1. Game Critics Award Best of E3 2004

Game Critics Award Best of E3 2004

De E3 zelf is inmiddels al weer een tijdje afgelopen, maar zoals altijd wordt er vooraf en naderhand nog veel over gesproken. Je hebt het belangrijkste nieuws de afgelopen tijd kunnen lezen, de 'gespeeld' impressies van onze redacteuren gaan vrolijk door en ook Mortal Marcel heeft zijn zegje gedaan. Hierin werd vooral gediscussieerd over wie nou de beste show neerzette en wie de grote teleurstelling zou zijn geweest.

In de vorm van de 'Game Critics Award: Best of E3 2004' zijn vandaag de beste spellen en hardware benoemd. Vertegenwoordigers van de 35 grootste mediabedrijven die videogames behandelen (waaronder IGN, GameSpot en Official Xbox Magazine) hebben selecties gemaakt waaruit vervolgens de besten zijn gekozen. Op het gebied van spellen zijn Halo 2 en Splinter Cell 3 de grote winnaars, met beiden drie prijzen.

Splinter Cell 3 ging aan de haal met de titel 'Best PC Game'. Dankzij de visuele pracht, de nieuwe bewegingen van Sam en de coöperatieve meerspeler modus belooft ook het derde deel de juiste formule te bevatten. Ook kreeg het spel de titel 'Best Action/Adventure Game'. De weerselementen die in Splinter Cell 3 aanwezig zijn, samen met de ondervertegenwoordigde coöperatieve meerspeler modus zal ook deel drie weer volop actie bieden. De derde prijs die Splinter Cell 3 in de wacht sleepte was die van 'Special Commendation for Graphics'. We weten allemaal dat Splinter Cell één van de mooiste spellen op de Xbox is, en deel drie doet hier nog een schepje bovenop. Spectaculaire weerseffecten, lichteffecten en schaduwen zorgen voor nieuwe scenario’s. Daarnaast zorgen de verbeterde gezichtsanimaties voor weergave van iedere gelaatsuitdrukking.

De andere grootste titel van de beurs draagt de naam Halo 2. De eerste prijs die het spel toebehoort is 'Best Console Game'. Net als vorig jaar verslaat het spel alle andere concurrenten in dezelfde categorie. De visualisaties zijn wederom een lust voor het oog en ook de kogels vliegen weer gretig door de lucht. Gewapend met guns in beide handen zal Halo 2 zonder twijfel een must-have zijn. Het is dus haast logisch dat het spel ook tot 'Best Action Game' is uitgeroepen. Als toetje werd ook het multiplayer gedeelte van het spel beloont. De titel 'Best Online Multiplayer' komt dan ook volledig tot zijn recht dankzij de zestien-speler ondersteuning, de nieuwe wapens en het uiterst uitgebreide schademodel.

Op het gebied van hardware ging de strijd tussen de twee nieuwe zakcomputers. Sony kwam met de stijlvolle, krachtige PlayStation Portable en Nintendo met de innovatieve Dual Screen. De winnaar werd uiteindelijk het gadget van Sony, die de prijs 'Best Periphal/Hardware' in de wacht sleepte. Gekenmerkt wordt het apparaat vooral door zijn stijlvolle ontwerp, maar ook technisch is het allemaal dik in orde. Van het breedbeeld scherm tot aan de grafische kracht heeft de handheld alles in huis om het Nintendo flink lastig te maken. De grootste prijs van de beurs ging daarom óók naar de PSP. Als 'Best of Show' ziet het er zonnig uit voor Sony.

Natuurlijk waren er nog veel meer nominaties met prijzen in elk genre spel. Hieronder volgt de volledige lijst met alle prijzen.

'Best Original Game'

'Best PC Game'

'Best Console Game'

'Best Periphal/Hardware'

'Best Action Game'

'Best Action/Adventure Game'

'Best Fighting Game'

'Best Role Playing Game'

'Best Racing Game'

'Best Simulation Game'

'Best Sports Game'

'Best Strategy Game'

'Best Puzzle/Trivia/Parlor Game'

'Best Online Multiplayer'

'Special Commendation for Graphics'

Donkey Kong Jungle Beat

Splinter Cell 3

Halo 2

PlayStation Portable

Halo 2

Splinter Cell 3

Def Jam: Fight for New York

Jade Empire

Burnout 3

The Sims 2

Madden NFL 2005

LotR: The Battle for Middle Earth

Donkey Kong: Jungle Beat

Halo 2

Splinter Cell 3

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • 'Best Action Game', HL2 verdient die volgens mij net iets meer :\

 • wtf, geen NDS, dit is tog wel weer ff nieuwe goede hardware hoor,  *kuch* jury=PSP fan *kuch* (oke oke, ik een beetje Ninty)

 • Was Splinter Cell 3 nou echt zo bijzonder?

 • Burnout 3 beste racespel?Wat is er met GT 4?

 • hoe kunnen ze spellen beoordelen als ze nog niet af zijn??

 • Vind het werkelijk waardeloos…

  FFXII? GT4? MGS3? NDS?  'Special Commendation for Graphics'

  zegt wat mij betreft genoeg over de awards..


 • hoe ken de PSP nou winnen van de NDS als er een duidelijke verliezer was dan was het wel de PSP.. Je gaat je toch afvragen hoe objectief deze uitslag is..

 • Ja, leuk man, elke award heeft wel een andere voorkeur bij een andere gamer.

 • Beste PC game Splinter Cell 3???? Hebben ze nog nooit van Half-life 2 gehoord? Overigens vind ik dat Splinter Cell 3 op alle sites eenbeetjeovergewaardeerd wordt. Behalve een paar nieuwe moves en opgeschroevde graphics, vind ik dat Splinter Cell 3 niks noemenswaardigs bevat. Deel 1 heb ik met plezier uitgespeeld, deeltje 2 kon me na een paar missies al niet meer boeien (been there, done that), ik vraag me af hoe ver ik bij deel 3 zal komen.

 • corrupt

 • Sowieso het verkiezen van de -niet speelbare- PSP boven bijvoorbeeld de NDS vind ik crap.  Awards zijn altijd de mening van een bepaald bedrijf/instantie, dus valt per definitie over te discussieren. Vivendi en Valve snijden zichzelf in de vingers door geen speelbare versie van HL2 naar de beurs te brengen waardoor ze bij voorbaat al kansloos waren.

 • Half Life 2 moet in de plaats van Splinter Cell komen :( en een keer in de plaats van Halo 2 :D

 • Mjah, qua awards is dit toch de grootste door de grote websites/bladen die in de jury zaten. Zelf mis ik idd ook heel wat titels, maar aan de andere kant is het misschien ook wel weer terecht.

 • Gamecritics zijn echt scheel .

  Best Original game voor zover er nog originele games zijn.. Zal het wel een logische keuze zijn :p

  Best PC Game: Splinter Cell 3 dat snap ik nu echt niet .. Je hebt dan een zekere Half life 2 op de show en dan gaat splinter cell 3 nog ff de award winnen.. Dan moet het wel heel bijzonder zijn .. Kzie toch nog niet zo heel veel verschillen dus ik snap ook niet wat er zo bijzonder aan is..

  Best ConsoleGame: blablabla Halo again.. Logisch zeker

  Best Hardware: Kan ik mee leven.. De games op de psp zien er mij gewoon veel vetter uit En iedereen die denkt dat nintendo geen rekening moet houden met de psp omdat nintendo ook een sterke handheld heeft.. Dat doen ze maar beter wel.. Want voor ze het weten is het net zoals toen met de playstation 1. Nu hebben ze eindelijk een sterke concurrent en dat kan toch alleen maar goed zijn. Want eigenlijk heeft nintendo wel beetje met ons voeten liggen spelen. Volgens mij kon de stap naar betere handhelds (graphics enz) al veel sneller gemaakt worden. Maar Nintendo was natuurlijk helemaal alleen en had eigenlijk weinig/geen concurrentie.. Ik koop ze alle 2. Beetje sterke concurrentie is altijd goed voor de gamesmarkt…

  Nog iets wat ik totaal niet snap is best racegame.. Burnout 3 en waar is gran turismo naartoe wtf??

  Volgens mij zal gt4 toch wel beter zijn dan burnout3 maar ja..

  Gamecritics hebben altijd wel een aparte mening.. Maar dat heb ik ook.. Soms :p

  Grtz Slimdavy


 • Wat HL2 betreft, die had vorig jaar vier prijzen bij deze awards (best of show, best pc game, best action game en Special Commendation for Graphics) GT4 was toen best racing game…

 • zijn ze soms vergeten dat Nintendo ook meedeed!

 • Dit gaat werkelijk nergens over!

  hahahaha… lachertje dus  ik nam IGN & Gamespot altijd best serieus.. maar nu?! :|

 • De nieuwe Zelda….?? Dus volgens jou zou een spel gelijk een award moeten krijgen als er iets van twee minuten footage wordt getoond…? Laat me niet lachen! Filmpje zag er leuk uit en het was wel een verrassing omdat niemand het had verwacht, maar een prijs waardig direct…? Dacht het niet, volgend jaar misschien!  Ik ben het in grote lijnen wel eens met deze awards, niet veel te klagen.

 • btw http://www.gamecriticsawards.com/past.html  blijkbaar is het oneerlijk om 2 jaar (of 3) de zelfde titel als winnaar te hebben.. zoals Halflife2, GT4, Doom3 etc. etc.. zie de awards van vorig jaar.  tis gewoon vette marketing shit… zo van games die nog wel een steuntje kunnen gebruiken krijgen de ere plaats :|


 • Ik ben het niet met de mening van deze Critics Awards eens :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren