1. Lost (PC)

Lost (PC)

Waarom valt Hurley nooit af op dat eiland? Hoe komt het dat hun haar af en toe veranderd van lengte? Haarextensies, of is er meer aan de hand? Zou het niet stinken daar, vanwege al die poep? Waarom is er nog geen dikke orgie uitgebroken? Zoveel vragen ik raak er zelf Lost van.

Ja, dat is waar de hitserie Lost namelijk om draait. Bij elk antwoord krijg je weer een boel vragen. Dit heeft een verslavend effect als gevolg en je wilt alleen maar door blijven kijken. Lost is ook niet zomaar een serie, alles is heel goed uitgestippeld door de makers. Dat maakt het een ‘one of a kind’ show. Het is zeer zeker niet gemakkelijk om er een game van te maken. Toch is het gebeurd en de grote vraag is toch wel of het wat is.

Op 22 september 2004 stort Oceanic 815 neer in de Atlantische Oceaan op een eiland. Er zijn 48 mensen die de crash overleven. Al snel ontdekken ze dat het eiland niet onbewoond is en dat er erg vreemde dingen gebeuren. Jij speelt als Elliot, je bent je geheugen verloren door de heftige crash die je hebt gemaakt. Elliot speelt niet in de serie en is dus speciaal voor deze game gemaakt. Je zou denken dat het standaard al een goed verhaal heeft, omdat het de naam Lost meedraagt. Echter is het verhaal wat zwakjes, omdat je dus met Elliot speelt en die is niet zo vaak bij de belangrijke gebeurtenissen. Dit was voor mij toch wel eventjes slikken, want juist die gebeurtenissen zijn erg gaaf en ik had ze graag willen herbeleven. Maar goed, je moet het dus met die Elliot doen. Hij zou echter wel zo op het eiland kunnen zitten, maar het is gewoon jammer dat zijn verhaal niet zo boeiend is. Zoals ik al zei is het erg moeilijk om een goede game te maken van Lost. Ubisoft is er in geslaagd, om de game heel erg herkenbaar te maken. Er zitten heel veel plekken in het spel die gewoon heel goed op hun evenbeeld lijken. Dit geeft de game wat sfeer. Maar dat is niet alles, want de personages zijn ook goed herkenbaar. Daarbuiten komt nog kijken dat de chapters in het verhaal precies het zelfde zijn zoals de serie is. Dat wil zeggen dat het begint met wat er in de vorige aflevering is gebeurd en het eindigt met een cliffhanger. Vooral als je een grote fan van Lost bent zal je de herkenning erg in dank nemen. Ik zei dan ook vaak tegen mezelf: ‘Euh! Dat is ook van de serie! Vet!’

Met de herkenning zit het dus wel snor, alleen is het zo dat er haast niemand op het eiland is! Alleen een paar hoofdpersonages die niks zitten te doen. Dit doet wel erg af van de serie, want je zag op de achter grond altijd wel mensen die met iets bezig waren. Heel erg jammer, want het is zo akelig kaal. Daarbij komt ook nog kijken dat maar vijf mensen van de originele kast hun stem heeft verleend aan de game. De rest is ingesproken door andere mensen, maar dat is ook niet echt overtuigend gedaan. Het is dus teleurstellend, want de muziek die in de game zit is echt heel erg mooi! Het is erg afwisselend en je herkent het direct uit de show. Het herkenbare gedeelte wordt ook veroorzaakt door de graphics, want die zijn namelijk verrassend goed. De jungle ziet er echt heel mooi uit. Er staan veel bomen en planten en het lijkt dus net als of je in de jungle loopt. Wat wel dan weer jammer is dat je maar een beperkte ruimte hebt en je vaak tegen onzichtbare muren zult lopen. Ik had graag toch wat meer vrijheid gehad om die prachtige jungle te mogen aanschouwen.

Het lijkt dus alsof ik nu heel erg deze game afkraak maar het valt eigenlijk best mee, want de gameplay is wel gewoon in orde en ik heb me ook wel vermaakt met het spel. Fans van schietspellen moeten er niet eens aan denken om dit spel in huis te halen, want je schiet hoogstens maar tien keer in heel de game. Het avontuur gedeelte zit er wel genoeg in en het is ook leuk uitgewekt, want het is best divers. Soms moet je iets zoeken, een andere keer moet je als de sodemieter wegrennen voor een zwarte wolk (don’t ask) en weer een andere keer ben je bezig met een

puzzel op te lossen. Dat maakt het dus lekker afwisselend en vervelen zul je zeker niet doen, ook omdat je het spel in ongeveer vijf tot zeven uur hebt uitgespeeld. Ik vind dat erg jammer, want er zit voor de rest geen replay waarde in. Hadden ze nou wat meer momenten van de eerste twee seizoenen erin gestopt dan was het al heel wat leuker. Misschien was het ook een idee om er ook nog gebeurtenissen van seizoen drie in te doen, maar helaas is dat niet zo. De gameplay is dus aardig goed in elkaar gezet en het is lekker afwisselend. Daarbij komt nog kijken dat er, net zoals in de serie, ook flashbacks inzitten. Deze zijn interactief, dat wil zeggen dat je een foto moet maken, zodat je je geheugen weer terugkrijgt. Hierbij moet de foto wel scherp genoeg zijn, de goede positie hebben en op het juiste moment geschoten moeten worden. Je kunt ook dingen oppakken en die dingen ruilen met de eilandbewoner, zo kun je een geweer kopen of wat licht dat vooral erg handig is in de grotten. Al deze dingen zorgen ervoor dat het spel fris blijft en dat is zeker tof gedaan!

Zoveel vragen kende dit spel niet, al was het einde wel echt typisch Lost. De grote vraag werd me al snel duidelijk. Lost is dus niet wat ik gehoopt had wat het zou worden, toch ben ik er wel een paar uurtjes Lost van geraakt en vooral de erkenning deed het goed bij mij.

Conclusie en beoordeling

Lost is echt typisch iets voor de fans. Mensen die het niet kennen, moeten er eigenlijk niet aan beginnen. Daarbuiten heb je het ook zo uitgespeeld, heb je niet zo veel vrijheid en zijn de stemmen niet goed gedaan. Toch kent Lost voor de fans een boel goede kanten. Zo is de muziek fantastisch, is de gameplay erg divers en is het heel erg herkenbaar voor de mensen die de serie volgen. Lost is dus niet echt iets voor de mensen die nog nooit de serie heeft gezien, maar ja wie heeft Lost nou nog nooit gezien!
6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Ziet er goed uit
 • De muziek
 • Gameplay is niet verkeerd
 • Herkenbaar
 • Minpunten
 • Veel te kort
 • Stemmen zijn echt slecht
 • Niet zo'n grote vrijheid
 • Verhaal is niet bijzonder

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik ben blij verrast door deze game. Eindelijke een 3D RPG achtige Dragon Ball game. En dan nog de originele serie ook. NICE!

 • Vind het echt nog niks.

 • vind het echt niks had beter verwacht

 • Ziet er tof uit. En de originele Dragonball is sowieso geniaal.

 • Stom, hij leert de kameha pas een tijdje later dan het begin. Ik hoop da je die in de finale versie pas op het juiste moment leert.

 • Het zal vast en zeker wel fantastisch worden. Leuke game en dan nog over de originele Dragon Ball. Hiervoor zou ik een DS willen. :'(

 • De DB serie vond ik persoonlijk veel leuker dan DBZ & DBGT.

  Ben daarom ook zeer blij dat er ngeens een game van uitkomt.

  Het enige mindere is dat je direct een kamehameha kunt doen, wat hij pas later aanleert.

  Tevens zoek ik ng een goede game voor m'n DS, dus mijn besluit staat vast, ik ga deze zkr & vast halen.

 • Ja noem mij gek maarre..



  Dragon Ball: Origins

  Dragon Age: Origins



  eh?



 • @ JJJur : je bent gek

 • Ziet er leuk uit…:-)

 • Eindelijk een goeie DragonBall-game! Balen dat ik geen DS heb zeg.

 • Mijn interesse is nog niet gewekt, maar wat nog niet is kan nog komen.

 • Breng hem alsjeblieft een beetje vroeg uit, kan niet wachten namelijk.

 • Ik hen nog geen interesse in deze game, maar zo te zien wordt het zeker geen slechte game.

 • Humor in de DB-serie was echt geniaal xD Game lijkt me wel tof, heb alleen geen DS en ben geen fan van RPG's :)

 • Ik kijk hier toch wel erg naar uit. Lijkt een meer dan prima game te worden.

 • Misschien wel halen. Dragon Ball (manga) staat hier compleet in de boekenkast.

 • ziet er vet uit maar ik heb geen ds

 • jeuh aan geslachtsdelen voelen om te kijken of het een meisje of een jongen is XD

 • Vet!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren