1. Spider-Man 3 (PSP)

Spider-Man 3 (PSP)

En dan sta je in een saai laboratorium terwijl je een foto wilt maken van je geliefde, bijt er opeens een klein gemuteerd mormel in je hand. Niet heel erg zou je denken. Tot je de volgende dag wakker wordt met een gespierd lichaam, harige vingers en kleverig spul dat uit je polsen schiet. Dit verhaal kennen we natuurlijk allemaal en ik heb het dan ook over Spider-Man, die te bewonderen is in zijn nieuwe spel Spider-man 3 voor de PSP.

Zodra je het spel opstart begin je ook meteen te spelen. Het spel begint met een tussenfilmpje waarin een paar niet nader genoemde schurken een gebouw opblazen en Spider-Man er meteen aankomt om ze te stoppen, einde tussenfilmpje en je begint met spelen. Je loopt door het kapotte gebouw en schakelt met de nog beperkte aanvallen je vijanden uit, vervolgens maak je een bom onschadelijk en wordt je weer getrakteerd op een tussenfilmpje waarin je een professor ziet veranderen in een hagedis. Geen probleem want natuurlijk is Spider-Man weer van de partij. Wederom schakel je schurken uit (hagedissen deze keer) en versla je de grote hagedis die weer terugverandert in de professor. Weer een missie klaar, weer een tussenfilmpje: Alsof er niks gebeurt is zijn Spider-Man en de professor samen in een lab een mysterieus zwart organisme aan het onderzoeken en lijkt Spider-Man wederom een nieuwe vijand te hebben.

Ging dit te snel voor je? Dat verbaast me niks, ik kon het zelf ook amper bijhouden. De makers waren blijkbaar zo enthousiast over de stripboeken dat ze gelijk elke verhaallijn en schurk in het spel gepropt hebben, waardoor het verhaal geen enkele samenhang meer vertoond en dat is erg jammer. Maar nu even over het spel zelf. Ten eerste: voor een PSP spel ziet Spider-Man 3 er alles behalve slecht uit. De gebouwen en straten zijn vrij gedetailleerd en ook Spider-Man zelf ziet er, mede dankzij de licht- en schaduw effecten, erg goed uit. Verwacht alleen geen spektakel als je bovenop een flatgebouw klimt voor een mooi uitzicht want de stad ziet er vanaf die hoogte uit als een spelletje Tetris. Naast de beelden is het geluid ook dik in orde, alle stemmen zijn van de originele acteurs en de achtergrond muziek kan indrukwekkend overkomen als je lekker door de stad aan het slingeren bent.

Je beschikt aan het begin over slechts een paar simpele aanvallen namelijk een lichte aanval, een zware aanval en je kunt je web in iemand zijn gezicht schieten en hem tijdelijk verblinden. Klinkt best saai hè? Toch is dit het niet. Door middel van het uitvoeren van missies kun je punten verdienen die je vervolgens kan spenderen in een compleet web van nieuwe aanvallen. Zo worden de gevechten vrijwel nooit eentonig en je aanvallen ook nog eens steeds complexer en bovenal: veel vetter. Zo versloeg je de eerste vijand nog door hem slechts drie klappen te geven terwijl je later in het spel een salto naar je vijand maakt, jezelf afzet op zijn hoofd, in de lucht twee webdraden op hem schiet en jezelf als een projectiel in een katapult op hem afvuurt. Als dat niet leuk is, weet ik het ook niet meer. Naast aanvallen kun je de verdiende punten ook investeren in nieuwe stunts om het webslingeren nog spannender te maken. Denk hierbij aan jezelf als een parachute laten vallen, met meer kracht van de grond springen of simpelweg de mogelijkheid om nog sneller te kunnen slingeren. Zoals in de film was kun je ook je zwarte pak aantrekken. Je levensbalk schiet dan omhoog maar ook al zien je aanvallen er iets anders uit, erg indrukwekkend is het niet en bovendien kun je het maar een bepaalde tijd gebruiken waardoor je het net zo makkelijk helemaal niet aantrekt. Voor degene die er wel van houden: Doe rustig aan met de hoofdmissies want zodra je die uitgespeeld hebt is het niet meer mogelijk je zwarte pak aan te trekken.

In New York is uiteraard veel te beleven, je bent dan ook vrij om te gaan en staan waar je wilt. De kaart is verdeeld in verschillende zones die elk in de macht zijn van bepaalde bendes. In elke zone staat een contactpersoon die jou voorziet van zijmissies (vreemd genoeg is dit altijd dezelfde persoon) Deze zijmissies zijn helaas niet veel meer dan een andere bende in elkaar trappen of een bom onschadelijk maken. Daarnaast heb je natuurlijk ook de hoofdmissies die eigenlijk ook niet veel meer doen dan dat. Af en toe heb je nog een opdracht van de krant en moet je foto’s maken maar veel meer afwisseling zit er niet in. Ook al is het verhaal slecht uitgewerkt en teveel van het goede, het levert wel erg veel eindbazen op, tientallen eindbazen, die je elk op een speciale manier moet uitschakelen. Omdat deze vrij snel achter elkaar komen heb je uiteindelijk weinig last van de eentonigheid en daarbovenop komen ook nog eens je nieuwe aanvallen waardoor het spel ondanks alles toch interessant blijft.

Conclusie en beoordeling

Spider-Man 3 is al bij al een erg leuke PSP game geworden. In slechts 4 a 5 uurtjes ben je door de verhaallijn heen, maar dan ben je pas op 50% van het spel. Het verhaal zelf mag dan waardeloos gebracht worden en de missies zijn zo eentonig als het maar kan. De nieuwe aanvallen en stunts houden het spel boeiend, niet te vergeten de vele eindbazen die je voor de kiezen krijgt. Verder ziet het er mooi uit, de muziek klinkt lekker en gaat het rondslingeren door New York eigenlijk nooit vervelen.
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • Vechtsysteem
 • Ziet er goed uit
 • Muziek
 • Webslingeren blijft leuk
 • Minpunten
 • Warrig verhaal
 • Weinig variatie

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Wat een vage naam voor een PSP :P

 • die 3000 fockt hem serieus in dat naam van de PSP

 • psp heeft altijd al zo geheten als fabrieksnaam, psp 1000, psp 2000 en nu psp 3000. Vrij logisch eigenlijk

 • hmm, nog een half uur van de batterij duur eraf… en ik heb hem nu al zo gauw leeg!

 • Die ga ik zekerweten kopen

 • ga hem tog niet halen

 • Mijn oude, de 1ste is een witte

 • Ja idd, PSP heeft altijd 1000 of 2000 er achter gehad, is gewoon het type nummer!!  Ja ik haal hem denk ik niet, ben tevreden met de Slim & Lite versie. Er zit te weinig vernieuwing in voor mij.. Om nou in de zon te gaan spelen, als de zon schijnt ga ik zwemmen of voetballen!!

 • Ale man een half uur eraf? o_O  Dat vind ik nauw net een groot minpunt van de PSP, dat die batterij zo snel op is -_-

 • Ik ga vanmiddag denk ik een lite versie halen…

  De PSP3000 heeft voor mij te weinig nuttige toevoegingen.  - Microfoon, hoeft niet, ik ga toch niet skypen op dat ding.

  - Beter scherm? Ik Ben hele dag aan het werk, en zal dus alleen 's avonds spelen, en als ik vrij heb en de zon schijnt, pak ik een terrasje.

  - Alleen zwarte uitvoering, ik wil een zilveren…

  - Batterijduur een half uur verkort, de PSP heeft al een zo korte batterijduur, dat dit het ook wel verpest.
 • wat is dit nou weer voor iets debiels? Waarom komen ze niet gewoon met een fifa package ofzo? Ik ben van plan hem te halen maar niet met een cam erbij. Dat gebruik ik toch niet  -1

 • zwart is het mooiste voor een psp

 • fok nu kan ik die rachet en clank pack dus niet kopen???

  Dat is egt kut. Is de psp ook regio vrij? Want dan importeer ik um wel.

 • Sony brengt voor elke kleine verbetering een nieuwe PSP uit.

  Beetje onnodig. Maar ja ze zijn temiste bezig :P

 • lol?

 • De naam van de nieuwe psp zou toch iets van PSP Brite worden? omdat het scherm verbeterd is.. ow en vergeet niet dat het home knopje vervangen is door een playstation logo knopje en de antenne is verplaatst, is toch wel het vermelden waard:P

 • lekker boeie, zwart is toch een mooie kleur (bij mijn playstation in ieder geval wel:P)

 • nog minder accu-tijd =/, anyway niet waard om een nieuwe te halen

 • zit ik niet mee

 • nou potver ik wilde hem in het roze gaan halen!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren