1. E3: GoldenEye: Rogue Agent

E3: GoldenEye: Rogue Agent

Vraag aan een gemiddelde voorbijganger wat het beste spel is dat Rareware ooit heeft gemaakt en waarschijnlijk antwoordt hij negen van de tien keer hetzelfde: GoldenEye. Dit juweeltje waar Rare zijn grote faam aan heeft te danken was een waar juweeltje. Als James Bond vocht je je door verschillende levels gebaseerd op de gelijknamige film. En nu komt Electronic Arts met een vervolg op deze topper. Moeten we bang zij de legendarische naam verpesten, of hebben ze wederom commercieel goud in hun handen?

Op het eerste gezicht vrees ik voor het eerste. In dit vervolg wordt er namelijk niet met James Bond zelf gespeeld. In plaats daarvan nemen we de rol aan van een niet nader te noemen badguy. Deze jongeman heeft in het verleden geprobeerd een 00-agent te worden, maar door zijn woedeaanvallen werd hij uit MI-6 geschopt. Meteen na zijn ontslag wordt hij opgevangen door Auric Goldfinger. Goldfinger wil namelijk zijn aartsvijand Dr. No uit de weg geruimd zien worden. Onze ‘held’ gaat hier mee akkoord en probeert Dr. No koud te maken. Helaas lukt dat niet en tot overmaat van ramp verliest hij zelfs een oog bij een gevecht met de doktor. Zijn verloren oog wordt bij terugkomst vervangen door een goudkleurig synthetisch oog, waarmee hij zijn bijnaam GoldenEye verkrijgt.

Een leuk element aan Rogue Agent is dat naarmate er meer gespeeld wordt, ‘Goudoogje’ zijn persoonlijkheid en vaardigheiden kan aanpassen. Zal dit beteken dat als je meer sluipt, jouw sluipvaardigheden zullen verbeteren, net zoals Deus Ex dat eerst introduceerde? Geen idee, maar het is wel een interessant element.

Het nadeel dat je niet met James Bond, maar met zijn boze alter-ego speelt heeft ook een voordeel. Want wie heeft er nou niet eens over gefantaseerd om de wereld in jouw macht te hebben? Nu kan dat, maar voordat het zover is, zullen eerst paar echte James Bond slechteriken verslagen moeten worden. Op jouw pad zul je onder andere Scaramanga, Oddjob, Pussy Galore en natuurlijk Xenia Onatopp (die destijds door Famke Jansen gespeeld werd) tegenkomen.

De werelden die aangedaan worden, zijn ook gebaseerd op de James Bond wereld. Bekende locaties in de bergen van Zwitserland, de straten van Hong Kong, Fort Knox en Dr. No’s Crab Key vestiging in de Caribische Zee zijn een paar van de locaties waarvan we weten dat ze er inzitten. Kortom, er zit toch wel genoeg James Bond sfeer in dit spel.

GoldenEye op de Nintendo64 had een ijzersterke mode voor één speler, maar het spel met vrienden was helemaal geweldig. Daarom hebben we op de E3 onze blik ook laten vallen op de multiplayer-mode. Zowel op de PlayStation 2 als op de Xbox gaat het spel online. Ik speelde de Xbox-versie met acht man. En ik moet zeggen dat het toch erg trouw is aan de oude GoldenEye gameplay. Binnen de kortste keren heb je door hoe het level in elkaar zit en weet je de verschillende wapens te vinden. Het is gewoon heel erg lekker en ik verwacht dan ook dat dit spel weer voor vele gamesavondjes zal gaan zorgen.

Concluderend kunnen we zeggen dat GoldenEye: Rogue Agent een interessant spel voor de oude GoldenEye fans zal gaan worden. Het speelt hetzelfde, heeft genoeg interessante locaties om door heen te knokken en een flink aantal badguys. In de gaten houden deze game!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • ik hoop dat het wat wordt… want met zon naam moet je wel iets waar kunnen maken

 • aah.. hopelijk wordtie net zoals de 1ste in multiplayer!

 • als dit zelfs nog maar de goldeneye in de helft evenaart gaat dit spel zelf al sweeeet zijn…….zeker iet om te kopen dus… :D

 • hoop dat deze game Goldeneye gaat evenaren…

 • Vraag aan een gemiddelde voorbijganger wat het beste spel is dat Rareware ooit heeft gemaakt en waarschijnlijk antwoordt hij negen van de tien keer hetzelfde:  de gemiddelde voorbijganger weet toch niet wat rare is??

 • Een voorbijganger op InsideGamer, natuurlijk :).  Oja als deze game GoldenEye gaat evenaren dan is het een klassieker… denk niet dat dát gaat gebeuren. Ik hoop gewoon op een vermakelijke game, dan ben ik al tevree.

 • tjah.. wat kan ik zeggen..

  EA heeft al de James Bond Serie verkloot ( nightfire viel opzich mee ) en nu maar hopen dat ze deze niet verkloten.  1 ding: in de orginele goldeneye kon je niet springen :S, nu hopelijk toch wel:P

 • ik hoop dat ze hem gaan evenaren, ik denk het eerlijk gezegd niet…

  het ziet er weer typisch ea bond style uit, dus met dezelfde gameplay als die andere bondgames, en die kwamen nie eens in de buurt van goldeneye

 • graphs vinnek wel mooi, maar de gun staan wat te veel in het midden, naar mijn mening. Kopen??? Misschien

 • wuhalleee odjobb hij word nooit zo gaaf als op de n64

 • liever een spel met n64 beeld die dan ook eve gaaf is als golden eye op de n64

 • goldeneye op de N64 was echt het beste spel ooit (op Super Smash Brothers na dan :P)!!!  dit is natuurlijk wel een toppertje voor alle james bond fans! alle films zijn er zowat in verwerkt :S of dit juist een voordeel of een nadeel is :S

 • "Dit juweeltje waar Rare zijn grote faam aan heeft te danken was een waar juweeltje."  Yeah… dit juweeltje is een juweeltje! Duh :P

 • Raar, ik heb al een global domination plan klaarliggen  Wat slap van EA om de naam 'goldeneye' te gebruiken om weer lekker in te cashen, ik denk niet dat dit een erg goede game wordt.  But god knows I've been wrong


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren