1. Tomb Raider (SAT)

Tomb Raider (SAT)

Het is 1996. Sony heeft een paar jaar geleden haar eerste console op de markt gebracht. De PlayStation. In de tijd had Sony voor haar console nog geen super titels. Todat Eidos eens wakker werd. Kon Eidos ervoor zorgen dat de verkoopcijfers omhoog gingen door Tomb Raider op de markt te brengen ?

Jullie weten het vast nog niet. Maar ik ben denk ik de grootste Tomb Raider fan die bij de Insidegamer is geregistreerd. Maargoed, laat ik jullie eerst vertellen waar het verhaal over gaat. Als Lara Croft terugkeert van haar reis uit de Himalaya, wordt ze gebeld door Jacqueline Natla, een zakenvrouw die Lara overtuigt om een geheimzinnig artefact uit de tombe van Qualopec in Peru terug te krijgen. Hierbij begint Lara's avontuur. Meteen gaat Lara op zoek naar één van de drie stukken van de aloude Atlantean Scion, een talisman met ongelooflijke macht. Als Lara hem vindt, komt ze oog in oog te staan met Natla's schurken die die Scion van haar af willen pakken. Door sluwheid en atletisch vermogen kan Lara ontsnappen.

In elk deel van Lara reis je toch weer wat landen af. In Tomb Raider hebben de makers gekozen voor: Peru, Griekenland, Egypte en Atlantis. In elk land maak je heel wat actie mee en mag je heel wat puzzels gaan ontravelen. Dat maakt Tomb Raider ook zo leuk. Je hebt het geknal in een game, terwijl je ook puzzels moet oplossen. Maar zonder geknal is er nauwlijks actie vind ik. Daardoor kom je ook in elk land wel dieren tegen of mensen. Het ergste mormel waar je tegen moet strijden is de Atlantean Boss. De Atlantean Boss is een gemuteerd monster. Met hem krijg je te maken zodra het laatste level begint.

De gameplay van Tomb Raider is vrij makkelijk onder de knie te krijgen. Ze luisterd vrij goed naar wat je doet. Op het gebied van gameplay kan je van alles met Lara doen. Je kan haar een koprol laten maken, laten springen en tijdens het rennen of springen laten schieten. Hierbij komen we bij een minpunt van Lara maar aan de andere kant is het ook wel handig. Lara kan in Tomb Raider zeer hoog springen. Het is natuurlijk niet realistisch, maar je komt wel snel ergens bij. De gamers van nu zullen deze game toch wel snel niet echt gaan waarderen denk ik. Dat zou dan best jammer zijn.

Hier een video van wat je allemaal in Tomb Raider kunt verwachten.

Helaas moet ik screenshots en filmpjes van Tomb Raider: Anniversary gebruiken. Anniversary is een remake van Tomb Raider dus opzich maakt het niet zo uit.

We zijn nu bij het laatste onderwerp aangekomen van deze recensie van Tomb Raider en dat zijn namelijk de graphics. Tegenwoordig zullen we natuurlijk zeggen dat het dramatische graphics zijn, maar in de jaren 90, waren het vrij mooie graphics vind ik zelf. Ze hebben Lara alleen wel een gekke look gegeven. Ik denk dat elke gamer het wel weet, want het zijn namelijk de punttieten die Lara heeft. Op dat gebied had Eidos wat beter hun huiswerk moeten doen. Maar om over de graphics door te gaan, wijn ze toch nog vrij mooi en realistisch. Als je op een dier of mens schiet, zie je toch het bloed eraf komen. Verder hebben ze het realisme goed in de game gezet. Op het moment dat je een hendel naar beneden trekt zie je ook echt alles realistisch bewegen.

Conclusie en beoordeling

Tomb Raider is een echte knaller van de jaren 90. Zonder deze game zou Sony misschien wel minder succes hebben geboekt. Maarja, we weten het nooit. Maar wat ik wel weet, is dat Tomb Raider een zeer goede Actie, Adventure en Puzzel-game is.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Goed Verhaal
  • Je bent een tijdje bezig
  • Goede puzzels....
  • Minpunten
  • Soms een beetje te moeilijk

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren