1. Syphon Filter: Logan's Shadow (PSP)

Syphon Filter: Logan's Shadow (PSP)

Gabe Logan: Ik zit nu al een tijdje undercover in deze topgeheime opdracht. Maar ik denk dat er iets goed mis is. Een tijdje terug, een van mijn eerste missies voor deze operatie, werd ik door mijn baas verzonden voor een speciale ops-missie. Het was midden op de zee, een vrachtschip vol met allerlei ladingen. Éen van die ladingen was een gestolen pakket dat uiterst gevaarlijke, nieuwe technologie bevat. Maar toen ik het schip geinflitreerd had, ontdekte ik dat iemand het pakket gestolen had!

Robert Cordell, verantwoordelijk voor de I.P.C.A. (International Presidential Consulting Agency), sluit het bureau af, omdat zijn missie dus mislukt was en omdat Gabe's oude partner, Lian Xing, verdwenen is en verdacht wordt van het zijn van dubbelagent.

Gabe geloofd dit helemaal niet, en gaat maar zelf op pad om Lian te vinden en de gestolen technologie terug te krijgen.

Dit was een klein stukje uit de verhaallijn van Syphon Filter: Logans Shadow.

Syphon Filter? Nooit van gehoord...

Om te beginnen is Syphon Filter een mix tussen actie en stealth en is dit alweer het zesde deel uit de serie. Het hoofdpersoon uit deze serie is Gabe Logan en is een geheime agent. Syphon Filter is op deze platformen uitgekomen: Playstation One, Playstation 2 en Playstation Portable. Op dit moment zijn de eerste twee delen nu verkrijgbaar Playstation Store.

De Graphics

Die zijn ook echt top! Persoonlijk vind ik dit het mooist ogende spel tot nu toe op de psp. Echt alles is duidelijk en gedetailleerd; de textures, de achtergronden, de personages, noem maar op. Ook het geluid is van superieure kwaliteit. De schoten van een Mark 23 SD, of het geknal van een SMAW. Of het gepraat van vijanden als ze mij in hun vizier hebben.

Verhaallijn

Gabe is in dit deel maar zelf op pad gegaan. Dan komt ook meteen de verhaallijn naar voren. De verhaallijn is matig en is niet van een al te hoog niveau. Het kent wel plotwendingen, maar die zijn vaak voorspelbaar. Elke keer als ik een tussenscéne zie, klik ik gewoon op start, want het begint naar enige tijd best saai te worden. Het is dan ook jammer dat je gewoon ziet dat ze er weinig tijd in hebben gestoken.

Wel zijn de tussenfilmpjes echt héel mooi gemaakt! Deze kwaliteit is vergelijkbaar met de introscéne van Tekken Dark Resurrection. Je ziet ook dat ze hier, in tegenstelling tot de algemene verhaallijn, veel tijd in hebben gestoken. Maar de verhaallijn zal niet lang duren; Je hebt de Story mode uitgeknalt in ongeveer 7 uurtjes, maar dan praat ik alleen over de Story mode......

Gameplay

Gabe is makkelijk te besturen, loopt vloeiend. Je hebt verschillende control schema's, maar lopen met de analoge stick en richten met het driehoekje, kruisje, rondje en vierkantje vind ik de beste keuze. Uiteraard vind ik de besturing prima, als je het tenminste gewend bent. Zo niet? Probeer, alvorens je met de story mode begint, eerst de uitgebreide tutorial mode. Dit had ik ook gedaan en ik kon daarna schieten als een pro!

Hoe is de A.I. Bij dit spel?

Bij spellen is het belangrijk dat vijanden een sterke A.I. hebben, zodat vuurgevechten nog realistischer en spannender worden. Daar faalt Logans Shadow absoluut niet in. Integendeel, dit onderdeel van het spel is ook goed uitgewerkt. Wel moet ik zeggen dat de A.I. soms rare fratsen uithaald. Zo zat ik bijvoorbeeld in een leven waarbij ik recht voor de vijand stond. Ik had tijd genoeg om hem zelfs met een head shot te doden, zonder dat hij het ziet! Nu zou je denken: Die A.I. is slecht! Maar dat is het niet. Je moet het zo zien: Een goede A.I. die niet perfect is.

Multiplayer

Nu zijn we al bij het laatste onderdeel van mijn recensie gekomen, en dat is de multiplayer modus. Dit onderdeel vind ik op de Story mode na het beste onderdeel in Logans Shadow. Het is verslavend en steekt vooral goed in elkaar. Er zitten geen bugs in, tenminste niet dat ik gezien heb. Je moet wel eerst een account aanmaken, maar dat is in een paar minuten gedaan. Dan kun je aan de slag! Er zijn verschillende type battles waarin je elkaar online af kunt knallen: Team Deathmatch (met een team op een ander teams knallen), Sabotage(zoek de ontstekingscode en breng de vijandelijke kernkop tot ontploffing), Spionage(neem de spion gevangen met behulp van je EDSU-kijker en schakel je tegenstander uit) en Deathmatch(iedereen tegen elkaar knallen).

Er is ook een Ad-hoc modus, maar die heb ik nog niet uitgeprobeerd. Game Sharing gaat overigens niet.

Conclusie en beoordeling

Op een paar kleine puntjes na, is Syphon Filter: Logans Shadow voor mij het beste PSP spel dat er is!
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Prachtige graphics
 • Goede A.I....
 • Multiplayer
 • Vloeiende gameplay
 • Minpunten
 • Story Mode had wat langer gemogen
 • Maar laat soms wat rare fratsen vertonen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • das kut maar wel logisch ;)

 • Tja, dat zat er dik in.

 • gelukkig maar….

 • gdvr… heb net de miljoen berijkt :p… maarja je kan ook gewoon je 360 van het internet af halen zodat je gewoon door kan spelen

 • 'T is hun eigen schuld dat ze het niet goed getest hebben waardoor die bug er bij is ingeslopen. Beetje makkelijk om dan de schuld op de gamers die het trucje gebruikt hebben ervoor af te straffen. -_-'

 • Heb gisteren de trail game gedownload, vond het wa moeilijk. Denk niet van hem te kopen.

  Fable II zelf koop ik wel, al hoop ik dat het spel zelf niet de veel gaat draaien rond dit soort mini games.

 • @Dakhaas: Dat is praktisch onmogelijk. Een foutloos stukje software schrijven is gewoon heel moeilijk. Het mag niet, maar een bugje kan gebeuren.  En helemaal blut eruit komen zou ik ook niet netjes vinden van Lionhead. Ze zouden ook een klein bedrag laten staan wellicht?!?

 • Hahaha dit hebben ze gewoon expres gedaan om de gamers te pesten! eerst zorgen dat ze hun tijd verspillen met geld verdienen en dan al het geld weer afpakken!

 • Mij lijkt het geen leuk spel, maar waarom nog geen video recensie er van hier?  ow lol dis niet de echte fable 2

 • @BG_Slayer  Natuurlijk kunnen ze het niet foutloos maken, maar dit is nu niet bepaald een klein foutje…

 • Haha, tja eigen schuld dikke bult??

 • Waarom wil iedereen veel geld hebben? het is een rpg dan is het toch de bedoeling dat je zelf iets bereikt met je persoon, niet dat je als klein kind al een hele stad in je bezit hebt, daar is toch niets aan?

 • Ik ga het spel gewoon geen update uitvoeren  zo als jigsaw88 al zie: je 360 van het internet af halen zodat je gewoon door kan spelen ( dat ga ik dan ook doen )  ik zit ook al op de miljoen  ik denk dat ze die update ook in Fable 2 gaan stoppen
 • gewoon geld verdienen in het spel zelf en dan ben je goed bezig

 • Is dit de patch die hte luek maakt?  @Leon,  Dikke kans day je Fable 2 je pubgames niet erkend dan. Die checkt dan gewoon of je je update wel uitgevoerd hebt.  @gsmaster  Moeilijk, misschien omdat je het spel element zoekt wat er niet is. Het is gewoon gokken zonder dat je er wat aan kan doen.


 • Jammer, maar stiekem wel beter. Hard werken om geld verdienen is in de echte wereld voor de meeste mensen ook de manier :P.

 • Best sneu, niet dat de mensen hun \"welverdiende\" geld kwijtraken maar dat ze hun 360 van live koppelen om het niet te downloaden.

 • Ach ja, Fair Play blijft belangrijk in deze industrie hè.

 • Ik vond het zoiezo al dom om er voor te gaan betalen!  het is een RPG mensen.. dan is het toch niet leuk om gelijk focking rijk te zijn..?

 • Ik vind dat ze geen patch moeten uitbrengen. Als mensen als rijkaard willen spelen, mij een zorg, moeten ze zelf weten. Als mensen gewoon eerlijk willen spelen, mij een zorg, moeten ze zelf weten. Alleen voor Online zou het wat inpact kunnen hebben, maar ik zie het nou niet echt als een ramp.. Je moet het zelf weten!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren