1. Tetris DS (NDS)

Tetris DS (NDS)

Toen ik las hoe tof Tetris DS wel niet was vond ik het een beetje raar. Want waarom is zo’n oude game nu nog zo goed? Ik werd nieuwsgierig en was van plan om deze game ook in huis te halen. Een paar dagen later had ik dat ook gedaan…

Ik heb me vroeger altijd goed vermaakt met Tetris. Of het nu op de PC of op de Gameboy, een paar potjes waren altijd wel leuk. Maar werkt deze formule nog anno 2008? Dat was een van de belangrijkste vragen die ik mijzelf stelde alvorens ik begon met spelen. Het antwoord is ‘ja’ daar kan ik heel kort over zijn. Het blijft gewoon leuk om horizontale lijntjes te maken.

Nu denken jullie misschien dat Tetris saai is (dat dacht ik namelijk ook). Maar dat is het zeer zeker niet. Dit komt mede doordat er een Nintendo sfeertje aan toegevoegd is. Zo hoor je de hele tijd bekende Nintendo deuntjes en komen er in alle modi Nintendo characters voor. Zoals Mario, Yoshi, Donkey Kong en zelfs Samus. Maar daar blijft het niet bij. Nintendo heeft ook nog modi toegevoegd.

Naast de Standard modus kun je nu ook nog 5 andere modi spelen. Als eerste hebben we de Push modus, waarbij jezelf van boven naar beneden speelt en de computer van beneden naar boven. Je moet proberen zoveel mogelijk rijen te verwijderen om het speelveld naar beneden te krijgen. Op een gegeven moment kom je bij een streep en als je de tegenstander daar overheen laat komen heb je gewonnen. Een soort van touwtjetrekken dus.

Daarnaast is er ook nog de Touch modus. Je krijgt hierbij een toren van blokjes met bovenop een schatkist. Het is aan jou de taak om die blokjes te verplaatsen en zo rijen te maken. Dat lijkt makkelijker dan dat het is. Maar omdat er ook nog eens blokjes leunen op het blokje dat jij verplaatst, vallen die natuurlijk ook. Dan kan het nog wel eens knap lastig worden. Een mode waaraan je heel veel tijd kunt besteden is de puzzle modus. Je kan dan kiezen uit een aantal blokjes waarmee je rijen kunt maken. Er zijn honderden puzzels, die natuurlijk steeds weer iets moeilijker worden. Dan hebben we de Mission mode. Zo als de naam al zegt krijg je opdrachtjes voorgelegd die je moet voltooien (dit zijn kleine dingen als: je moet twee rijen in een keer verwijderen).

Als laatste mode is er nog Catch. Het is de bedoeling een zo groot mogelijk veld van blokjes te creëren door vallende blokjes op te vangen. Wat Tetris DS nog meer zo goed maakt is het online gedeelte. Hierbij kun je met tien mensen spelen terwijl je maar een spel nodig hebt.

Met de replay waarde van Tetris DS zit het dus wel goed, zo lijkt. Wat ik wel een minpunt vind is dat elke mode (op een enkeling na dan) op hetzelfde neerkomt: rijtjes verwijderen. Naar mijn mening had Nintendo hier meer mee kunnen doen. Meer dingen in de richting van de Catch mode. Nog een ander minpunt is dat wanneer je een highscore neerzet geen naam in kunt vullen. Onbegrijpelijk. Als meer mensen in je gezin dit spel spelen kun je dus niet zien wie er nou het beste is. Wat ik nu ga zeggen is misschien een beetje mierenneukerij. Maar ik vind de achtergrond in de menu’s een beetje raar. Het bovenste scherm is gewoon goed (je ziet de eerste Nintendo characters springen en vechten), maar het onderste scherm vind ik minder. Als je een spel kiest zie je tijdens het laden groot het logo van Nintendo. Waarschijnlijk is dit gedaan omdat Tetris dit keer in Nintendo sfeer is. Het staat alleen zo lelijk.

Conclusie en beoordeling

None

Al met al is Tetris DS een zeer geslaagde game. De ontwikkelaars hebben er niet te makkelijk over gedacht en veel dingen toegevoegd. Zoals het Nintendo sfeertje, alle modi en een geweldige online modus waarbij je met tien man kan spelen en je maar een spel nodig hebt.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Verslavende gameplay
 • Nintendo sfeer
 • Veel modi
 • Minpunten
 • Je kunt geen namen invoegen bij highscores
 • Soms eentonig

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • IJshockey, bijna net zo cool als breien!

 • Ik heb nog nooi een NHL-spel gekocht, dus waarschijnlijk koop ik deze ook niet.

 • IJshockey moet je gewoon doen of kijken, niet gamen.

 • niet eens interessant genoeg om de impressie te lezen…

 • Niks voor mij

 • Besturing á la PES (en nu ook FIFA) op de Wii, maar dan dus met ijshockey. Kan nog best eens aardig uitpakken :). Nu maar hopen dat er genoeg strategieën in het relatief kleine speelveldje op te bouwen zijn!

 • Yey! Ice-hockey, helemaal mijn ding. Ik volg het Stanley-cup seizoen op de voet en koop dan ook elk jaar weer de beste hockey game (deze, of die van EA). Iedereen die hier zit te zeuren over ice-hockey moet zich schamen omdat hij een mening geeft terwijl die de sport helemaal niet kent. De sport is sneller en interessanter om naar te kijken dan menig ander en de spellen zijn ook een heel stuk interessanter om naar te kijken en te spelen en als het een goed spel is ook nog moeilijker om te spelen (vanwege de snelheid)!  Wel koop ik hem op de PS3, want op de Wii vind ik de sportspellen maar magertjes (tot helemaal bagger).

 • Supersaai…

 • Totaal niet mijn gam. Ik zal er wel even naar kijken op Firstlook, maar daar zal het wel bij blijven.

 • wel leuk voor op de wii lijkt me met de wii mote ^^

 • Een typische game voor de Amerikaanse markt. Sowieso vreemd dat ze de game hier uitbrengen terwijl er weinig tot geen vraag naar is.

 • Vind ijshockey altijd wel leuk om naar te kijken als het eens op de NL televisie is, leedvermaak ftw :] De game lijkt me echter niks..

 • opzich wel vet om ff te doen maar bne je zo mee uitgespeeld dus niet halen die hap

 • Ok, het is een begin!

  Nu NBA 2K nog!

 • @link211

  elke keer dat ik van jou iets lees zeg je dat je de game niet leuk vind, waarom kijk je er dan uberhaupt naar?  OT

  hockey is echt een geweldige sport, een sport met meer spanning en actie bestaat er niet, vorig jaar was de versie van EA beter, benieuwd welke het dit jaar gaat worden • Ik hou altijd wel van een potje ijshockey… Normaal waren die van 2K de betere maar vorig jaar was die van NHL duidelijk beter… heb me behoorlijk vermaakt met de goalie-mode van EA….

 • Niets voor mij…

 • Quote:' De Wii krijgt dit seizoen een primeur, want voor het eerst verschijnt een spel van 2K Sports ook op de console van Nintendo. '  Onzin! Top Spin 3 is echter alweer een tijdje uit en ook een game van 2K Sports!

 • Klopt, maar ik doelde eigenlijk meer op de amerikaanse sporten die 2K Sports maakt. NBA, NHL, en vroeger NFL…. Sorry voor het misverstand ;-)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren