1. Audiosurf (PC)

Audiosurf (PC)

Ik speel graag computerspelletjes. Ik hou van muziek. Ik vind kleurvolle spellen leuk. Ik heb een computer. Ik hou van originele ideeën. Ik hou van spellen die simpel van opzet zijn. Ik vind spellen vet die makkelijk te besturen zijn. Ik vind Audiosurf erg vet.

Al deze dingen die genoemd zijn zitten in Audiosurf. Als je de inleiding hebt gelezen dan zul je merken dat we hier met een bijzonder spel te maken hebben. Bij Audiosurf bestuur je een ruimteschip. Je kiest een liedje uit dat op je computer staat en je komt vervolgens op een baan terecht. Maar die baan is nooit het zelfde, want het is gevormd naar de muziek die jij hebt gekozen. Dat wil dus zeggen dat de baan op de maat loopt van het liedje, maar je kunt ook in een keer sneller gaan als de muziek in een stroomversnelling komt. Niet alleen de baan, maar ook het kleurgebruik past bij het liedje. De kleuren kunnen naarmate een song veranderd dus ook veranderen.

Je racet overigens niet zelf, het enige wat je hoeft te doen is blokjes te verzamelen en hiermee combinaties te maken in het veld waar je blokjes terecht komen. Maak je goede combinaties dan krijg je hier punten voor. De besturing werkt overigens erg simpel met de muis of met de pijltjes toetsen en dat vind ik erg prettig. Het kan zo zijn dat je alleen maar blokjes op de baan liggen die de zelfde kleur hebben. Kies je een andere modi dan moet je er rekening mee houden dat er verschillende kleuren blokjes op de baan zijn en je dus beter moet nadenken welke kleur je pakt en welke niet, want als één van de rijen van je veld vol is, dan raak je punten kwijt. Het lijkt heel ingewikkeld, maar dat is het absoluut niet (bekijk de video voor een duidelijker beeld). Het concept zit erg sterk in elkaar, omdat het telkens toch weer anders is. Ik vind het zelf echt heel erg tof, omdat je verder wilt spelen en steeds wilt kijken hoe een ander liedje is.

Je wilt als speler natuurlijk zo veel mogelijk punten zien te krijgen. De moeilijkheidsgraden horen hier toepasselijk bij, want als jij dus begint op gemakkelijk dan kun je veel minder punten halen dan als je dat doet op een moeilijkere graad. De vluchtstrook kun je gebruiken als er te veel blokjes op je af komen. Als je een moeilijkere modi neemt, dan zal die er niet inzitten, zo heeft elk onder deel een kleine toevoeging dat zich onderscheidt van de rest. Je hebt zelfs de mogelijkheid om het met zijn tweeën te spelen. Er is dus voor ieder wat wils. Als je dus een liedje voltooid hebt en daar een redelijk aantal punten voor hebt gekregen, dan kom je op een ranglijst te staan. Dit is dus voor elk liedje zo en je krijgt zo dus een enorm aantal aan ranglijsten waar je op kunt staan. Er is een lijst voor de wereld, voor je eigen land en eentje voor je vrienden die je toegevoegd hebt. Ik denk dat deze game wel behoord tot het spel met de meeste ranglijsten en ik vind het super, want zo heb je toch nog het gevoel dat je nog enigszins goed bent, ook al ben je de enigste die dat liedje gespeeld heeft.

Ook de graphics zien er erg leuk uit (ik verwijs je wederom naar de video die in deze recensie staat). Als je bijvoorbeeld een blokje te pakken krijgt, dan volgt er een kleuruitspatting. Aangezien elk liedje behoorlijk wat blokjes heeft kun je jezelf wel voorstellen dat je een hele kleurshow voor je kiezen krijgt. De graphics passen echt heel goed bij het spel en het is lekker fris te noemen. Ik vraag mezelf af of ik het wel over de muziek moet hebben. Het is jouw muziek, dus de soundtrack is gewoon superieur. Gelukkig heb je een ruim aanbod aan bestandsoorten die het spel accepteert. Zo kun je spelen met MP3, WMA en zelfs FLAC. Zelfs de deuntjes die in het menu draaien zijn van een hoog niveau. Daarbij krijg je ook nog de soundtrack van The Orange Box er gratis bij en dat allemaal voor tien dollar op Steam. Wat wil je nog meer?

Ik speel graag computerspelletjes. Ik hou van muziek. Ik vind kleurvolle spellen leuk. Ik heb een computer. Ik hou van originele ideeën. Ik hou van spellen die simpel van opzet zijn. Ik vind spellen vet die makkelijk te besturen zijn. Ik vind Audiosurf erg vet. Jij ook? Dan is Audiosurf zeker wat voor jou!

Conclusie en beoordeling

Audiosurf is een erg verfrissende game. Het is gewoon heel erg leuk om te spelen. Je wilt dus telkens maar weer kijken hoe een ander liedje is en ook steeds maar weer meer punten halen. Het is gewoon super gedaan dat je voor elk liedje een ranglijst hebt. Grafisch ziet de game er ook heel erg leuk uit. Het is best speciaal te noemen. Jouw muzieksmaak is dus de soundtrack en het is ook lekker dat je een ruime keuze hebt aan bestandsoorten. Ik heb geprobeerd om naar minpunten te zoeken, maar voor die tien dollar doe ik het lekker niet. Gewoonweg omdat ik me nergens aan irriteerde! Waarom dan geen cijfer dat hoger is dan een negen plus? Omdat je soms nog kunt zien dat het spel tien dollar kost.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Verfrissende game!
 • Leuke graphics
 • De ranglijsten
 • Soundtrack is geweldig, tenminste bij mij wel!
 • Kan veel muziekbestanden af spelen.
 • Verschillende modi
 • Goede besturing
 • Minpunten
 • Niets noemenswaardig!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Het systeem zou hetzelfde prijskaartje hebben als de huidige 40GB PS3, en moet dus voor 399 euro over de toonbank gaan.  gaat de 40 GB versie uit de markt dan , want eerder heb ik gelezen dat de PS3 geen prijsverlaging krijgt voorlopig.Ik kan me ook ni voorstellen dat ze allebei voor de zelfde prijs zijn .

 • logisch anders zouden ze op dit moment geen ps3's meer verkopen dan w8 iedereen tot 80gb

 • Dat zegt dan dus genoeg. Dan ben ik wel benieuwd of die prijsverlaging er in 2008 dan toch nog komt. Zou mooi zijn, 80 GB PS3 voor 339 euro of zo! Meteen backwards compatible plz :).

 • Op de Portugese site van Fnac staat die 80GB versie voor 399 euro ook al. Ik ga binnenkort naar Lissabon, dus ik wou eens zien of games daar niet wat goedkoper zijn.

 • Laat ze eerst dan maar de oude versies verkopen, dan zal Sony wel toegeven aan de geruchten.

 • Microsoft geeft maanden van te voren aan dat er een nieuwe 360 komt met grotere harddisk etc etc, waarom kan Sony dat niet?

 • @ sl00tje  Omdat Sony dan een daling in de verkopen riskeert, aangezien mensen die een PS3 willen aanschaffen dan zullen wachten op deze nieuwe versie. Sony moet de overige 40GB-PS3's toch ergens kwijt.

 • @ Stephan3007  Microsoft geeft toch ook ruim van te voren aan dat er een prijsdaling komt of dat er een nieuw model aan zit te komen? Dan riskeren zij toch ook een 'daling in verkopen' maar doen dit toch. Wat ik merk is dat Microsoft veel duidelijker is tegenover de consument en dat dit bij Sony een stuk moeilijker gaat.

 • ik hoop eerlijk gezegd dat hij niet uitkomt; ik voel me nu al gefucked

 • Bij dixons op de site kon je hem gister nog bestellen, nu is hij eraf gehaald../

 • @killer_gamerz haha ik ook man

 • @Killer_gamerz  Waarom? Je kon verwachten dat er ooit eens een prijsdaling zou komen. Of zoiets als dit; meer voor minder.

 • @Killer_gamerz, je bent altijd gefucked, wat je ook koopt, koop je een mobiel, ipod, pc of wat dan ook binnen een halfjaar is het veroudert, je hoeft ook niet steeds het nieuwste van het nieuwste te hebben, ik heb zelf nog de 60gb en ik heb ruimte zat, die extra 20 heb ik totaal niet nodig

 • Ik denk dat ik de logica van die beslissing niet volkomen begrijp,

  Iedereen die een PS3 wou heeft nu al een 60GB of een 40GB in huis staan, en iedereen die geen PS3 wil heeft nu thuis of een xbox of een Wii of niets.

 • Ps3 80 GB komt 22 augustus in Nederland en is gebundeld met de Dual Shock 3 controller voor 399,99. Verder heeft deze dezelfde specificaties als de 40 GB.

 • Mmm nieuwe versie ps3 betekent alleen maar meer slecht nieuws voor als je reparatie nodig hebt imo.

 • ik dacht 27 augustus maar soit

 • Ik snap niet wat al die mensen gaan zeiken die zich nu genaaid voelen :S  Het enige wat is veranderd is dat je 20/40 gb meer krijgt dan wat er al eerder verkocht werd, en als je zo nodig meer opslagruimte nodig hebt dan koop je maar een interne 2.5 inch harde schijf van 160gb oid, die dingen kosten toch geen drol meer.

 • @ MikMakMan  Je krijgt nu toch ook een dual shock controller erbij?

 • Khep gelezen dat tie al de 29ste uitkomt -_-\"

  Maja maar daar stond ook in dat ie net als de 40gb niet BWC is…  Dats wel sourcream dan.. maar t maakt niet zoveeell uuuiiit :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren