1. The Darkness (X360)

The Darkness (X360)

Ik loop door een donkere straat. Het doet me vrij veel denken aan thuis, maar dat is het niet. Ik probeer te lopen in de schaduw, ik houd niet zo van licht. Ik voel me anders, donker van binnen. Het voelt niet normaal, ik probeer het te negeren, maar dat lukt mij niet. Het is een vreselijk gevoel, ik wil vlees, mensenvlees. Ik hou van bloed, maar ik ben geen vampier. Ik ben Jackie Estacado, wees en huurmoordenaar en in het bezit van “The Darkness”

The Darkness, gebasseerd op de gelijknamige comic van Top Cow productions inc. en uitgebracht door 2K. Je speelt als de 21-jarige Jackie Estacado, een wees en huurmoordenaar. Hij is toen hij klein was uit het weeshuis gehaald door zijn “Uncle Paulie/ Oom Paulie” om dat hij een nieuwe “Hitman” nodig had. Hij had weinig contact met zijn oom, een keer zijn ze twee dagen naar het station te gaan, om de treinen te tellen, de beste tijd die ze ooit hebben gehad. Dat Jackie 21 jaar is, speelt een grote rol in het spel. Omdat Jackie 21 is komt hij in contact met “The Darkness” , een eeuwen oude kracht die bezit neemt van elke eerstgeborende wanneer hij 21 wordt. In de loop van het verhaal kom je meer te weten over “The Darkness” , wat het met je doet en hoe het zover is gekomen.

In het begin van het verhaal wordt je wakker in een auto, je “Uncle Paulie” wil je omleggen, want je hebt hem verraden. Je komt in een politieachtervolging terecht, je verongelukt. Je wordt weer wakker. Je loopt weer door en je moet enkele mensen omleggen om te overleven en dan hoor je opeens een duivelse stem, dit is “The Darkness”.

“The Darkness” brengt verschillende krachten met zich mee: Je hebt de kracht om jouw “Darklings” op te roepen die bereid zijn jouw te helpen. Je moet soms met deze demonen puzzels oplossen om verder te komen in het verhaal, helaas komt dit weinig voor en is het niet uitdagend.

Je hebt 4 verschillende “Darklings” om jouw te helpen: een Beserker om voorwerpen te verplaatsen en vijanden aan te vallen, een Gunner om mensen neer te schieten, een Kamikaze om dingen op te blazen en een Lightkiller om licht te doven.

]

Daarnaast heeft “The Darkness” ook fysieke krachten, namelijk:

De sluipaanval, één van de koppen van “The Darkness” kruipt over de grond naar de vijand toe, helaas is de besturing hiervan slecht waardoor je vaak niet je slachtoffer kan aanvallen. Deze aanval is het minst goed uitgewerkt.

De demonenarm, een aanval waarbij een arm van “The Darkness” het slachtoffer spiest en daarna wegwerpt. Een erg leuke aanval omdat je slachtoffer het meestal niet ziet aankomen. De besturing is perfect en je kan het ook gebruiken om lichten te doven.

De legendarische geweren, 2 wapens door “The Darkness” zelf gemaakt door de geweren aan zijn krachten te koppelen, het is alleen jammer dat deze wapens niet veel sterker zijn dan de gewone wapens en het slokt je krachten op.

Het zwarte gat, “The Darkness” creëert een zwart gat om vijanden in op te slokken, om ze vervolgens dood op de grond te laten vallen, meestal als je deze aanval doet, vuur je het zwarte gat de dicht bij je af en moet je uit je dekking komen om het dichterbij te brengen.

De kleur van koppen van “The Darkness” geven aan welke kracht je hebt geactiveerd. Maar deze krachten kan je natuurlijk niet onbeperkt gebruiken, je kan “The Darkness” opladen in donkere plekken.

In het spel kom je op verschillende locaties terecht. Je hebt twee metro stations, wat min of meer je safehouse is. Je hebt New York en de gedachte van “The Darkness”, wat wordt weergegeven als een eeuwigdurende Eerste Wereldoorlog. Helaas is dit niet helemaal wat ik verwacht had, je hebt maar twee wapens en om je vijanden te verslaan moet je hun hart uit hun lichaam halen, bij elke soldaat.

Je speelt ongeveer 2/3 van de game in New York en de rest in de gedachte van “The Darkness”.

De weergave van de cutscenes en de conversaties tussen andere personages is zeer goed weergegeven, de camarepositie veranderd waardoor je het verhaal letterlijk door een ander perspectief bekijkt. Ook de laadtijden zijn vervangen door een cutscene, de één zegt wat meer dan de ander, maar het is beter dan naar een balkje te kijken. De graphics zijn ook goed uitgewerkt, alles heeft veel detail, alleen is niet alles even scherp. Zo kan je bijvoorbeeld op een televisie verschillende kanalen bekijken, maar als je naar een reclamebord gaat, kan je het amper lezen.

Een van de grootste minpunten van het spel vindt ik de snelheid waarmee Jackie rent. Als je naar een andere locatie moet, ben je meestal genoodzaakt om eerst de trein te nemen naar het andere station en dan een eindje te gaan rennen. Het rennen is saai en traag. Een ander groot minpunt vindt ik de slecht uitgewerkte map, ik moest bijvoorbeeld naar Gunn Hill, maar er stond niet waar het was, de map is ingedeelt in gebieden en dus niet per locatie. Dus je kan alleen zien hoe je in een gebied komt en dus geen map van het gebied zelf.

Over de Multiplayer heb ik weinig te zeggen omdat dit niet meer gespeeld wordt.

Conclusie en beoordeling

“The Darkness” , ik had er iets meer van verwacht, maar ik ben zeker niet teleurgesteld. De game kent zijn foutjes, maar dit staat tegenover een geweldig verhaal, veel diepgang en detail en vette krachten, die helaas niet altijd even goed uitgewerkt zijn. En veel aktie. De graphics zijn goed en de wapens ook, personages voegen wat toe aan het verhaal en de AI is ook niet om te huilen. Al met al een zeer goede game.
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Veel detail in zowel omgeving als het verhaal
 • Darknesskrachten...
 • Goed verhaal
 • Minpunten
 • helaas niet altijd even goed uitgewerkt
 • traag tempo
 • slechte multiplayer

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • nou zou ik als playstation fanboy zeggen: na-apers

 • not bad!

 • 269 euro maar. En ik kocht mijn 20 gig voor 400 euro.

  Ach ja, zo gaat et :P.

 • Drie keer zoveel geheugen voor de zalfde prijs. Dat klinkt toch wel goed in mijn oren. Alleen jammer dat ze daar niet meteen mee zijn gekomen.

 • @kevforce

  ze downgraden igg niet :P

 • Zeker geen slechte prijs!

  Had de 20 gb versie zelf ook gekocht voor 350 (50 euro korting actie)

 • 269 vind ik nog best meevallen eigenlijk.

 • Misschien is het nu dan maar eens de tijd om zo'n ding te halen.

 • hahahah @ niekjejeje  inderdaad.. echt stom dat ze die ps2 compatibiliteit chip eruit gesloopt hebben.

 • Ik heb laats mijn wii geruild voor een xbox 360 elite :P dus dit heb ik niet nodig

 • hmm, HDMI…

  Zal ik miss maar een xbox 360 naast m'n ps3 zetten

 • Die prijs maakt voor mij eigenlijk niks uit, want ik gebruik toch nooi de volle 60g. Ik heb nu 20g en heb altijd minimaal 4g over..

 • Netjes… Ik wil ook wel een x360, als ik wat meer geld had…  60 gb is iig meer dan genoeg, dan heb je een maand xbox live, HDMI dus geen gezeur met kabels, lijkt op het elite systeem…

  En dan voor 269 euro….  Ik heb te weinig inkomen om er 1 te kopen. Maar 't is echt geen geld… • 60 GB is enough. Maar ik heb mn 20 GB al, vooralsnog ook genoeg :P.

 • *rent naar ouders toe en vraagt een voorschot op zakgeld*

 • Sinds de vorige prijsdaling zit er toch standaard een HDMI poort op dacht ik? Enkel de 60GB is dus een vooruitgang.

  Als ze gaan beginnen met het installeren van games op je HD ga ik die 60GB wel nodig hebben.

 • Chil ja :) Zeker al binnenkort de games kunnen worden geïnstalleerd op de console zelf, zal extra ruimte geen overbodige luxe zijn.

 • goedkoop.

 • Mooi zo, want tegenwoordig is een flink aantal GB op je HDD beschikbaar hebben toch wel een must.

 • Jeeuhh, koop in Oktober mn 360 dus :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren