1. Team Fortress 2 (PC)

Team Fortress 2 (PC)

Team Fortress 2 wij hebben er lang op gewacht nu ligt hij eindelijk in de winkels. Ontwikkelaar Valve is een top ontwikkelaar maar is Team Fortress 2 ook top ? Is Team Fortress 2 dé Online Multiplayer game ?

Valve komt met een splinternieuwe game genaamd Team Fortress 2. In Team Fortress 2 gaat het om 2 teams die elkaar het bloed onder de nagels uit willen halen. 2 teams genaamd Red en Blu met 9 uiteenlopende classes. The Pyro, The Engineer, The Sniper, The Spy, The Heavy, The Demoman, The Medic, The Scout, The Soldier.Je hebt altijd wel wat leuks te doen. Heb je geen zin om lekker iedereen af te knallen dan ga je toch lekker je team healen met The Medic. Geen zin om te healen dan ga je toch je Team beschermen door een Sentry Gun te bouwen ( Een gun die automatisch mensen die in de beurt komen neerschiet )met The Engineer. Ook geen zin daarin dan ga je lekker op een plek zinnen en mensen met een Sniper neerschieten met The Sniper. Je leest het al er is altijd wel iets leuks te doen. Dit zorgt er meteen voor dat Team Fortress 2 lang leuk blijft. Maar ook alle classes hebben verschillende eigenschappen zoals Speed, Damage, Health. Deze zijn ook goed uitgebalanceerd.

Elke map die speelbaar is heeft ook meteen zijn eigen missie. In Capture The Flag is het de bedoeling een koffer van het vijandige team te stelen en terug naar je basis te brengen. In de Control Point Mode moet je control points veroveren. Om een missie te volbrengen moet je goed samenwerken. Als je niet samenwerkt ben je volkomen kansloos. Bij Capture The Flag is het bijvoorbeeld slim om met The Scout te gaan omdat die snel is. The scout heeft weinig Health dus als je een Medic meeneemt is de kans veel groter om te winnen.

Alle maps zijn uitgebreid en er is volop detail. Per map heb je ook een filmpje om te zien wat je in elke missie moet doen. Ook maps maken is tot de mogenlijkheid. Je kunt via Source SDK maps maken voor Team Fortress 2 en uploaden op een server.

Alle classes hebben ook hun eigen wapens. Zo heeft The Medic een Heal Gun en een gun waarmee je verdovingspijltjes op de vijand kan afschieten. The Sniper heeft natuurlijk zijn eigen Sniper etc. . Elke speelbare klasse heeft verschillende hulpmiddelen, slagwapens en vuurwapens . The Engineer bijvoorbeeld die een sleutel heeft om een teleport of sentry gun te bouwen. Een medic heeft ook de gaven om met zijn Heal Gun iemand te healen. Na een tijd healen is een heal balk vol die ervoor zorgt dat degene die je healt en de Medic zelf tijdelijk onkwetsbaar is. Dit is handig als je een grote groep vijanden wil doden. The Engineer kan ook bepaalde dingen bouwen om te healen. Maar ook kan The engineer zijn Sentry Gun upgraden om zij Gun krachtiger te maken. The Spy zijn hoofdwapen is een vlindermes. Hij kan onzichtbaar worden of zich verkleden en daarna iemand in zijn rug doodsteken. Je ziet het al het wapen aanbod is groot. Er is tevens ook een update in de maak bij Valve zodat alle classes een wapen maar krijgen.

Pixar ja je raad het al. De game is in bezit vaan een Pixar stijltje. Dit is meteen erg komisch. De grafische stijl is goed uitgewerkt en ziet en super uit. In 1999 was Team Fortress 2 al in ontwikkeling maar toen hadden ze dit stijltje nog niet. Toen hadden ze meer het stijltje van toen ook de bekende game Wolfenstein : Enemy Territory. En is grafisch dus ook een stuk anders dan zijn voorganger deeltje een. Team Fortress 2 is de dag van vandaag uniek in zijn grafische stijl. De animaties zijn ook meer dan top! De ene huppelt nog grappiger dan de ander. De gezichtanimaties zijn ook volkomen grappig. Zo kan je aan het gezicht van The Heavy zien dat ie geniet van alles wat hij kort en klein schiet. Dus er is niets ergs op te merken aan de animaties en de grafische stijl.

Team Fortress 2 bezit ook veel komische elementen. Zo ziet The Heavy er super stoer uit maar is eigenlijk iemand met een klein hartje. Ieder heeft ook zijn grappige uitspraken. The Spy kan zich verkleden en dit kan je als team zien doordat een een masker draagt dit zit er super komisch uit. Iedere class heeft zijn eigen karakter maar zijn stuk voor stuk komisch. Je kunt per karakter per wapen uitingen doen met de G toets. The Heavy knuffelt met zijn gun, The Medic speelt viool op zijn mes en meer grappige uitingen. Valve heeft hier zeker goed over nagedacht. Nu is het spel dus ook geen serieus spel maar het is vooral lachen, kletsen en lol maken.

Ook alle streken die je uithaalt wil je natuurlijk wel eens bekijken. Dit kan in een uitgebreide tabel waarop staat hoelang je met class speelt. Of hoeveel keer je iemand in zijn rug hebt gestoken. En natuurlijk veel meer. Erg handig. Je kan ook foto´s maken van de vijand die je vermoord . En de foto´s worden dan netjes opgeslagen om later weer bekeken te worden. De tabel wordt per ronde bijgewerkt. De tabel wordt handig weergeven tijdens het laden. Je kunt alles dus bekijken tijdens het laden. Dus geen saaie laadschermen. Helaas kun je dit niet resetten.

Team Fortress 2 heeft natuurlijk ook zijn minpunten. Zo is er geen Rank systeem in het spel waardoor je niet kan zien wat je al die tijd hebt gedaan met je score. En je kan ook niet naar een hogere rang zoals in Call of Duty wel kan. Geen Single Player mode. En ook zijn de aantal maps die je beschikt niet veel te noemen. Deze minpunten zorgen er gelukkig niet voor dat het een slechte game wordt. Integendeel het is een van de betere Online Multiplayer Games. Je zal ongetwijfeld genieten van deze topper. Het kopen van deze game valt dus aan te raden.

Conclusie en beoordeling

Team Fortress 2 is erg geslaagd en is een volwaardige topper te noemen! Het spel blijft lang leuk en er is altijd wel iets leuks te doen. De game is komisch en heeft een leuke stijl. Kortom heb je geld dan ren naar de computer en ga naar de Steam Store. Of ren naar de winkel en koop The Orange Box!
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Blijft leuk
 • De stijl is top
 • Alles is goed uitgebalanceerd
 • Meer dan voldoende servers
 • komisch
 • Minpunten
 • Geen Rank Systeem
 • Geen Rang Systeem
 • Geen Single Player
 • Weinig Maps

Dit artikel delen

Over de auteur

MagicFeather Gamen is mijn lust en (bijna) mijn leven ! Gamen doe ik graag op me PC PSP PS3!

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren