1. Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2 (PS3)

Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2 (PS3)

Call of Duty 4: Modern Warfare is tot nu toe een van de meest gespeelde, als het dat niet is, games op de PS3 en Xbox 360. Vele sites gaven Call of Duty 4 hoge cijfers, zoals negens én zelfs tienen, ook kreeg de game zelfs Game Of The Year awards. Nu het dan al een paar maanden 2008 is, ben ik wel toe aan een nieuwe shooter. Gelukkig komt Ubisoft met een vervolg op hun goed ontvangen Rainbow Six Vegas, namelijk –hoe kon het ook anders- Rainbow Six Vegas 2, maar zou Vegas 2 Call of Duty 4 kunnen evernaren, of zal hij weinig verkopen en binnen drie maanden in de budgetbak liggen?

Vegas 2 gaat verder waarmee Vegas gestopt is. Het verhaal, als je het een verhaal kunt noemen, begint vijf jaar voor het eerste deel in de Pyreneeën. Je krijgt in dit level een korte inleiding wat je moet doen en krijg je uitleg over hoe de knoppen werken. Daarna ga je naar Fabulous Las Vegas. Nou ja, zo ‘Fabulous’ is het niet altijd in Vegas 2. Je komt nu meer op plekken, zoals convention centres, gymnasiums en daken van gebouwen, wat natuurlijk wel leuk is.

Zo moet je in de convention centres gijzelaars bevrijden en in de gymnasiums alle terroristen een kogel door hun hoofd jagen en ook burgers bevrijden van de dood.

Dit keer heet je Bishop en kan je kiezen uit een man of een vrouw. Je kunt daarna helemaal zelf je eigen character aanpassen naar je eigen smaak. Je kunt bijvoorbeeld voor een stoer petje kiezen of gewoon voor een veilige helm. Het customizen in Vegas 2 is dus heel erg uitgebreid. Alles kan veranderd worden van body armor tot aan zonnebrillen, je kunt het je zo gek niet bedenken, ook kan bij elk kledingsdeel je eigen camouflage instellen. Het customizen vind ik echt een pluspunt van Vegas 2, omdat je jezelf helemaal kunt uitleven op je character.

Natuurlijk heb je niet alle kleding gelijk vrijgespeeld en je zult dus beter moeten worden, door bijvoorbeeld een hogere rang te krijgen, want bij Vegas 2 zit een nieuw systeem.

Het A.C.E.S., dat houdt in dat je XP krijgt per kill en goede samenwerking. Het A.C.E.S.-systeem is onderverdeeld in drie categorieën: Marksman, CQB en Assault. Marksmanpunten krijg je bijvoorbeeld door terroristen van een afstand te doden of headshots te schieten. CQB krijg je als je close-combat gevechten hebt of iemand doodt met blindfire en Assaultpunten krijg je bijvoorbeeld als je terroristen doodt met granaten. Als je een hoger level van één van die drie hebt bereikt krijg je een nieuw wapen of XP voor je volgende rang. Het beste van het systeem is nog wel dat je deze punten krijgt bij online en offline.

Helaas ben ik tot nu toe over de online-modus niet erg te spreken. Als ik in een server wil kan ik soms helemaal niet in de server komen. Dit geldt hetzelfde voor co-op en Terrorist Hunt, maar het zou eventueel kunnen liggen aan dat het spel net uitgekomen is. Wel is de multiplayer goed uitgewerkt, zo is het sprinten toegevoegd, zodat je altijd nog kan vluchten als je het te heet onder de voeten word. Zo heb je de verschillende modes, zoals Team Leader, waarbij je de teamleider moet beschermen, maar er is natuurlijk altijd nog de goede oude Team Deathmatch en Deatchmatch. De Terrorist Hunt is dat je samen een bepaald aantal terroristen moet uitschakelen, dit kan ook offline

en online. De co-op is heel erg leuk, zowel online en splitscreen, je kunt nu samen georganiseerd terroristen dood knallen ook kon ik echt zien dat ze Ubisoft zich meer op coöperatief spelen heeft gefocust, want elke kamer kan je bijna wel bestormen via twee kanten.

Rainbow Six Vegas 2 is en blijft natuurlijk een tactische shooter, zowel on- en offline. Zo heb je dus een team van twee bij je, met elk zijn eigen specialiteit. Je kunt ze commando’s geven om bijvoorbeeld een kamer binnen te stormen en alle terroristen te doden of een bom onschadelijk te maken. Tevens kun je onder deuren kijken met de Snake Cam, zo kan je je vijanden benoemen en daarna laat je je teammaten ze doodknallen. Vegas 2 is dus nu meer gericht op coöperatief gamen en dus zul je het team meer commando’s moeten geven. Zo heeft bijna elke kamer twee deuren, zodat je team via de ene kant komt en jij via de andere kant, wat ik al eerder zei. In Vegas 2 zit natuurlijk ook weer het bekende cover systeem en kun je dus met één knop tegen de muur aangeplakt zitten en je team commando’s geven of je vijanden naar de eeuwige jachtvelden schieten. Het naar de jachtvelden schieten van je vijanden gaat erg gemakkelijk met de keuze aan wapens die je hebt. Zo kun je kun je Assault wapen, SMG of Sniper kiezen. Elk wapen kan je tevens ook customizen, door bijvoorbeeld een laser of scope erop te zetten.

Grafisch is Vegas 2 ten opzichte van deeltje één niet echt veranderd. Vegas 2 draait nog steeds op de Unreal-egine en dat was niet zo’n goede optie. Ik heb de game op mijn HD televisie gespeeld en daar waren de graphics redelijk goed, maar op een normale televisie is het wat minder.dan wat je zou verwachten. Verder is de AI van de tegenstanders over het algemeen goed, maar ze staan altijd op vaste plekken en lopen nooit rond. Zo weet je, als je het level een paar keer gespeeld hebt, al precies waar ze staan en kan je ze een gemakkelijk een headshot schieten.

Of de opvolger van Rainbow Six Vegas aanslaat is nog maar de vraag. De mix van tactisch en coöperatief gamen, het XP-systeem in single- en multiplayer en de online-modus heeft mij in ieder geval overtuigd. Of het dé FPS-game van 2008 wordt, moet ik nog afwachten, maar het is in ieder geval je geld waard.

Conclusie en beoordeling

Rainbow Six Vegas 2 is een erg tof spel geworden door een leuke singleplayer te combineren met een goede multiplayer. Het customizen van je character en het wapenarsenaal is erg uitgebreid en de game speelt lekker weg en het gaat dus geen moment vervelen. Ubisoft heeft zich in Vegas 2 meer gericht op het coöperatief gamen en dat is ze goed gelukt. Helaas zijn de graphics niet zo goed. Het nieuwe XP-systeem werkt zowel in de single- als de multiplayer wat ik een erg goed idee vind. Verder is het spel beter uitgewerkt door een paar kleine verbeteringen toe te voegen. Ik vind Rainbow Six Vegas 2 een volwaardige opvolger en ik sluit me dus bij het cijfer van IG aan.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • XP-Systeem
 • Ruime keuze in wapens, kleding en bescherming
 • Coöperatief hoogstandje
 • Lekker Tactisch schieten
 • Minpunten
 • Grafisch
 • Connecten met andere spelers gaat af en toe moeilijk of helemaal niet

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • atari doe eens iets vernieuwens ofzow dit hebben wel al te vaak gezien vraag me af wie hier nog geintresseerd in is ?

 • wanneer komt er een dragon ball z op de PC????

 • Leuk, maar ik had liever nog een vierde deel van Tenkaichi gezien met wat meer vernieuwingen.

 • LOL xD

 • jongens maak gwn een dbz voor de ps3 en xbox360 met serieus elke character die ooit in de serieS zijn gemaakt dus uit dragonball, dragonball z en dragon ball gt maar dan bedoel ik dus ook uit de films

 • Zoals NL-Gamer-NL zegt ik had ook liever dat ze verder gingen met Tenkaichi 4 maar dan verbeterd en meer personage's… Ze gaan nu alleen maar terug met minder personage's .. :( En minder opties..)

  Maar ben wel benieuwd..

 • Ga ff fuckin normaal doen joh!!! Gaan ze de vechtsysteem van Burst Limit gebruiken inplaats van Tenkaichi! gaat tog weg man! Egt dramatisch dit hoor.!

 • Natuurlijk zijn er minder personage's enz. Anders zouden ze de game niet zo kunnen uitmelken hè.

 • pffff

 • lijkt me best wel vet :D

 • pff, waarom blijven ze nou games voor de ps2 uitbrengen. verdient dat zo goed ofzo?

  gooi't op de Wii of 360 ofzo….dan kan ik 't ook spele =P  en breng idd liever gewoon een tenkaichi 4 uit.

  ze maken het alleen maar slechter met minder characters, modi en stages… why?


 • Ik denk dat de DBZ fans liever even wachten op een nieuwe next-gen titel ervan.

 • T zal wel, k koop geen DBZ-games die spelen in de Budokai stijl, geef mij maar BT…:D

 • Goed nieuws want het is exclusief.

 • nee,haal hem toch maar niet,ik heb de demo gespeeld van burst limit en vond ze `stijfjes`vechten.(geen idee hoe het is met de echte game) ik ben wel een fan,ik had vele spellen van dbz waaronder bt3 en 2 . tenkaichi 2 vond ik gewoon geweldig,kon er niet van afbliven maar ik denk dat dit de eerste is die ik laat liggen.zal wachten totdat er een nieuwe en verbeterde komt op de ps3.

 • Atari teert op deze games…

 • Hetzelfde als voorheen met kleine verbeteringen, en dan ook nog op de PS2. Nee dank je Atari.

 • leuk dat ze het nog doen, maar jammer dat het de laatste word.

 • Keep the PS2 Alive people!

 • Ben ik even blij dat ik een 60GB PS3 heb. Nu kan ik deze game (als het goed is) gewoon via de PS3 spelen :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren