1. Red Dead Revolver

Red Dead Revolver

Vroeger, toen we nog klein en onschuldig waren, speelden we Cowboytje en Indiaantje. We genoten ervan. Later werd dat Outlaws, van Lucas Arts. Dat vonden we helemaal leuk. Toch is het naspelen van Western avonturen, die we o zo vaak in films gezien hebben, niet verder gegroeid dan het tekenfilmachtige Outlaws. Capcom maakte daarom tijden geleden een begin aan Red Dead Revolver, maar inmiddels heeft Rockstar daar de rechten van en wordt het spel eindelijk uitgebracht in Europa. Omdat InsideGamer deze week in het teken staat van dit westernavontuur, zullen we vandaag wat dieper ingaan op de verschillende spelelementen.

Red Dead Revolver begint met een trainingswereld waarin toegelicht wordt dat de familie van Red koelbloedig vermoord wordt. Tijdens de gevechten met Mexicaanse huurlingen, spat hij daarom uit elkaar van woede. Ondanks dat het wapen van zijn vader in het vuur ligt, pakt hij het (zichzelf verwondend) toch vast. Red weet een kogel door één van de huurlingen zijn arm te krijgen en jaagt daarmee iedereen weg. Hij blijft achter met niets, behalve het gevoel van woede en wraak. Na de trainingswereld schieten we vooruit in de tijd, wanneer Red volwassen is en klaar om het op te nemen tegen een hele groep slechteriken.

Als speler kruipen we dus in de huid van Red, een cowboy die nogal wat weg heeft van Clint Eastwood. Red gaat op pad om wraak te nemen op degenen die zijn familie hebben vermoord. Red Dead Revolver leidt de speler door allerlei missies, met verschillende doeleinden en zelfs aparte karakters. Zo wordt langzamerhand het hele verhaal achter de corruptie van de gouverneur duidelijk. Het hele spel is erg lineair en elk opslagpunt slaat het spel opnieuw op waardoor de speler niet naderhand nog wat werelden kan vrijspelen. Wel zijn ongelimiteerde ‘continues’ aanwezig.

Red Dead Revolver is een schietspel dat vanuit de derde persoon gespeeld wordt. Het spel speelt zich op verschillende omgevingen af en sommige missies moeten met andere personages gespeeld worden. Deze personages zullen we later nog toelichten. Een groot pluspunt aan de titel is bovendien dat het echt helemaal propvol zit met leuke extra’s. Deze zijn te openen door de missies op een goede, zuivere manier uit te spelen. Verder bevat het spel een optie om het met maximaal vier spelers tegen elkaar op te nemen, in verschillende spelopties.

Naast het standaard sluipen, schieten, rennen en springen, hebben de makers twee andere elementen toegevoegd; Dead Eye en Duel. Dead Eye is een soort Bullet Time (Max Payne), maar werkt net ietsje anders. Immers, de speler bouwt tijdens het spel een balkje op. Wanneer deze vol is, kan Red een aantal vijanden voorzien van rode ‘tags’ (ligt eraan hoeveel kogels er tot zijn beschikking zijn) en met één druk op de knop kan hij vervolgens zijn hele magazijn op de vijand(en) legen. Het mooie aan dit element is dat elk personage zijn eigen specifieke aanval heeft. Duel is anders, maar lijkt hier wel op. Evenals bij Dead Eye wordt het beeld tijdens de gebeurtenis vertraagd en moet de speler een gevecht uitvoeren. Het gaat erom wie van de twee (vijand of speler) als eerste zijn schoten goed heeft getimed en daarmee zijn tegenstander het loodje kan laten leggen.

Dat Red Dead Revolver helemaal vol zit met speciale opties, bepaalde elementen en aspecten, mag duidelijk zijn. Of het spel ook daadwerkelijk leuk is om te spelen, lees je in onze aankomende recensie (vrijdag). Mocht je nog meer willen weten over het spel, dan raden we je aan een kijkje te nemen op onze productpagina of op de officiële webpagina.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • ik ga hem snsl ff proberen als ik de tijd heb>

 • ik wil dit spel hebben man maar wacht eerst op de recensie

  van Outlaw heb ik nog nooit gehoord ik speelde vroeger altijd Maddog Mcree dat was pas een strak spel

 • ziet er een mooie game uit, maar kopen doe ik deze niet

 • dit is niks voor mij…

 • Dat bullettime gaan is wel vet, net zoals max payne. Je kan pcies kiezen waar je gaat schieten en als je dan de bullettime uit zet schiet hij heel snel op die plaatsen.

 • Wordt erg vet deze…

 • Cowboy's…. tja, wat moet ik daar nu van denken. :S

  Eerst kijken wat het spel krijgt in verschillende reviews :)

 • altijd cool, die cowboysfeer in spellen, en deze game heeft voor mij alles om een coole game te zijn

 • Dit spel word zoooo leuk hé ik kan niet wachten.

 • Als ze 'm voor de pc hadden uitgebracht, had ik 'm zeker wel willen hebben.

 • Hijs niet zo heel erg super

 • Volgens mij ligt ie hier en daar al in de winkels. Meestal een dag eerder. Ga maar eens kijken vanavond :)

 • Het is jammer dat deze game niet zo goed loopt, leek mij heel vet.

 • is geen reet aan, leuk idee maar jammer

 • Ik zag hem voor de Xbox, zag er aardig uit maa had geen tijd om te spelen. Zal morgen is proberen…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren