1. Mario vs. Donkey Kong 2: March of the Minis (NDS)

Mario vs. Donkey Kong 2: March of the Minis (NDS)

Lemmings, je kent het wel. Een geinig spelletje waarbij het de bedoeling is puzzels op te lossen doormiddel van mannetjes (Lemmings) in een bepaalde houding te zetten waarna er weer andere Lemmings tegenaan lopen. Ditzelfde principe is eigenlijk van toepassing op de game Mario vs. Donkey Kong 2: March of the Minis. Alleen het grootste verschil tussen die twee is dat Lemmings gewoon gratis op het internet te spelen is, en dat je voor March of the Minis 40 euro moet betalen. Dus mijn vraag hierbij is natuurlijk of March of the Minis genoeg vernieuwing en toevoegingen biedt dat het een aanschaf waard is. Het antwoord kun je vinden in mijn recensie!

Het succes van de Mini Mario’s is zo groot dat Mario besluit een Mini Mario pretpark te openen. De opening wordt gedaan door Mario en eregast Pauline. In plaats van dat Princess Peach door Bowser ontvoerd wordt gaat Donkey Kong er met Pauline vandoor. Hij neemt haar mee het dak van het gebouw, de negende verdieping. Het is nu aan jou de taak de Mini Mario’s naar boven te bewegen en Pauline terug te winnen.

Op elke verdieping zijn negen levels en een eindgevecht met Donkey Kong. Het leuke van de verdiepingen is dat elke verdieping een hele andere stijl kent. Zo heb je een verdieping die helemaal in stijl is van het Mushroom Kingdom, terwijl een andere verdieping in teken staat van de Jungle. De eindgevechten met Donkey Kong zijn leuke spelletjes als een soort van Duck Hunt en Wack a Mole. De levels zijn ietwat simpel. Althans, op de eerste paar verdiepingen. Naarmate je verder komt biedt de game je wel wat uitdaging. Maar of de levels nou allemaal zo leuk zijn om te voltooien? Nee niet echt. Op het begin zijn de levels verrassend en vernieuwend, maar even later heb je het wel gezien.

Hetzelfde geld voor de besturing. Je moet echt alles met de stylus doen, wat soms vreselijk irritant is. Als je wilt dat een Mini Mario loopt moet je hem als het ware die kant op duwen, wil je dat ze springen kun je hem omhoog duwen. Dit gedeelte werkt nog wel. Maar als er bijvoorbeeld drie Mini Mario’s bij elkaar staan en je wilt dat er eentje loopt, dan lopen ze de hele tijd tegen elkaar aan. En het wordt dan weer een hele klus om ze weer stil te zetten.

Waar ik dan weer wel positief over ben is de Construction zone, hierbij is het de bedoeling zelf levels te ontwerpen. Je kunt met bouwen de stukjes die in de levels van de Main Game zitten. Maar als je echt alle blokjes wilt zul je toch echt alle levels uit de Main Game moet spelen. Omdat je per verdieping die je uitspeelt een kit krijgt met alle blokjes die op die verdieping te vinden zijn. Dit is naar mijn mening het beste deel van het spel, want het werkt gewoon goed. Daarnaast is het ook nog een leuk feit dat Nintendo de best ontworpen levels online zet. Maar op de Main Game en Construction zone na is er weinig tot niks te doen in March of the Minis. Er is nog de mogelijkheid om filmpjes te bekijken en wat foto’s te zien, maar of dat nou zo geweldig is...

Kortom, als je niks voor de Construction zone voelt is het misschien slimmer dat je March of the Minis laat liggen. Want om nou 40 euro uit te geven om een paar middelmatige leveltjes te doen heeft ook geen nut. Bovendien kun je dan net zo goed Lemmings spelen!

Conclusie en beoordeling

Zoals ik ook al in de laatste alinea liet doorschemeren is March of the Minis redelijk beperkt. Er zijn maar twee (!) modi te spelen. Waarvan de Main Game niet eens zo leuk is ook. De Construction Zone is wel erg tof, dat is dan ook meteen het grootste pluspunt van de game. Maar als je de game in z’n geheel bekijkt zie je toch dat er gewoon te weinig te doen is en dat je amper waar voor je geld krijgt. Een klein zesje dus.
5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Levels in Main Game vernieuwend...
  • Construction Zone is tof!
  • Minpunten
  • in de eerste tien minuten
  • Erg weinig te doen.
  • Geld amper waard

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren