1. Nintendogs: Labrador & Vrienden (NDS)

Nintendogs: Labrador & Vrienden (NDS)

Het is bijna je verjaardag. De Nintendo DS bundelpack ligt pas in de winkel. Op 16 oktober kreeg ik een leuk pakketje van mijn ouders. Hierin vondt ik een mooie blauwe Nintendo DS, en de game Nintendogs. De dagen daarvoor had ik nonstop mij lopen verbazen over deze game, en ging vrijwel gelijk me deze game aan de gang.

Zoveel opties, zo weinig tijd

Nintendogs is een simulatie van het hebben van je eigen hond. Aan het begin van de game mag je één van de 3 schattige hondjes uitkiezen. Deze neem je mee naar je virtuële huis, en geeft hem/haar een naam. Nadat dit gebeurt is, zal je je eigen gang kunnen gaan, en er zijn zoveel opties. Ik kon me voorstellen dat mijn arme Ollie (ja, ik noemde mijn hond Ollie) misschien een wat overvolle blaas had, dus besloot ik om een leuke wandeling te maken. Dit doe je door een route uit te stippelen op een kleine kaart met behulp van het touchscreen. Naarmate je vaker gaat wandelen, zal je hond ook langere ritten kunnen maken. Zo zul je andere route’s kunnen nemen en leuke pakketjes onderweg kunnen vinden, die je vervolgens kan verkopen in de shop, of kan houden om aport mee te spelen met je hond. Houd je hond wel weg bij de vuilnisbakken.

Maar natuurlijk is je hond na een wandeling wel even uitgeput. En nu komen we aan bij een van de pluspunten van Nintendogs. Er is zoveel te doen met je eigen hondje. Je zal je hond bijvoorbeeld trucjes kunnen leren, zoals: Pootje geven, dood spelen, af gaan, en zelfs een handstand. Je leert je hond deze trucjes door bijvoorbeeld zijn pootje voorzichtig op te tillen met je stylus. Wanneer je deze hoog genoeg optilt, krijg je een icoontje rechts boven van je scherm. Wanneer je hier op klikt, zul je een commando in kunnen spreken via de microfoon van de DS. Na een paar pogingen zal je hond dit commando door hebben en vervolgens gaat de hond bijvoorbeeld zitten als jij zit zegt. Het leren van een trucje kan wat tijd in nemen, maar het is simpel en verslavend. De mic vangt goed je stem op, en je kan wanneer je in een wat luidruchtigere omgeving zit je mic ook op een lagere gevoeligheid zetten. Wel is mij opgevallen dat het niet erg slim is om je hond een trucje te leren, terwijl je op een vliegtuig zit. Je hond zal minder goed reageren op jou stem, of sneller commando’s door elkaar halen.

Om je hond goed te kunnen onderhouden, en wat meer stuff te kopen, zal je toch ergens geld vandaan moeten halen. En wat verdient beter dan het winnen bij wedstrijden? Je zult je hond in kunnen schrijven voor verschillende competities, namelijk de behendigheids wedstrijd, de gehoorzaamheids wedstrijd, en de frisbee wedstrijd. Bij de behendigheids wedstrijd zal je je hond zo snel mogelijk moeten navigeren over een hindernisbaan. Bij de frisbee wedstrijd zal je een frisbee moeten gooien, die vervolgens door je hond gevangen moet worden. Hoe verder je gooit, hoe meer punten je krijgt, ALS je hond hem natuurlijk vangt. En bij de gehoorzaamheids wedstrijd zal jij je hond verschillende trucjes moeten laten uitvoeren. Voor alle wedstrijden zal je veel moeten trainen, en allemaal zijn deze westrijden erg vermakelijk. Naarmate je eerste wordt, zal je met steeds hogere cups mogen meedoen, waarna je meer geld wint. Je mag maximaal aan 3 wedstrijden meedoen per dag.

Natuurlijk is elke hond wel uitgeput na zo`n evenement en zal veel verandtwoordelijkheid vragen. Zo zal je je hond regelmatig moeten wassen, borstellen, en natuurlijk voeren. Doe je dit niet voor een lange periode, dan zal je hond weglopen... Tenminste, dat zegt de handleiding. Kennelijk moet je wel een hele slechte eigenaar zijn om dit te laten gebeuren. Zelfs na langdurig nier meer spelen van deze game, heeft mijn trouwe Ollie mij nog niet verlaten.

Ollie, poot

Zoals al eerder gezegt, bestuur je de game volledig met het touchscreen van de DS. Je laat je hond commando’s uitvoeren door ze hardop in te spreken in de mic, en vrijwel al het andere doe je met het touchscreen. Dit werkt snel, makkelijk, en is erg inovatief. Dit is de perfecte game om te laten zien wat de DS tot in staat is. Honden reageren anders wanneer je ze op verschillende plekken aait, en je zult gelijk weten of je verder moet gaan, of maar beter kan stoppen. Het voeren, aaien, en spelen is ook niet erg ingewikkeld. Het zal wat oefening kosten om die frisbee echt aan de andere kant van het park te krijgen, maar je krijgt het snel onder de knie. Het is leuk om af en toe even een bal tevoorschijn te halen en deze de kamer rond te gooien. Natuurlijk kan je ook een tissue doos naar je hond gooien en genieten van je hond, die vol angst blaft naar de kwaadaardige tissue’s. Verder is er ook nog een functie om jou hond kennis te laten maken met de Nintendog van je vriend via de draadloze verbinding van de DS. Zo zul je ook nieuwe rassen in je shop krijgen. Daarnaast kan je ook even lekker klooien met het hondje van je vriend(in).

Wie is het liefste hondje van de hele game~?

Nintendogs ziet er voor een DS game geweldig uit. De hondjes zijn goed afgeleid van hun echte ras en zien er gedetaileerd uit. Ook is de manier waarop je hond reageert erg realistisch, zoals het verwarde koppie dat je hondje trekt als jij een commando raar inspreekt. De audio is ook goed verzorgt. Zo`n beetje elke hond heeft een andere blaf, of kef en de vele deuntjes die in de game zitten zijn vrolijk en verslavend.

Conclusie en beoordeling

Nintendogs is een leuke game die perfect laat zien wat de Nintendo DS allemaal kan. Het touchscreen wordt goed benut, en het is geen rotklus. Verder is er ook zoveel te doen in Nintendogs en ziet de game er ook nog eens goed uit. Vandaar dat deze game ook een dikke 9 krijgt.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Schattige, mooie hondjes.
 • Veel te doen.
 • Verslavende bezigheden.
 • Minpunten
 • Game is niet goed te spelen in een vliegtuig of dergelijke.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • echt een te vette game

 • Lijkt me ook best koel. Ik vind het wel raar dat ze er niet een soort personage-editor in hebben gestopt! Ik bedoel, wat met wapens kan, zou toch ook moeten kunnen met kleding? Of kun je je verdediging helemaal niet opschroeven?

 • Hmm… Nog even afwachten dus. Het klinkt erg goed allemaal, maar er kunnen nog veel dingen misgaan.

 • Lijkt me echt een toffe game worden. Ik verwacht ook niet anders van de makers van Brothers in Arms.

 • Klinkt allemaal erg goed, maar nog maar even afwachten..

 • lijkt me wel een goeie game maar het is nog wachten todat hij uit is

 • Toch wel vett joh…:)

 • @Freestyleforce  idd

 • nee. gow 2 gaat voor

 • @j4cky  Deze komt voorlopig dan ook nog niet uit.

 • Dit lijkt me een hele toffe game

 • Lijkt me een hele toffe game worden!

 • Ik vond het grafisch ook behoorlijk tegenvallen!

 • Die dingen waar ze in rijden lijken wel op één bat-pod

 • prachtig hoe de vijand schreeuwde wat voor vette game dit wordt :P

 • nog even geduldt!

 • Dat Co-op lijkt me zo vet!

 • Ik wacht op de release en kijk dan wel naar de reviews.

 • Weer een spel die mij de moeite niet waard lijkt. Ochja ze overleven het vast ook wel zonder dat ik deze aankoop maak.

 • Hm dit zijn toch mmo toestanden met al die wapens met xx+ damage/defense etc mode. Hopelijk is het meer dan dat want een hoop wapens maken een game niet, het is mogelijk een leuk element maar je moet toch vooral kijken naar de gameplay. CO-op is wel weer mooi meegenomen maar deze titel weet me nog niet te overtuigen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren