1. Call of Duty 4: Modern Warfare (PS3)

Call of Duty 4: Modern Warfare (PS3)

Amerikanen en Arabieren… Ze zijn totaal geen vrienden.. Kijk je naar het nieuws: “Achmed heeft zelfmoord gepleegd” “Amerikaanse soldaten schieten ‘perongeluk’ onschuldige burgers neer..” Dat die landen niet goed met elkaar om kunnen gaan, bewijst Call of Duty 4: Modern Warfare ook helemaal… Je zit hier niet op de bank naar het journaal te kijken, nee je kijkt op dit moment naar mijn recensie, mijn recensie over Call of Duty 4: Modern Warfare!

Je merkt dus dat het niet zo goed gaat met die twee landen. Vroeger moest je in Call of Duty tegen de Duitsers strijden dit keer is het anders. Dit keer zit je in de tegenwoordige tijd, met tegenwoordige wapens en tegenwoordige oorlogen. In Call of Duty 4 (CoD4) vecht je met twee partijen. De Amerikanen (U.S.M.C) En de Britten (SAS). Je kent ze waarschijnlijk allebei, of je hebt er wel eens een keertje van gehoord. Met de SAS vecht je tegen de Russen. En met de U.S.M.C. vecht je tegen de Arabieren. Nu lijkt het dat je in CoD4 in twee oorlogen zit. Dit zou op het begin ook even zo lijken, maar tegen het einde komt het verhaal elkaar tegen, maar daar ga ik niet teveel over zeggen.

De eerste missie ga ik wel beschrijven, er is een storm, wind en het regent. Jij zit in een helikopter met je mannen. Jullie vliegen naar een boot toe, daar zitten jullie vijanden. Je gaat via een touw naar beneden, en de actie is begonnen! Meteen beginnen je maten op de vijand te schieten. “Clear” hoor ik één van me maten zeggen. We gaan weer verder. Er komt een dronken man op ons aflopen. Ik pak me MP5 en schiet hem vanaf ze ballen helemaal lek!

We staan nu voor een deur. Ik moet een flashbang naar binnen gooien. Ik volg het bevel en ik hoor me flashbang ontploffen. We rennen naar binnen en we helpen de Russische soldaten een handje naar het hiernamaals. Dan vliegt er een raket in het schip, je ziet even het licht niet meer, maar dan zegt je ó zo lieftallige kapitein: “On youre feet soldier, you are still alive!” Het schip loopt vol met water, je begint keihard achter je mannen aan te rennen. Je voelt nu de spanning, die je van het begin tot aan het eind in CoD4 voelt.

Dit was dus alleen nog maar de eerste missie. In CoD4 zit dus heel veel spanning. Dat vind ik heerlijk aan dit spel. De missies mogen dan voor sommige lineair zijn, maar dat merk je dus echt niet, tenminste ik. De missies zijn ook erg mooi gemaakt, het lijkt net alsof je echt in die oorlog zit. Grafisch is CoD4 ook helemaal top! Ik zelf vind het Sniper-level het mooist gemaakt, je voelt de Radioactieve sfeer gewoon! Verder is de gameplay ook erg mooi gemaakt, de besturing voelt ook lekker aan, vooral met granaten gooien. Op het begin moet je wel even wennen als je al andere shooters heb gespeeld, maar na een tijdje wil je ook gewoon niet anders! Bijvoorbeeld als je geraakt word verschijnt er blood op het scherm, en als je echt hard geraakt word gaat je personage hijgen en gaat het bloed op je scherm knipperen. Hetzelfde met een Flashbang of Stun granaat. Als er eentje vlak bij je valt, word heel je scherm wit, en ben je dus makkelijker uit te schakelen.

De singleplayer is dus helemaal geweldig. Als je de singleplayer heb uitgespeeld, kan je natuurlijk aan de beroemde CoD online modus beginnen. De online modus vind ik echt waar één van de beste online modus ooit! (Het kan ook komen omdat ik nooit Counterstrike heb gespeeld..) Je hebt echt zoveel mogelijkheden. Bijvoorbeeld het XP systeem. Het is een soort van punten systeem. Als je iemand dood schiet, een vlag veroverd of een gebouw veroverd, krijg je XP punten. Als je een aantal XP punten heb ga je een rank omhoog. Je begint natuurlijk bij rank 1, soldaat. En je eindigt bij Rank 55. Als je die rank heb gehaald, kan je weer opnieuw beginnen. Dit heet de Prestige Mode. Als je dit doet ben je al je wapens en perks kwijt. Je krijgt wel een ander ‘plaatje’ voor je naam. Perks zijn hulpmiddelen die je kan toevoegen aan je soldaat. Zo heb je bijvoorbeeld: ‘The Last Stand’. Met die perk kan je als je wordt neergeschoten nog snel je pistool trekken en iemand doodschieten/neerschieten voordat je zelf doodgaat.Op het begin is dat nog leuk maar later baal je wel ervan als je iemand van een afstand neer schiet en je ziet hem dan met zo’n lomp pistooltje schieten… Je hebt ook: ‘Matyrdom’. Dat is een perk als je word vermoord dat je dan nog een granaat laat vallen. Dit is ook erg irritant. Als je dus iemand met je mes afmaakt word je alsnog vermoord met zo’n granaat. Als je bijvoorbeeld in een kleine map zit, liggen er overal granaten op de grond, dit zorgt voor veel drukte. Zo ga je dan wel soms 20 keer of meer dood door die stomme granaten. Dit is dus een minpuntje. Ik vind zelf ook dat op een gegeven moment het online je gaat vervelen. Dat had ik bijvoorbeeld. Maar net toen ik een oorlogsfilm had gezien, kreeg ik eigenlijk wel weer zin! Zo nu ben ik dus weer vol CoD4 aan het spelen. Dus ik ben het helemaal eens dat bij IG deze game; ‘Game van het Jaar’ is geworden!

Conclusie en beoordeling

CoD4 is gewoon een erg goede game. Online is helemaal top! En de singleplayer is ook gewoon helemaal toppie! Als je van shooters houd, en van online spelen. Koop dan CoD4! Game van het Jaar!
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Een geweldige SP
 • Grafisch prachtig
 • En een hele goede Online Modus..
 • Minpunten
 • maar die kan soms een beetje gaan vervelen.
 • Sommige perks zorgen voor veel verwarring.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Alleen we are scientists is tof. verder ken ik alleen pendulum…

 • In GT2 zat nog echte muziek. :-)

 • The subways :D

 • hmpf de meeste ken ik wel maar toch in gh world tour zit er betere

 • de meeste ken ik niet xD

 • PENDULUM!

 • PENDULUM FTW. Zitten trouwens wel wat nrs. bij die ook al in Motorstorm 1 zaten. Zoals Wolfmother, konden ze geen andere songs krijgen ofzo :S.

 • oh mijn god… ik ken er gewoon geen 1… (note to self; leer meer muziek kennen)

 • WOLFMOTHER!! Zat ook in Motorstorm.

 • Hmm, zeggen me bijna allemaal niks. Misschien dat als ik ze hoor dat ik ze wel ken.

 • niet echt een geweldige tracklist

 • Geen Robbie Williams, Stevie Wonder of Chopin? Wat een schande! :P

 • @deathhand  No kidding. Guitar Hero is een ritmische game en dit is een race game, dan moet je ze niet gaan vergelijken op de soundtracks.

 • Nichemuziek FTW.

 • Ken alleen Blindside en Wolfmother x).

 • Subways =D

 • Ken alleen Blindside en Wolfmother x).

 • wolfmother gejat uit motorstorm, zelfde track, pendulum en calyx zijn chill

 • geen madonna?

 • Ik ken alleen Wolfmother…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren