1. E3: Burnout 3

E3: Burnout 3

Volgens velen hét racespel van de E3 en ik kan deze mensen daar geen ongelijk in geven. Burnout 3 stond als een huis en is nog beter, gaver en sneller dan de vorige twee delen bij elkaar. Wij speelden het spel natuurlijk op de E3 en hadden in eerste instantie een gesprek met de man achter Burnout 3 en ontwikkelaar Criterion Studios, Alex Ward. Helaas, op de Electronics Arts stand wist men van niets. En voor de mensen die het nog niet opgevallen is, Electronic Arts gaat inderdaad Burnout 3 uitgeven.

Burnout 3 is zo’n racespelletje dat je gewoon kunt oppakken en direct kunt spelen. Het is gewoon gassen geblazen en racen maar, net als in de vorige twee delen. Met dit derde deel laat Criterion Studios zien dat ze nog meer uit de Burnout serie weet te persen. Burnout 3 bevat meer wagens om in te rijden, meer en hardere crashes, meer speelmodi en een online spelmodus voor de PlayStation 2 en onofficieel ook voor de Xbox. Zoals je waarschijnlijk wel weet hadden EA en Microsoft tijdens de E3 melding gemaakt van het feit dat EA nu ook Live gaat op de Xbox.

Tijdens een potje racen blijkt dat het grafisch allemaal weer ontzettend goed is en de snelheid enorm is. Je moet echt geconcentreerd spelen, want wanneer je even niet oplet bots je tegen één van de vele tegenliggers aan. Wanneer dit gebeurt moet je direct op R1 (PlayStation 2 versie) drukken zodat de slowmotion modus gestart wordt. Het is dan zaak om zoveel mogelijk mede tegenstanders bij je crash te betrekken zodat je meer punten krijgt en de boost meter nog hoger oploopt. Zodra je een echte crash hebt vliegen de polygonen en lichteffecten over het scherm. Crashen was nog nooit zo leuk.

De irritante politiewagens zijn in dit derde deel verdwenen en daarmee ook de licenties. Nu heb je de beschikking over 70 wagens die helemaal gesloopt kunnen worden. Met het aantal circuits zit het ook goed, Burnout 3 bevat namelijk maar liefst 40 racetracks. Daarnaast bevat het spel, zoals gezegd, ook veel speelmodi. Zo kun je gewoon even snel een potje racen in de Race modus of meedoen aan een kampioenschap in de Championship modus. Daarnaast is er nog een Last Man Standing modus en kun je voor de snelste ronde gaan. Uiteraard heeft Criterion Games ook weer een aantal pittige uitdagingen in het spel geplaatst en kun je samen met vrienden racen in de multiplayer modus. Je kunt het dan met z’n tweeën tegelijkertijd door middel van splitscreen tegen elkaar opnemen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor de online modus. Wat we daar allemaal van kunnen verwachten is ons nog niet bekend.

Na het spelen van Burnout 3 kan ik niet meer wachten tot ik het spel in mijn handen heb. De PlayStation 2 versie die ik gespeeld heb zag er enorm goed uit en daarom kun je er vanuit gaan dat de Xbox versie dat vast en zeker ook is. Het staat in ieder geval vast dat Burnout 3 genoeg ingrediënten bevat om een absolute topper te worden op arcade racegebied. Burnout 3 ligt in september al in de schappen voor de PlayStation 2 en Xbox.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Deze moet ik gewoon hebben want de vorige games waren al zo goed dus al worde deze maar half zo goed is ie al strak.

 • met xbox live wordt dit een hele vette game!

 • Ik vond de eerste twee delen top, deze ga ik zeker halen. Ik hoop wel dat het spel dit keer minder lineair wordt.

 • deel 1&2 waren zeker super.. :D

  het lijkt er op dat deel 3 alleen maar beter wordt :)

 • Jammer dat het niet op de Cube komt. :(

  Maja dan wel op de Xbox, deel 1 van Burnout was erg goed, deel 2 beter en nu wordt het nog beter. :)

  Denk dat het door EA komt, ze hebben een heel wat groter budget nu.

 • ziet er mooi uit…

 • Hidde, ik wil niet aangevallen worden op wat ik nu zeg … maar er zijn kleine geruchten die zeggen dat Burnout toch nog op de Cube gaat komen (waarschijnlijk heel stuk later) die plannen schijnen namelijk op tafel gekomen te zijn sinds Burnout een EA franchise geworden is.  Dit is alleen maar op basis van de grote geruchten molen en E3 verhalen van een vriend … maar meer weet ik er ook niet van … laten we bidden :)

 • Bidden? Gewoon een xbox er bij halen :)

 • Jajaja dees word erg vet ! :D

 • Nice…..Crashen Like never before…I Like it…

  Can't wait to play!!:D

 • Dan heb jij deel 2 niet gespeeld Berrie.

  Er was toch zo'n speciale modus in deel 2?

 • Ik denk dat hij de licenties bedoelt. Ik heb geen gelicenseerde auto's gezien in Burnout 1 of 2.

 • wel grappige game

 • Lijkt me echt een vette game, toch bagger dat ie niet op de cube komt

  :(. Nou ja, als ik op de een of andere manier aan veel moela kom, koop ik wel een xbox en speel em daarop.

 • Lijkt mij ook een vette game, ik ga hem zeker halen.

 • ik dacht dat hij pas in september in amerika zou liggen….

 • soso, maar gaat ie nouw ook met de xbox online of hoe zit het???

 • okay, ja dus

 • Ehm… Welke politie wagens? Ik heb Burnout 2 helemaal suf gespeeld en kan me er niet eentje herinneren… Of wacht ff… Met die championship, moest je dan niet als cop een auto te grazen nemen?

 • Ja, waarmee je als je wint dan de auto van de crimineel krijgt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren