1. E3: Conker: Live and Reloaded

E3: Conker: Live and Reloaded

Conker begon zijn leventje als een brave eekhoorn. Maar sinds Conker’s Bad Fur Day het levenslicht zag, heeft hij die reputatie wel verloren. Conker was tijdens dat spel meer bezig met schelden, boeren en kotsen dan met de wereld redden. In Conker Live and Reloaded zullen we Conker van twee kanten zien. Reloaded staat voor de remake van Conker’s Bad Fur Day, met verbeterde, Xbox waardige graphics. Live staat voor het online schietfestijn.

Ik noem het schietgedeelte voor het gemak even Conker Live. Conker Live is een team georiënteerde schietspel dat over twee belangrijke modi beschikt. Ten eerste is er de deathmatch modus, waarbij er in teamverband op elkaar geschoten kan worden zonder dat er een echt doel is. Belangrijker is echter de campaign story modus. Hierin moeten in teamverband verschillende missies en opdrachten uitgevoerd worden. Elke missie gaat gepaard met een heuse verhaallijn en zal verschillende speelmogelijkheden aan het licht brengen. De verschillende missies spelen zich in twee tijdperioden af; het verleden en de toekomst. Hierdoor zal elke missie andere wapens bevatten.

Net als bijvoorbeeld Return to Castle Wolfenstein maakt Conker Live gebruikt van verschillende karakterklassen. Er zijn er in totaal zes en zij gaan schuil onder de namen Skyjockey, Long Ranger, Grunt, Demolisher, Thermophile, en Sneaker. Elke klasse beschikt over een andere vaardigheid en om het vijandige team te verslaan zal ook echt elke klasse ingezet moeten worden. Een ander belangrijk element aan Conker Live is de toevoeging van verschillende voertuigen. Zo zijn er tanks, vliegtuigen en nog veel meer. Alles om jouw vijand zo snel mogelijk naar het hiernamaals te sturen.

De humor zal in het Live gedeelte natuurlijk ook aanwezig zijn. Verschillende karakters lopen het hele spel onder te schelden of te boeren. Ook zijn er tal van visuele grapjes, die de online ervaring niet snel doen vergeten. Zo kun je iemand een headshot geven, waarna hij nog even als kip zonder kop doorloopt. Erg komisch om te zien.

Op de E3 van vorig jaar was het spel als trailer te zien. Dit jaar kon er gelukkig mee gespeeld worden. Het eerste wat opviel waren de graphics, die in vergelijking met vorig jaar een flinke sprong voorwaarts hebben gemaakt. Had de trailer van 2003 nogal last van ‘Nintendo 64 kwaliteit‘, in 2004 liet Conker zien dat hij zich met de grootste Xbox titels kan meten.

Belangrijker is echter de vraag hoe het speelt. Nou, eigenlijk viel het me iets tegen. Het schieten op andere pluizige vijanden werkt allemaal wel en het besturen van verschillende voertuigen is ook te doen. Problematisch wordt het als je vanuit een buitenlocatie naar binnen gaat. Dan werkt de camera niet zoals het zou moeten en zo raakte ik meerdere keren het spoor bijster. Niet dat het spel hierdoor meteen afgeschreven moet worden, want de makers hebben tot en met maart 2005 om dit aan te pakken.

Wat me wel erg aansprak was de beastmode. In deze mode verandert jouw karakter, in mijn geval een stoere beer, in een primitieve versie van zichzelf. Mijn beer ging op vier poten lopen en wist een veel hogere snelheid dan voorheen te halen. Nog leuker was zijn aanval. Je kunt met die aanval namelijk een vijand in één klap afmaken. Het nadeel van deze modus is dat je een stuk kwetsbaarder bent, dus zal er goed moeten nagedacht worden voordat van deze modus gebruik wordt gemaakt.

Conker is in potentie een uitstekend spel. Het spelen in teamverband is al eerder succesvol gebleken en met de humor en de graphics van deze tijd verwacht ik dat Conker hoge cijfers zal gaan scoren. Of het ook echt goed zal verkopen betwijfel ik, want de concurrentie is moordend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ziet er wel grappig uit..

 • can't wait!! :D

  wordt een leuke game via Live!!!

 • Als ik een Xbox en Xbox Live had, zou dit de eerste game zijn die ik koop :). Nu hopen dat ik dat ding een keer in een prijsvraag win ;).

 • lijkt me leuk. n64 versie nooit gespeeld

 • Deze ga ik eker kopen! Die N64 versie is ook echt onwijs leuk! Mr. Poop

 • Dit is niet echt een spel voor mij vrees ik…

 • Lijkt me supertof juist :D

  Ziet er ongelooflijk uit en online lijkt het me echt lachen.

 • ziet er zo vet uit, ik heb zo'n zin in de release, dit ga ik egt spelen tot dat ik erbij neer val!!

 • het n64 deel was al super nu zit die versie erbij ( opgepoets ) en ook nog een seen live functie het kan niet btr =D dit is echt een reden om xbox live te nemen of gewoon een xbox en als fable/sudeki en halo 2 er zijn moet de xbox gewoon siper lopen =D

 • denk niet dat dit een spel is om op de xbox uit te komen….verkeerd publiek maar wel cool spel

 • wat is dan wel het publiek voor zo'n game?

 • Laat me raden…eeeeehm…Nintendo???

  Doe normaal dit is gewoon een kick ass spel en dat weten de Xbox gebruikers wel.

 • naar mijn mening is het publiek voor gc en xbox/ps2 wel iets anders  xbox/ps2

  - veel bloed slaan vechten ;)

  - mooie graphics

  - mainstream, voor iedereen  gc

  -speels

  -happy

  -droog

  -meer gameplay dan grfx  conker hoort ook gewoon bij nintendo maar dit zal ik niet te hard zeggen omdat ik dan weer een fanboy ben maar mainstream spellen verkopen beter op xbox en ps2 en naar mijn mening is conker niet een mainstream spel waar iedereen meteen de lol van inziet en zo ook niet het spel zal kopen.  mensen die eerder dit spel hebben gespeeld weten sowieso dat dit een leip spel is maar denk niet dat iedereen dit door gaat krijgen omdat mainstream gamers gewoon niet vaak reviews checke en op internet gaan kijke, dit doen ze wel in de winkel  en wat iemand er ook van denkt dit is gewoon mijn visie op het xbox publiek en gc publiek en er zit duidelijk verschil tussen • @ mortal marcel—> tuurlijk is dit een kickass spel(en voor mij enige reden om xbox te kopen), heb ook nooit gezegd dat het een slecht spel is  noem me een fanboy…whatever

 • Sinds wanneer heettie "reloaded" ?

 • darkdude. als je voor dit spel een xbox koopt heb je echt geen leven man. okay het is misschien een leuk spel maar parels als halo, sudeki, halo 2, half life 2 misschien en dergeleijke zijn toch echt wel belangrijker. dit is niet zo´n speciaal spel dat je er een xdoos voor moet halen in mijn ogen.

 • @lucovski het eerste deel zit er niet bij! Het hele spel is een remake. Er is eigenlijk niet veel aaan veranderd dan de GRFX die er achterlijk goed uit zien! Het multiplayer gedeelte is wat uitgebreid en live is er aan toegevoegd, mp zat ook al in Conker op de N64.  Maar voor deze game heb ik een XBox aangeschaft dus laat maar komen.

 • @ DaRkDuDe: ik zal je geen fanboy noemen.. Maar wel slecht geïnformeerd en onwetend wat betreft games.

 • lekker grof, erg mooi ook, word een live topper, maar zal denk ik ook erg cool zijn in singleplayer

 • @ munch & abe: dude je kent me niet eens dus kom niet lullen over wat ik wel en niet weet.  darkdude. als je voor dit spel een xbox koopt heb je echt geen leven man—-> hahaha dit is dus precies wat ik bedoel

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren