1. BOOM BLOX (Wii)

BOOM BLOX (Wii)

Iedereen heeft het wel eens gespeeld, Jenga. Een grote stapel met blokjes en vervolgens moet je de blokjes er uit halen en er weer boven op leggen.

Het principe van Boom Blox ligt hier niet ver vandaan. In de game moet je stapels met blokken uit elkaar halen, laten omvallen of simpelweg opblazen met allerlei verschillende instrumenten. Bijvoorbeeld een simpele baseball, een bowling ball of een laser.

Het spel begint simpel, een grote berg met blauwe blokjes op een plateau welke je eraf moet schieten met een basebal. Door met je WiiMote te richten, te locken en een gooiende beweging maken vliegt je baseball naar de blokken en vallen deze eraf, level cleared. Het klinkt zo simpel en dat is het ook. In de volgende 40 levels komen er steeds meer elementen bij. Zo zijn er blokken die verdwijnen of exploderen als je er een bal op gooit, of blokken die exploderen als ze tegen elkaar komen.

Behalve dat de blokken verschillende eigenschappen hebben zijn er ook verschillende "tools" voor de levels. In het begin heb je een simpele baseball om mee te gooien maar in verdere levels krijg je bijvoorbeeld een bowlingbal, een laser of een stuiterbal.

Hoe verder het spel vordert hoe complexer, groter en moeilijker de levels worden. Behalve de verschillende blokken en tools die gebruikt vormt timing naar mate het spel verloopt een steeds belangrijkere factor.

Van meerdere kanten komt het geluid dat de graphics niet hoogstaand zijn. En ik zal de laatste zijn die beweerd dat ze dat wel zijn. Maar het vormt voor deze game absoluut geen belemmering. De levels zien er prima uit en je bent meer bezig met hoe de puzzels moeten worden opgelost dan met het uiterlijk. En het uit elkaar zien springen van de stapels blokken blijft een genot.

De editor mode wordt naar mate de singelplayer mode verder wordt uitgespeeld gevuld met extra items en tools. Na een half uurtje tot een uurtje te spelen met de editor mode heb je als snel een aardig level in elkaar. En het geeft een grote voldoening te zien dat je bouwerken op de meest leuke manieren uit elkaar kunnen vliegen. Maar na verloop van tijd begin je te merken dat de editor mode veel geduld vraagt. Je zet een aantal nieuwe blokken in je level en vervolgens ga je testen of het zo werkt als je gedacht had. Deze cyclus herhaalt zich een aantal maal tot het level af is, of je het zat bent.

Ik heb Boom Blox pas een aantal dagen kunnen spelen. Maar tot op heden ben ik nog lang niet uitgekeken op het spel. Er is een grote hoeveelheid singleplayer levels (rond de 300) en door deze uit te spelen komen er steeds meer modi en andere levels vrij. Ook worden er door het spelen van de singleplayer een groot aantal items en dergelijke geunlocked die in de editor mode gebruikt kunnen worden. Mits je het geduld kan opbrengen wat de editor mode.

Conclusie en beoordeling

Boom Blox heeft me op vele fronten weten te verassen en kan in het rijtje van top games voor de Wii. Daarnaast maakt Boom Blox op een zeer leuke manier gebruik van de mogelijkheden van de Wii. Een nadeel is dat de physics engine zo echt is dat het soms een kwestie van geluk/herhalen is totdat je het level op gold uitspeelt. Al met al een echte aanrader voor de Wii-bezitters.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Level editor
  • Multiplayer
  • Goed gebruik van Wii besturing
  • Minpunten
  • Editor vereist geduld
  • Het recht weg trekken van blokken is soms moeilijk

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren