasie bewonder, want wij volwassenen zijn er echt niks bij. Wat ik dan wel vreemd vind, is dat kinderen herhalende dingen erg leuk vinden. Zo vinden ze het helemaal geweldig als Ash voor de duizendste keer Team Rocket verslaat. Hoe je het ook went of keert, we zijn zelf ook een keer zo geweest, in een ver verleden. Soms willen we terug naar dat verleden.

Nou zijn er genoeg games die voor kinderen zijn, maar er zijn maar enkele die ook echt leuk zijn, zelfs voor de grote, emotieloze volwassene. Baas In Eigen Bos gaat over de Grizzlybeer Boog, die door mensen is opgevoed. Op een avond komt hij het rendier Elliot tegen. Per ongeluk komen ze ergens midden in een bos terecht, net drie dagen voordat het jachtseizoen begint. Elliot weet de weg wel en samen gaan ze veel gevaren en avonturen tegemoet. In het spel zelf krijg je maar weinig mee van het verhaal, er wordt maar heel minimaal verteld en soms moest ik nog goed in mij geheugen tasten om weer te herinneren waar het over ging. Nou is dit ook best logisch, want de mensen die dit spel kopen hebben de film allemaal al gezien en kennen het verhaal al. Toch is het een klein beetje jammer, want ik had de film al redelijk lang niet meer gezien en wist er dus ook niet zo heel veel meer van af.

Dit kleine punt vergat ik eigenlijk al best snel, want ik heb gewoon veel plezier aan dit spel gehad en dat komt voornamelijk omdat het zo divers is. Je moet op je reis namelijk opdrachten doen, deze variëren van jagers bang maken, dingen schieten, maar zo krijg je op een gegeven moment ook een doldwaze achtbaan rit voor je kiezen waarbij je op tijd moet springen en leunen. Eigenlijk als je er net genoeg van begint te krijgen, dan moet

je in een keer iets heel anders doen en zo blijf je dus door spelen. Je speelt het spel voornamelijk met de beer Boog, maar soms mag je ook met het rendier Elliot spelen. Boog doet vooral jagers bang maken en Elliot moet het meer van de platformelementen hebben en daarbij moet ik zeggen dat ik veel meer plezier heb gehad om met dat rendier te spelen dan met Boog. Helaas is het spel erg kort, makkelijk en heb je het dus zo uitgespeeld, dit is erg jammer, maar het waren de uren wel waard.

De graphics zijn het ook waard, niet heel erg hoogstaand, maar ik vond ze genoeg lijken op de film. De hoofdpersonen zien er ook goed uit en lijken behoorlijk veel op hun evenbeelden. Voor de rest zijn de graphics gewoon heel vrolijk en ik weet dan ook zeker dat heel veel kinderen dit zullen waarderen en misschien zelfs nog een paar oudere kinderen. Het grafische gedeelte van het spel is dus in orde en de soundtrack is dat ook. Er mogen dan niet zo heel veel liedjes inzitten, maar ze zijn wel degelijk verschillend. Er zitten leuke liedjes bij, zowel voor jong als oud en ik neuriede af en toe ook mee. Toch zit er ook een minpunt aan het audio gedeelte, want als je het spel aan het spelen bent, hoor je maar weinig muziek en geluiden, terwijl de goede muziek pas in de menu's echt tot leven komt.

Wat absoluut niet tot leven komt zijn de extra's, de minigames slaan nergens op. Ze zijn gewoon niet leuk, spelen niet goed en voegen weinig toe aan het spel. De gameplay van deze minigames werkt gewoon niet en doen helemaal af van het hoofdverhaal. De controles in het hoofdverhaal zijn namelijk erg lekker, in tegenstelling tot andere games die zich in het zelfde genre bevinden. Alles wordt in het begin simpel uitgelegd. Je loopt gewoon zoals je dat in de meest shooters doet en met de muis kun je de camera soepel bewegen. Je hebt dan ook nog een knop om jagers bang te maken en eentje om dingen op te pakken en weg te gooien.

Zo zie je maar weer dat wij volwassenen kinderspellen ook leuk kunnen vinden en er gewoon plezier mee kunnen maken. Je moet wel heel erg depressief zijn om dit niet leuk te vinden. Misschien is het ook een idee om in de toekomst alle kinderspellen van een co-op te voorzien, dan kunnen ouder en kind zich pas echt verbonden met elkaar voelen. Het is maar een idee, wat overigens al aan het

gebeuren is.

Conclusie en beoordeling

Deze game is gewoon puur vermaak, dat heeft het ook voor mij gedaan. Ik heb zelfs af en toe gelachen. Het is gewoon heel leuk om dit spel te spelen en de gameplay maakt dat waar. Je zult veel verschillende dingen doen en dat is gewoon wat het zo leuk maakt. Wat me verbaasde was dat er van die leuke liedjes inzaten die me erg aanspraken en ze waren ook nog divers. Er zaten natuurlijk ook dingen in die ik wat minder leuk vond. Zo is het spel veel te kort, binnen vijf uur heb je het wel gehad en het is ook nog eens gemakkelijk. Buiten het hoofdverhaal kun je nog wel minigames spelen, maar die voegen absoluut niets toe. Ik ben dus genoodzaakt, door dit soort dingen, het spel een lager cijfer te geven. Dat neemt niet weg dat kinderen zich hier absoluut mee kunnen vermaken.
6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Het is gewoon leuk om te doen
 • Leuke gameplay, die gevarieerd genoeg is
 • Goede soundtrack...
 • Minpunten
 • Te kort
 • Te makkelijk
 • Minigames voegen niks toe
 • maar tijdens het spelen is het wel stilletjes

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ben echt benieuwd naar de toekomst van XBL. Het kan gigantisch worden als ze het goed aan blijven pakken. :)

 • Zal gaming in de toekomst dan toch om betaalbare downloads draaien?

 • De betaalde downloadbare content die gebruikers van Xbox Live afhalen heeft sinds 2005 al 155 miljoen euro opgeleverd, waarvan 116 miljoen euro uit de laatste twaalf maanden stamt.

  Whoow, pas het afgelopen jaar liep het goed, daaruit kun je concluderen dat xbox live vele malen kleiner was

 • Nee Wiizzhole, mensen zijn te gehecht aan hun doosjes.

 • Ik vind persoonlijk de arcade games van Wii beter doen dan XboxArcade.. en ik heb geen eens een Wii :P

 • Van mij mogen ze! Ik vind het een zeer positieve toevoeging aan de gameconsole.

 • De mensen van Guitar Hero bevestigden deze tendens ook al. Als ik me goed herinner beweerden ze op E3 dat zelfs 80% van hun downloads via XBL kwamen.

  Prepaid cards Sony, want op deze manier zullen veel devs voorkeur blijven geven aan de 360-omgeving.

 • Natuurlijk is dit de toekomst, als je er niet in geloofd word maar wakker, een game dat je koopt op je console, downloaden naar die console, op die manier hangt het game vast aan het toestel, en de uitgevers moeten nog niet eens kijken naar het probleem opslagbare media of die groot genoeg, enkel op het web zwieren de rest gaat dan vanzelf.

 • Uiteindelijk zal alles wel download worden, maar zolang het nog kan, haal ik mijn games liever in de winkel. :)

 • sick maar ik hoef geen xbla spellen zijn niks aan

 • Hier toch weer een puntje waar Sony nou eens op moet gaan letten. Hoeveel moeite kan het zijn om hier die prepaid kaarten te brengen?

 • Ik heb zelf ook 3x 2100 punten gekocht.

 • tuurlijk dit is één van de grootste troeven van xbox en blijkbaar ook de troef waar ze veel geld mee binnen halen..

 • Volgende week eindelijk Bionic Commando Rearmed op XBA!!

 • tuurlijk een blaam richting ps3, ik vraag me dan ook af waarom ze geen werk maken van een soort prepaid kaartjes…

 • En gister dat platformspel waarbij je de tijd kunt besturen, er komen echt wel een paar pareltjes uit op dat XBA.

 • Nog nooit iets gekocht via de XBLA en zal het ook niet snel gaan doen.

 • Nog nooit een arcade spel gedownload. Alleen wel mappacks en een aantal themes en gamerpictures.  Eigenlijk wel schandalig dat je voor sommige themes moet betalen…

 • Ik zit vooral erg te wachten op de DLC van GTA IV!

 • Tuurlijk, 360 heeft tenminste van die opwaardeerkaartjes, de ps3 heeft geen ene kaart in Europa. Ik kan niet eens die extra packs voor warhawk halen aangezien geen van mijn ouders een creditcard hebben.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren