1. Mario Kart DS (NDS)

Mario Kart DS (NDS)

Na de delen van Mario Kart op de Nintendo 64, en de Game Cube. Vond Nintendo het tijd om een nieuwe Mario Kart te maken: Mario Kart DS voor de Nintendo DS. Deze Mario Kart versie is dus uitgebracht op een handheld. Het is de tweede hendheld Mario Kart van Nintendo. De versie op de Gameboy Advanced, werd goed ontvangen. Maar je hoort er niemand meer over praten. Is deze game waardig aan zijn reeks?

Mario Kart DS is een race game voor de Nintendo DS. De game kent drie modi, namelijk: single-player, multi-player offline en multi-player online via de Wi-Fi connectie. De single-player splitst zich weer in vijf verschillende modi. Zo heb je Grand Prix mode, om races te winnen en het spel uit te spelen. Nintendo heeft wel iets nieuws geïntroduceerd: Missions. Met deze single-player mode moet je een missie voltooien in een bepaald level met een personage. Die missies verschillen van elkaar, met de ene missie moet je zoveel Monty Mols raken en met de andere moet je alle munten in een bepaalde tijd zien te pakken. Die missies zijn verdeeld in levels. Level één is het makkelijkst en level zes het moeilijkst. Nadat je alle missies van één level hebt gehad moet je tegen een eindbaas. Die moet je op een bepaalde manier verslaan, als je hem hebt verslagen krijg je daar een rating voor. Drie sterren is het hoogste wat je kunt krijgen, het is de bedoeling om alle missies te voltooien en overal drie sterren voor te krijgen. Daar ben je nog wel even mee bezig. Voor de rest heb je de speciale mode Battle. Bij Battle kan je kiezen uit twee verschillende soorten battles: Balloon Battle en Shine Runners. Bij Balloon Battle is het de bedoeling om al je tegenstanders te verslaan doormiddel van alle ballonnen van hun kart af te halen door ze te raken met items. Je krijgt aan het begin één ballon aan je kart. Je kunt maximaal drie ballonnen aan je kart hebben. Je kunt meer ballonnen opblazen door in de microfoon van je DS te blazen. Dat is een zeer goede toevoeging aan deze game en het werkt ook heel goed. Natuurlijk is het niet slim als je direct drie ballonnen aan je kart te doen. Dan krijg je meer slechte items. Bij Shine Runners moet je zo veel mogelijk shines te pakken zien te krijgen. Als alle shines in beslag zijn genomen moet je shines afpakken van je tegenstander, met items natuurlijk. Na een bepaalde tijd vallen de karakters met de minste shines af, net zo lang totdat er één karakter overblijft. Diegene wint. Voor de rest heb je nog de andere normale modi Time Trials en VS. Bij Time Trials moet je een tijd neerzetten in een race en dan probeer je natuurlijk je eigen tijd de hele tijd te verslaan. Dat is niks aan, daar dacht Nintendo gelukkig ook aan. Je kunt ook de tijd van de computer verslaan. Die is natuurlijk heel goed, gebruikt de meest handige shortcuts, gebruikt de boost op het juiste moment en drift perfect. Daar ben je ook nog wel even mee bezig. Bij VS kies je een karakter, daarna een kart en racen maar.

De A.I. is alleen niet zo slim bij deze game. Als je éénmaal de races goed kent en alles hebt uitgespeeld is het een eitje. Zelfs bij de moeilijkste graad op het moeilijkste circuit win je dan met gemak. Het blijft natuurlijk wel leuk. Bij de vorige Mario Kart games ging het om driften óf om het gebruik van items. In deze game is het de combinatie daarvan. Als je niet kan driften, kun je niet winnen. En als je de items niet goed kan gebruiken kun je niet winnen. Maar als je ze allebei goed hanteert ben je niet te verslaan. Bij deze game kan je totaal je eigen stijl toepassen. In deze game heb je de keuze uit twaalf originele karakters. Zoals Mario, Luigi, Peach, Toad, Yoshi, Bowser, ROB en noem maar op. En 36 verschillende karts, als je de Grand Prix mode helemaal hebt uitgespeeld kun je elk karakter in elke kart proppen. Ieder karakter heeft zijn eigen kracht in gewicht, snelheid, acceleratie, driften, bestuurbaarheid en het pakken van items. Kortom je hebt veel keuze in karakters en karts. Je hebt ook ontzettend veel circuits. Maar liefst 32! Waarvan zestien nieuwe, het is alleen jammer dat de circuits niet zo groot zijn. Elk circuit is heel verschillend, je hebt er maar een paar die een beetje op elkaar lijken. Maar dat is alleen het landschap (stad, sneeuw, chocola enzovoort). Ook heeft elk circuit zijn eigen authentieke Mario deuntje. Het geluid is overigens goed, je hebt weer de originele stemmen en het driften heeft ook weer een Mario geluid. De muziek van de circuits passen ook zeer goed bij het circuit zelf. Zo heb je in Bowser’s Castle een spannend muziekje en op Yoshi Circuit weer heel vrolijk. Over vrolijk gesproken, weet je waar ik vrolijk van werd? De graphics! Die zijn uitermate goed in deze game. Je ziet geen grote vierkante blokken, maar mooie afgewerkte omgevingen en karakters. Ik heb nog nooit zo’n afgewerkte game gezien voor de DS als deze.

Wat ook heel goed is aan deze game is de gameplay. Ik heb geen low frame rate ontdekt en de besturing werkt uitstekend. Het enige wat ontbreekt, is een slimme A.I.. Als je een blooper (een blooper is een item dat er voor zorgt dat je tegenstanders die voor jou rijden onder de inkt zitten, waardoor hun zicht wordt belemmerd) gebruikt gaan je tegenstanders langzamer rijden en lijken ze wel dronken, ze gaan helemaal heen en weer rijden. Dan kan je er zo voorbij rijden en sta je binnen de kortste keren eerste. Zelfs als je tegenstander hem gebruikt en het jou ook treft heb je er nauwelijks last van. Met een beetje inzicht kan je sturen via de map op het touch screen. Offline is een blooper dus een sterk item, maar online of multi-player offline hebben je tegenstanders er net zo weinig last van als jijzelf.

Online via de Wi-Fi connectie werkt uitstekend, ik heb er niet zo veel over te klagen. Alleen dat het maximaal met z’n vieren kan. Dat is een beetje weinig, maar je hebt er geen last van het, blijft leuk. Ik vind persoonlijk offline multi-player leuker. Maar dat komt omdat veel vrienden van mij ook een DS hebben met Mario Kart. Maar dat is mijn mening. Bij de multi-player heb je drie modi. VS, Balloon Battle en Shine Runners. Bij de offline multi-player kun je ook via DS Download Play spelen, dat betekent als je de game niet hebt je het kan spelen samen met iemand die de game wel heeft. Als je dat doet heb je een vast karakter in een vaste kart: Shyguy. Maar dat is lang niet zo leuk dan dat je allebei de game hebt. Bij de offline multi-player kun je maximaal acht spelers.

Conclusie en beoordeling

Deze game werkt uitstekend. Hij speelt heerlijk, de gameplay is heel verslavend en de graphics zijn meer dan alleen goed. De authentieke Mario geluiden zorgen voor een vrolijk humeur. Ik beloof je, je hebt weken spelplezier aan dit spel. Het is zonder meer de beste uit zijn reeks en daarom geef deze game zijn meer dan verdiende negen en een half.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Gameplay
 • Geluid klinkt goed
 • Graphics zijn mooi
 • Multi-player werkt goed
 • Circuits zijn leuk
 • Karakters zijn origineel
 • Veel modi
 • Leuke modi
 • Minpunten
 • Circuits soms net iets te klein
 • Weinig maximaal aantal spelers online
 • Niet zo'n slimme A.I.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • :9 dat klinkt goed :9

 • ok leuk

 • MGS 5!!!!! xP

 • Zou echt enorm vet kunnen worden!

 • :)

  Ik zie ook graag een nieuwe game, een Policenauts achtige game zou geweldig zijn! :D

 • Niet echt een verrassing, al had ik eerder geen Metal Gear Solid verwacht maar iets nieuws omtrent Metal Gear.

 • Misschien een soort spinoff? Een nieuw verhaal ofzo, ik weet eigenlijk niet.

 • Tja, een belangrijke franchise laat je niet links liggen natuurlijk.

 • Ik ben de vervolgen een beetje beu, was MGS4 geen mooie afsluiter? Hetzelfde geld voor Halo 4. Komop zeg, bedenk eens iets nieuws in plaats van altijd maar voor de zelfde franchise gaan omdat het financieel gezien veiliger is.  Sommige ontwikkelaars weten gewoon niet wanneer het genoeg is, en als zij dat wel doen, dan neemt een of andere tweederangs studio het werk vaak over.

 • @Conquintor  mee eens

 • Het hoeft niet perse een SOLID game te zijn.

 • Was Hideo niet klaar met de MGS-serie?

 • Volgensmij wordt het een game met dezelfde soort gameplay, maar een nieuwe setting en nieuwe personages. Dat zou ik pas tof vinden.

 • Ze gaan nu waarschijnlijk richten op Big Boss, dus we kunnen Solid Snake niet meer verwachten.  ………………………………………. of Akiba hahahhahahahaah (geintje)

 • Volgensmij wordt het een game met dezelfde soort gameplay, maar een nieuwe setting en nieuwe personages. Dat zou ik pas tof vinden.  Idd, een beetje zoals de GTA reeks.

 • Ik kan voorstellen dat Payton dichter bij zijn familie wilt wonen.  MGS is een goede franiche met een sterk verhaal. Het heeft zoveel diepgang dat het alle kanten kan opgaan met het verhaal. Ook nadat het niet meer met Solid Snake verder gaat zijn er nog veel mogelijkheden. Maar waarom zou je een franchise niet verder er mee gaan als je daar mee bekend mee bent geworden?  Trouwens iedereen vergeet dat er een nieuwe Metal Gear er aan komt, namelijk nummer 3. Deze komt alleen maar op de PSP.


 • Het gaat vast verder met Raiden, tenminste denk ik.

 • Metal Gear 3 gaat in ieder geval door met BiggBoss.

 • Tsja je hebt ook nog cross continental work.

 • Metal Gear: The rise of Outer Heaven……………… let maar op!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren