1. Call of Duty 4: Modern Warfare (X360)

Call of Duty 4: Modern Warfare (X360)

De Call of Duty serie mischien wel de beste first person serie van deze tijd. Al vanaf deel 1 was ik verkocht met die fantastische Multiplayer en die toch best wel vermakelijke Singleplayer. Daarna kwam Call of Duty 2 die game was nog beter als deel één. Deel 3 was voor de meeste het slechste deel uit de serie. Maar niemand denkt nu meer aan de vorige delen. Lees hier mijn recensie over Call of Duty 4 Modern Warfare.

Dit vierde deel in de Call of Duty reeks gaat niet zoals we gewend zijn van eerdere delen verder in de tweede wereld oorlog. In dit deel gaan we naar de toekomst. De ontwikkelaar Infinity Ward is daar erg slim in geweest omdat zowat iedereen de tweede wereld oorlog zat was. Het eerste (echte) level begint gelijk goed je komt per helikopter aan op een containerschip waar je zal moeten overleven. aan het eind van dat level komt het schip ten zinken en moet je samen met je teammaten snel weg zien te komen. Die intense actie daar gaat het bij Call of Duty 4 (CoD 4) om

Zoals ik al zei speelt de game zich niet af tijdens de tweede wereld oorlog. Het is dan ook logisch dat je niet met de Amerikanen tegen de Duitsers vecht. In CoD 4 speel je met de Amerikaanse partij U.S.M.C en met de brittse partij de SAS. Met de amerikanen vecht je tegen de Russen en met de Britten tegen de Arabieren. Je hebt dus eigenlijk 2 campaigns maar dat merk je niet echt omdat de twee verhaallijnen door elkaar lopen . Aan het einde van de game komen allebei de verhalen samen tot één wat echt een heel filmisch einde oplevert.

De levels in CoD 4 zij heel gevarieerd je komt echt elk level ergens anders. Mijn favoriet is toch wel het sniper level in Oekraïne. Je gaat samen met je teamgenoot sluipend door het level heen het voelt zo verdomt goed om iemand door ze kop heen te schieten.

Als je de single player die overgens niet zo lang duurt uitspeeld unlock je de Arcade mode. In deze mode kan je het hele verhaal nog een keer spelen maar dan voor punten. Je krijgt punten als je de vijand dood schiet en als je het level binnen een bepaalde tijd haalt. Dit kan best verslavend werken omdat je steeds je highscore wilt verbreken.

Maar als je tegen iemand zegt Call of Duty zal die ongetwijfelt zeggen owja die game met die vette Multiplayer. Ook in dit deel is de Multiplayer weer ijzersterk. Je eerste potje online zou ongetwijfeld raar zijn, zo zal je punten krijgen als je iemand killt, zulke punten heten Experience Points. Met deze punten rank je, je begint de Multiplayer als level 1 maar hoe meer je speelt hoe hoger je wordt. Ook dit is heel erg verslavend. In je eerste paar potjes zal je een paar wapens hebben maar naar verloop van tijd zal je er steeds meer krijgen ook zal je wapens kunnen upgraden. Zo kan je er bijvoorbeeld een silencer op zetten of gewoon een betere richter zodat je de vijand nog beter kan afmaken. Ook heb je Perks die ervoor zorgen dat je extra dingen kan, zo heb je bijvoorbeeld speciale granaten, rpg's en bommen maar je hebt ook Perks waardoor je sneller kan herladen of dat je langer kan rennen en zo heb je nog veel meer. Hierdoor blijft de Multiplayer lang boeien. Want je kan je eigen stijl creëren. Al met al is CoD 4 een fantastische game geworden

Conclusie en beoordeling

Als je van shooters en van online actie houd moet je Call of Duty 4 zeker in huis halen. De Multiplayer is zeer verslavend en de Singleplayer is ook om van te genieten
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Graphics
 • Intense actie
 • Multiplayer
 • Punten systeem
 • Minpunten
 • Korte Singlepayer

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • RAYMAN!

 • Als eerst (toch?) partygame die echt van het Balance Board gebruik maakt zeker lachen met een feestje, indrinken en zo. Maar stiekem hoop ik op een échte Rayman. Of die dan op de Wii of 360 verschijnt boeit me niets.

 • Vind het niet kunnen dat die domme konijnen Rayman naar de achtergrond hebben geduwd. Als ik een Rayman titel speel wil ik ook fatsoenlijk met Rayman spelen en niet lastig gevallen worden door die konijnen.

 • ziet er wel vet uit voor de minder jarige maar voor mij hoef ik het niet te hebben en heb ook geen Wii

 • RAYMAN!  rayman! :)

 • inleiding _0_

 • Lol je humor!

  Die konijnen moger er best wel zijn, maar rayman hoort ergens anders!

 • Laat Rayman 4 maar komen. Een goede platformer, dat willen we zien!

  Ik wil ook even zeggen dat de inleiding meesterlijk is..:P

 • Als eerst (toch?) partygame die echt van het Balance Board gebruik maakt zeker lachen met een feestje, indrinken en zo. Maar stiekem hoop ik op een échte Rayman. Of die dan op de Wii of 360 verschijnt boeit me niets.  Waarom moeten party games altijd vergezeld worden met bier e.a. alcoholische dranken?  Dat geeft hartstikke slechte voorbeelden, doe er wat aan, IG!


 • haha@Gamer Arjen. ik hoop oprecht dat dat een grapje was =P  @impressie: Het mag dan wel leuk zijn, maar het is nou niet echt dat je zegt een gat in de markt. Dit ga ik niet halen. (Net als de andere raving rabbids games, teveel lollers voor mij haha)

 • Quote:

  Als eerst (toch?) partygame die echt van het Balance Board gebruik maakt zeker lachen met een feestje, indrinken en zo. Maar stiekem hoop ik op een échte Rayman. Of die dan op de Wii of 360 verschijnt boeit me niets.  Waarom moeten party games altijd vergezeld worden met bier e.a. alcoholische dranken?  Dat geeft hartstikke slechte voorbeelden, doe er wat aan, IG!  Oh god.. dat meen je niet…  Ontopic:  nou, kan ik wel weer gaan zeiken over uit melkerij, maar daar ben ik te moe voor, verder een leuke game • waar je moest proberen met jouw konijn andere Snuitjes in elkaar te meppen  dit stuk lag ik dubbel van het lachen, als ie net zo malotig wordt als de andere uit de serie komt het wel weer goed

 • A-yuk!

 • RAYMAN!  Waar? Ik zie geen Rayman

 • !RAYMAN!  Whoeeee howww howwww woeeeee whoeeeeeee

  yeeeaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

  leeeeeeekkkkkkeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  yeeeeahhh noooooooooooooooooobbbbbbbbbbbs

  yeah bit**  weet niet waar dit opslaat maar ik ben niet blij


 • ow ja ik zie ook geen rayman aleen maar nep konijnen

 • hmpf weer die konijntjes zou ik een gun moeten kopen om die konijntje lekker afschieten

 • Goofy is grappig, maar dit lijkt me niks

 • Ik vindt de laatste rayman's niet meer met de echter Rayman 1,2 en 3 te maken hebben.  Die waren nog goed en origneel, deze konijnen kunnen beter solo verder gaan.

 • Zoals iedereen hier zegt begint rayman zich een beetje op te splitsen in 2 games waarvan deze eigenlijk geen rayman zou mogen heten aangezien hij niks met het orginele genre temaken heeft.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren