1. Naruto: Ninja Council European Version (NDS)

Naruto: Ninja Council European Version (NDS)

De lucht was blauw, de temperatuur was aangenaam en de geur van pas gemaaid gras hing in de lucht. Het klopt dus wel degelijk wat de mensen zeggen. 'Love' is inderdaad in 'the air'. Tot over mijn oren was ik verliefd, terwijl ik normaal zo nuchter over de liefde dacht. Geen behoefte had ik eraan, tot het mij te pakken had. Betoverd door een gracieus uiterlijk en een zachte stem, die mij rillingen over de rug liet lopen. Maar het was een kansloze liefde. Zij was een ster en kwam iedere donderdagavond met een nieuwe aflevering van haar populaire serie op de tv. Ik.....ik was maar een simpele student. Ik wou met haar alleen zijn, ook al zou ik door mijn afkomst kansloos zijn. Ik moest en zou haar hebben. Wat ik niet wist op het moment dat ik mijn kans met beide handen greep was, dat ik blind was. Genept werd ik en de daaropvolgende val was hard en brak mijn hart in twee.

Datgene waar zij mij in haar actievolle series zo mee wist te beindrukken, liet mij ook hier weer verbluffen. Al was het hier in de negatieve zin, aangezien het eerste wat me aan haar opviel haar zo geprezen stemgeluid was. Daar waar ik een zachte, maar toch wel dwingende stem verwacht had, werd ik omvergeblazen met een schraal geluid. Ik werd er letterlijk en figuurlijk misselijk van! Tevens was het ook niet het alom geapprecieerde Japans dat ze sprak, maar de taal die ik verafschuw als het op dit soort dingen aankomt: het Engels. Deze mokerslag verminderde mijn liefde voor haar abrupt. Op dat moment vroeg ik me af of het eigenlijk wel een goed idee was geweest om haar te ontmoeten. Twijfel overviel me. Hier had ik dan al mijn zakgeld voor uitgegeven. Maar er was nog geen man overboord, aangezien de eerste indruk niet per se overheersend hoeft te zijn. Er waren toch nog meer facetten die mijn liefde voor haar zouden kunnen beïnvloeden.

Op weg naar haar kamer dacht ik nog eens na over alle goede dingen die ik over haar had gezien. Zou ze dan toch niet zo indrukwekkend zijn als ik van haar in d'r serie gewend was?!

Toen ze mij een snack aanbood en wij samen koffie gingen drinken, werd mij in ieder geval één twijfel ontnomen. Haar uiterlijk/uitstraling deugde me nog steeds zeer. Op dit gebied torende zij ver boven alle anderen uit die ik tot nu toe had ontmoet en die mijn verleden soms hadden gesierd, maar ook vaak hebben ontsierd. Haar huid was zo zacht als een zoete lenteochtend, haar kristalblauwe ogen zogen mij in een parallel universum, waarin elke dag zo lang leek als de hele geschiedenis van de Aarde.

Op zich is dit voor mij zelf niet het belangrijkste aspect. Iets wat misschien raar in jullie oren zal klinken maar wat mij erg verraste was haar handenwerk. Dit was verschrikkelijk goed en verbaasde mij totaal. Het was zo snel en zorgvuldig gecoördineerd. Het leek allemaal zo simpel bij haar, terwijl het in het echt jaren en jaren van training met zich meebrengt. Dankzij dit werden mijn eerste indrukken toch nog meer de neutrale kant opgeduwd. Maar zoals ook al in haar serie, bleek dat zij ook in het echte leven hield van plotwendingen.....

Sommigen zullen mij veeleisend noemen, anderen misschien juist niet. Maar de meesten zouden het met mij eens zijn als zij op die dag aanwezig waren geweest. Want wat ik tot nu toe had meegemaakt stond in schril contrast met wat mij nog te wachten stond. Ik was net bezig om de dingen die ik tot nu doorstaan had tegen elkaar af te wegen toen ik weer werd verrast, en ook deze keer in negatieve zin. Blijkbaar kon of wilde ze niet langer blijven, want ze verdween opeens.Met stomheid geslagen stond ik op en vroeg haar wat er was. Ze keek om en op dat zekere moment wist ik genoeg. Het was allemaal een schijnvertoning tot nu toe. Gebruikt had ze mij, als een speeltje, en toen ze me zat was, was ze van plan om me uiteindelijk weg te gooien. Ik wist dat zij mij probeerde te misleiden met één van der ander smoesje, maar ik had haar door en maande haar stil te zijn. Ik zou zelf wel vertrekken.....

Ach ja, uiteindelijk bleek het allemaal maar een zoete droom te zijn. Een droom die gedoemd was te mislukken. Een droom waarin mijn liefde voor haar gebaseerd bleek op haar optredens op de tv. Een droom, waarin mijn eerste ware liefde mij bedroog en verwaarloosde. Een droom, die geen werkelijkheid zou kunnen worden. Een droom, waarin ik mijn best heb gedaan om er alles uit te halen, wat er uit viel te halen. Een droom, die gelukkig geen effect zal hebben op mijn verdere leven. Een droom, die gelukkig altijd een droom zal blijven......

Conclusie en beoordeling

'Odi et amo,Quare id faciam, fortasse requiris.Nescio, sed fieri sentio et excrucior.' Vertaling: Ik houd van haar en haat haar (tevens). Waarom ik dit doe, vraag jij je misschien af? Ik weet niet, maar ik voel het gebeuren en ik word erdoor gemarteld. Het was voor mij moeilijk om dit spel objectief te beoordelen maar desondanks ben ik tot deze conclusie gekomen, waar ik helemaal achter sta. Tja het enige wat ik nog aan deze treffende woorden van Catullus kan toevoegen is: Maak AUB niet dezelfde fout als ik. Geef zeker geen geld uit aan deze rotzooi, ook al ben je een Die Hard Naruto-fan zoals ik.
3
Score
30
Score: 30
 • Pluspunten
 • grafische stijl met veel kleuren
 • jutsu's
 • Minpunten
 • Engelse stemmen
 • kort
 • eentonig

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • :D  Edit: Misschien gaan ze op de TGS er wat van laten zien (begin Okt)

 • Euuuhm, wordt het niet eens tijd voor een trailer of wat gameplay beelden?

 • Dat is heel vet. Wel laat Nintendo, ik snap dat jullie een nieuwe strategie hebben(met aankondigingen van games bedoel ik) maar dat de game volgende maand al in de winkels ligt is wel erg overdreven. Bij Mario Kart Wii wisten het we tenminste nog 2 maanden van tevoren dat hij kwam.

 • hmpf we zien het wel

 • Ben benieuwd. Denk niet dat ik hem ga halen aangezien er nog zo veel ander moois gaat verschijnen.

 • ik had zoiets van: \"WTF voor spel?\" Nu heb ik de E3 presentatie van nintendo maar voor de helft gevolgd (bij Animal Crossing Wii haakte ik af) dus misschien hebben ze het er wel over gehad.  Nou ja, zal mij benieuwen dan maar :D

 • Tjah.. wil toch echt eerst wat meer beelden en informatie.

 • Op IGN staan anders genoeg nieuwe screens! Car chase, shoot-outs, een 'health bar' voor je longinhoud, een soort upgrade systeem voor je wapens, wat andere RPG achtige elementen zoals een puntensystem voor het redden van mensen, context sensitive buttons, overal ravage, gekantelde auto's en vrachtwagens, loslopende beren, overstromingen etc.  Je kon al mensen reanimeren, maar ik zag ook een screen waarop je verwondingen kon herkennen en met 2 knoppen de wond kon schoonmaken en verbinden.  Grafisch ziet het er GC achtig uit, alhoewel de screens niet echt goede kwaliteit hebben. Texturewerk is wel aardig, wat grijzig en korrelig. Het past overigens wel in de setting. Met natuurrampen en gekken met een atoombom heb je geen vrolijke pasteltinten nodig. Maar ik ga er wel vanuit dat dit van de laatste build is…  Ziet er wel interessant en ambitieus uit. Denk dat dit een stiekeme sleeper hit kan worden!!!
 • @ der rox  Thanx voor de info.. ga ik ff checken

 • Eindelijk!!! Ga ik zeker kopen!

 • Was te verwachten dat het plotseling héél snel ging gebeuren. Ik ben alvast benieuwd. :)

 • Pfff ik had op de E3 2006 zo een HOGE VERWACHTING, van Disaster omdat het iets nieuws was en iets wat niemand heeft geprobeerd. De artwork zagen er vet uit, de graphics waren destijds ook mooi en het was 1 van de nieuwe IP's van Nintendo samen met Project HAMMER. Maar na bijna 2 jaar stilte, PLOTSELING een aankondiging dat de game al volgend maand in de schappen ligt, geeft mij het gevoel dat het echt een HELE SLECHTE game gaat worden. De reden dat Nintendo toch de game uitbrengt is denk ik omdat ze zien dat hun achterban (de hardcore gamers) de hoop hebben opgegeven en dat ze Nintendo niet meer steunen (en ik denk zelf dat Nintendo realiseert dat ze een UBERSLECHTE line-up hebben, met alleen Animal Crossing)

  Mijn verwachting is dat deze game max een 6,5 gaat scoren.

 • Misschien wel wat onverwachts, maar dat maakt het niet meer interessant. Met zo weinig info over deze game bekend, kan ik me niet voorstellen dt veel mensen enthousiast zijn over deze titel.

 • Ik heb hier nog nooit van gehoord, en wat gamesguru zegt zou me idd niet verbazen.

  Iets waar zolang niets over bekend was, en nu ineens uitkomt, dat kan niet echt zo goed komen, lijkt mij.

 • ken hem niet

 • Lijkt me wel gaaf

 • Ik wacht wel tot er wat meer over bekend wordt gemaakt. Anders valt ie zeer waarschijnlijk toch wel tegen.

 • Mooi! Hopelijk wordt het wat.

 • Dat wist ik lekker al :P  Wil je weten of het wat is? In Japan is 'ie al uit!

 • Dat is al snel! Maar ik weet nog niet of ik deze koop.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren