1. Super Mario Galaxy (Wii)

Super Mario Galaxy (Wii)

Wie kent het verhaal niet? De loodgieter in het rode pak, de altijd ontvoerde prinses? Rare paddo’s die uit de grond springen en een boosaardige reuze schildpad? Inderdaad, deze recensie gaat over Super Mario, maar dan in de ruimte!

Super Mario Galaxy speelt zich zoals je heel misschien al vermoedde in de ruimte af. Prinses Peach word samen met haar kasteel de ruimte in getrokken door de gebruikelijke slechteriken. Mario klemt zich vast aan het kasteel maar word door een gekke tovenaar weg geknald. Hij beland op een ruimtestation waar hij een nieuwe, en veel knappere, prinses ontmoet. Jammer genoeg is onze loodgieter blind en vraagt hij haar hulp om Peach te redden. Hij moet sterren verzamelen in verschillend melkwegstellen, en in ruil daarvoor brengen ze hem dan naar Peach. Aan het werk dus!

Mario word in het hele spel vergezeld door een soort Kirbie clones die de Luma genoemd worden. Met de kracht van zijn partner kan hij van planeet naar planeet reizen, en StarBits verzamelen. Deze kun je gebruiken om vijanden neer te schieten of om hongerige Luma’s te vullen. Deze transformeren dan in andere sterrenstelsels of handige power-ups.

De handige besturing van de Wii mote en de Nunchuck zijn perfect uitgewerkt. Lopen, springen, slaan, schoppen en vliegen. Alles gaat gewoon lekker! En de vrijheid op de (op het oog lijkende) kleine planeten is groots, en je zit niet meer vast aan één bepaald pad. Ook de verschillende mogelijkheden zoals een bij of een spook worden zorgen voor wat leuke extra’s. Kortom: De Mario formule werkt nog steeds.

Het eerste wat opvalt als je het spel start is dat de graphics gewoon Wii-tastisch zijn. De tussenfilmpjes zijn leuk om te kijken en vooral in-game ziet alles er prachtig uit. Dingen zoals gras in de wind, of water in een vijvertje zijn allemaal super uitgewerkt, en geven een beetje extra speel plezier. De personages en monsters zijn kleurrijk uitgewerkt, en zien er allemaal uniek uit. Al de verschillende planeten zijn apart gedaan. Zo heb je een mechanische planeet van metaal, een lief planeetje met gras en heide, en donkere planeten met grauwe stenen en kale bomen. De verschillende levels, planeten en mogelijkheden zijn talrijk! Elke planeet heeft zijn eigen speciale regels en setting. Zo heb je bijvoorbeeld een planeet met wisselende zwaartekracht, een glazen planeet waar je op en in kan lopen, etc! Geen planeet is gelijk, en elke actie die plaatsvindt is uniek.

Waar ik ook te spreken ben is de muziek, deze loopt lekker door het spel en wakkert op de goede momenten wat aan. We hoeven dus geen Ipod voor onze loodgieter te kopen.

Conclusie en beoordeling

Super Mario Galaxy is gewoon weer een geslaagde game van Nintendo die voortbouwt op de bekende Mario formule met een paar heel goede aanpassingen zoals de enorme toename van vrijheid. Qua gameplay is alles ook goed geregeld, en de muziek is ook top. Het enige waar je nu nog door gestoord kunt worden is het verhaal. Maar zeg nou zelf: Een gekke loodgieter die paddo’s eet om te groeien? Mario speel je voor de gameplay en niet voor het verhaal!
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Goede gameplay
  • Graphics fantastisch
  • Level design
  • Muziek
  • Minpunten
  • Het verhaal, ach ja

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren