1. Skate (X360)

Skate (X360)

De allereerste skategame van Electronic Arts: Skate. Een concurrent van de Tony Hawk’s games was geboren. Heeft Skate de Tony Hawk’s serie overtroffen? Dat lees je in mijn recensie!

In Skate begin je als een amateur-skater die zijn weg wil banen naar de top in San Vanelona (mix van Barcelona, San Francisco en Vancouver). Dit doe je door middel van films op te nemen, fotoshots te maken, pro-skaters te verslaan en wedstrijden te winnen. Hoe meer je wint, hoe meer geld je krijgt en hoe sneller je ontdekt wordt door bekende sponsors. In Skate kan je sponsors kiezen voor vier onderdelen; de schoenen, het deck van je board, de wieltjes en de trucks. Zo koos ik bijvoorbeeld voor de schoenen Nike SB, en voor de wieltjes de sponsor Spitfire. Dit is een leuke toevoeging in het spel, want als je iets wint krijg je meer geld en vaak unlock je ook nieuwe kleding en accessoires van de sponsors. In Skate zijn er ook twee skateboardmagazines: Skateboard Mag en Trasher. Waar je bij Skateboard Mag veel foto’s of wedstrijden moet winnen, moet je bij Trashes veel races winnen en daar ga je meer voor het Sick gedeelte. Hiermee bedoel ik dat je dus moeilijkere en gekkere stunts moet uithalen om op de cover van Trasher te komen.

Dan ben ik aangeland bij de besturing. In het begin kan het frustrerend zijn dat die vervelende trick steeds niet lukt en dat je bijna je controller of Xbox het raam uit wil gooien, maar al snel heb je dit onder de knie. Waar je in een Tony Hawk game een kickflip doet door A+rechts+X in te drukken, moet je in Skate de rechter analogestick naar beneden duwen en dan naar rechts. In feite is de besturing van Skate realistischer, en de camera staat ook een klein beetje onder je board zodat je alles goed kan zien en het net lijkt of je naar een skatevideo kijkt. Soms is deze camera irritant, want dan zie je niet goed waar je heen gaat, maar verder maakt dat niks uit. Ook een klein minpuntje is dat je niet van je board kan afstappen. Als je bijvoorbeeld een opdracht verknalt, dan moet je weer helemaal terug skaten naar dezelfde plek, maar dit kan ook sneller door naar het menu te gaan en op ‘Restart event’ te klikken.

Het online gedeelte van Skate is goed uitgewerkt. Je kunt je eigen profiel bekijken, zien hoeveel race- of trickevents je hebt gespeeld, je eigen zelfgemaakte footage bekijken en uploaden naar Internet, en hoeveel EXP je hebt verdiend. Om je rang in Skate omhoog te halen, moet je EXP verdienen. Er zijn verschillende spelmodes zoals Death Race, SKATE, Jam, en Spot Battle. SKATE kan je vergelijken met HORSE bij Tony Hawk of met ezelen bij voetbal. Degene die een trick doet moet die nadoen, en als het mislukt, dan heb je er dus een letter bij, en als je alle letters hebt gehaald heb je verloren. Bij Spot Battle moet je zoveel mogelijk punten halen op een bepaald object, bijvoorbeeld een trapleuning of een funbox. Verder is er ook nog de optie om je eigen vette trick(s) in het zonnetje te zetten via een handige moviemaker. Upload dit in een filmpje en je hebt een perfect filmpje voor op EA Skate.Reel die andere mensen weer kunnen bekijken en een cijfer ervoor kunnen geven.

Conclusie en beoordeling

Al met al is Skate een toppertje voor skateliefhebbers. Ik raad wel aan om de game niet te halen als je niet goed met de besturing kan omgaan, want dan wordt het niks en dat is zonde!
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Singeplayer en online
 • Realistisch
 • Graphics
 • Moviemaker
 • Minpunten
 • Niet van je board afstappen
 • Glitches
 • Tricks lijken op elkaar
 • Besturing soms irritant

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • interresant

 • Lijkt me ook iets te ingewikkeld voor een MMO, maarja het blijft Blizzard. Als één ontwikkelaar een uitdaging uit kan is het Blizzard wel.  Persoonlijk hoop ik op een warcraft 4 maarja…

 • Moeten ze zelf maar even uitzoeken, ik ben met de huidige MMO's nog geen fan van het genre. Misschien als er ooit een Halo MMO komt of iets dergelijks dat ik het even zou proberen.

 • ik ben al blij al ze een ordinaire WOW-rip ervan maken!

 • Zal vast niet heel simpel zijn, maar mensen die dat voor hun werk doen zouden er toch wel moeten uitkomen.

 • Het zal zeker nog een aantal jaar duren voor er uberhaupt informatie komt over die Next-Gen MMO. Zeker nu Starcraft 2, Diablo III, WotLK voor de deur liggen te wachten om uit te komen.  Maar een Starcraft MMO.. mwah weet het niet hoor. Zal inderdaad lastig worden.

 • Ik kan me voorstellen dat je overspannen raakt enkel en alleen van de gedachte om weer een hele MMO-opzet te moeten uitvoeren. Ach, ze moeten eigenlijk niet zeuren, daarvoor zijn ze toch ook in de gamesindustrie gaan werken.

 • Als ik al hoor dat ze met WotLK als uren maken die mensenlijk al nauwelijks normaal zijn

  En ik blizzard ken dat ze altijd alles perfect gebalanced wil hebben ze met 3 faction een leuke kwestie voor de schotel (zouden) krijgen

 • ik hoop ook op een warcraft 4, want als ze nog een uitbreiding voor wow, moeten ze dat wel doen. het WoW verhaal komt van WC3

 • Wellicht eerst een warcraft maar dat er een SC MMO gaat komen staat eigenlijk zo goed als vast.

 • Persoonlijk hoop ik op een warcraft 4 maarja…  ja, daar heb ik ook wel zin in..*droomt weg in gedachten*  Nouja, ik snap ook iet waarom blizzard nog een soort WoW zouden willen maken. Wow is nog steeds zo'n succes( weet ook niet waarom ).


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren